faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:28/117)

Gotowanie z Okrasą. 326

Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść

Brzuszki Łakomczuszki
Bakłażan faszerowany mięsem 178

Faszerowane warzywa to szybki i prosty obiad idealny na jesienne popołudnia. Niedawno były faszerowane papryki, dzisiaj przedstawiam wam bakłażana. Zasada jest podobna, tyle ze nie nadziewam go surowym mięsem a smażonym. Połączenie jego delikatności z mozzarella i ostrymi przyprawami to pyszne połączenie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Faszerowana papryka spiczasta 269

Poza tym można się najeść, a do tego potrawa bardzo estetycznie prezentuje się na talerzu. Można z powodzeniem podać gościom na uroczystości rodzinnej bądź partnerowi na romantycznej kolacji. Papryka spiczasta faszerowana kaszą pęczak Składniki: 200 g papryki spiczastej (dwie sztuki); 100 g kaszy pęczak; 15 g pomidorów suszonych; 10 g koperku; 35 g sera Blue; pieprz; tymianek. Krok po kroku(...)dodaję ugotowaną kaszę. Mieszam całość-ser powinien się ładnie rozpuścić i skleić pozostałe składniki. Na końcu doprawiam pieprzem.          Następnie odcinam górną część papryki, czyszczę środek i faszeruję kaszą. Gotowe smaruję masłem ghee, posypuję świeżym tymiankiem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe ! Smacznego ! Miłego

Życie na widelcu
Kotlety mielone faszerowane parówkami 162

mielone, w postaci - właśnie - kotletów mielonych, w spaghetti, lasagne, pasztetach, kiełbasach. Czasem faszeruje je "czymś", obsypuję "czymś". I tak jadamy kotlety w sezamie, mące kukurydzianej z mieloną papryką, albo faszerowane serem, ogórkiem, papryką czy pieczarką. Dziś czas na mięso w mięsie. Szaleństwo! Z masy, którą poniżej podaję wyszły mi takie większe kotlety mielone - 9 szt. Jak ze 2 zrobicie

Zasmakuj Kuchni
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 184

Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków(...)waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść zielonej pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich

potrawyregionalne
PAPRYKA FASZEROWANA 262

pestek winogron i wrzucamy kolejno pokrojonego bakłażana oraz por - smażymy pod przykryciem do momentu aż bakłażan zmięknie. Doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanym ryżem. Odcinamy "wieczko" papryki i faszerujemy. Tak przygotowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym wcześniej olejem) i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

wege i kropka
Jajka w sosie chrzanowym na zimno 217

układamy jajka. Odsyłam również do innych moich przepisów na jajka: Jajka W Sosie Rzodkiewkowym Jajka Faszerowane Łososiem Jajka Faszerowane z suszonymi pomidorami Jajka Faszerowane Szynką I Papryką Jajka Faszerowane Tuńczykiem Jajka Faszerowane Pieczarkami Szybka Przystawka Z Jajek I Ogórków Artykuł Jajka w sosie chrzanowym na zimno pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Papryka Mocno Nadziana, choć wegetariańsko 206

miseczki soczewicę gotujemy w osolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy na połówki, tak aby nadawały się do faszerowania, czwartą filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz

Luźna Kuchnia
PAPRYKA FASZEROWANA 110

paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne     SKŁADNIKI 3 papryki Farsz: 25 dag wątróbki drobiowej, 1 cebula, ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej, 150 g sera feta, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno

słodki bratek
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 95

weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni.  Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki ciemnego ryżu 8 suszonych pomidorów 1 cebula(...)solą i pieprzem, mieszamy. Sos - na patelni rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, dodajemy passatę i przyprawy, zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia

Kardamonovy
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 393

cukinii, którą przygotowałam z ryżem z pomidorami, papryką, soczewicą i kurczakiem. To pyszne połączenie, które pasuje  zarówno na obiad jak i na kolację.   Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem SKŁADNIKI : 2 niewielkie cukinie  125 g ryżu z pomidorami i papryką SyS 150 g piersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku(...)wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
GEMISTA – kuchnia grecka 112

Mój przepis na GEMISTĘ inspirowaną kuchnią grecką znajdziecie na stronie https://swiezystart.pl/ w zakładce ZDROWE PODEJŚCIE. TUTAJ

Ostra na Słodko
Sylwestrowe propozycje 283

grillowaną morelą   Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami, anchois i kozim serem   Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze

Mango Papaja
Papryka faszerowana 115

Składniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko

KUCHNIA POLSKA