faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:20/117)

Papryka faszerowana fetą 122

pewnego sklepu. Przeczytałam go i bardzo mnie zainteresował - połączenie papryki z fetą - to musi byc pyszne! Nie czekajac długo postanowiłam wypróbować podpatrzony przepis, wprowadzając do niego własne modyfikacje.  Paprykę faszerowaną fetą dodaję do kulinarnej akcji Shinju - Paprykujemy 4 . Właśnie w związku z tą akcją, we wspólnym gotowaniu, postanowiliśmy nafaszerować to cudowne warzywo i podzielić się naszymi przepisami. Papryki nadziewali

Codzienne Gotowanie
38 najlepszych pomysłów na kasze 206

śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z komosy ryżowej

Moja smaczna kuchnia
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 133

niebawem. na razie mamy jeszcze lato, wiec cieszmy się nim. Dosyć tej mojej pisaniny, przejdźmy do konkretów-czyli do garów :P Dziś przychodzę do Was z przepisem na świetną paprykę faszerowaną.  Bazą farszu jest bardzo zdrowa kasza jaglana, powinna ona często pojawiać się na naszych stołach, ponieważ ma bardzo korzystny wpływ na nasz organizm, oraz zawiera wiele witamin

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 211

Czerwone papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem, cukinią i krewetkami. Podane z aromatycznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem pomidorowo-bazyliowym oraz opcjonalnie także z jogurtem naturalnym i świeżymi, chrupiącymi kiełkami. Aby papryki szybko się upiekły, przed włożeniem do piekarnika, zblanszowałam je we wrzątku, a następnie wypełniłam kaszą jaglaną, którą wcześniej ugotowałam, a następnie  podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulą

cool and minty
Paprykowe kaszaloty z mięsem 106

Kaszaloty, czyli czerwone papryki faszerowane zdrowa kaszą wymieszaną z soczystym, dobrze doprawionym mięsem, z dodatkiem delikatnie ostrej cebuli, aromatycznego czosnku i pachnącej natki z pietruszki to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 800g mięsa mielonego z łopatki 150g kaszy gryczanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 6 łyżek posiekanej natki z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Faszerowane tuńczykiem papryki 141

Papryka faszerowana i zapiekana w piekarniku, to świetny pomysł na pyszny obiad. Jeżeli mamy mało czasu możemy przygotować je dzień wcześniej a potem do piekarnika i obiad gotowy :) Składniki: - 4 duże czerwone papryki - 100 g sera żółtego - 1 puszka tuńczyka - 1 puszka czerwonej fasoli - 100 g kuskusu - 3 suszone pomidory - szczypta soli, pieprzu i oregano - 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie

Zainspirowana w kuchni
Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski 219

Jesień zbliża się nieubłaganie, ale ja lubię tę porę roku, ponieważ niesie ona z sobą mnóstwo wspaniałych darów - cudownych warzyw. Dziś postanowiłam to maksymalnie wykorzystać i przygotowałam papryki faszerowane ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski . Farsz typowy dla kuchni hinduskiej jest mocno doprawiony ziołami oraz lekko ostry dzięki sporej ilości papryczki chilli. Polecam wszystkim fanom jesiennych warzyw takich jak papryka

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 137

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej - z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę

Szybko Tanio Smacznie
Paprykowe faszerowane miseczki 126

dziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana 118

zazwyczaj z daniem wegetariańskim. Teraz można poszerzyć ten aspekt o danie wegańskie. W przypadku naszego przepisu wystarczy zastosować ser wegański lub nie zastosować żadnego sera żółtego. Akurat w temacie faszerowanej papryki nie musimy jej traktować jako zapiekankę, tylko danie duszone. Składniki: 4 papryki 400-500g pieczarek (w zależności od wielkości papryki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 300g serka tofu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 158

Papryka faszerowana kaszą jaglaną, czerwoną soczewicą i warzywami - tak mnie dzisiaj jakoś naszło na bezmięsny obiad ;) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Naturalna kuchnia wegańska . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 równej wielkości czerwone papryki 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 duży pomidor

My Culinary Art
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 136

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Papryka z farszem meksykańskim 129

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym, odsączoną fasolą

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana sorgiem i owocami kaparów 161

przekrój na pół lub pokrój na plasterki. Dodaj do sorga, dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wsyp starty ser i wymieszaj całość. Na dno naczynia żaroodpornego wlej olej. Papryki faszeruj nadzieniem z sorga i owoców kaparów, przykrywaj odciętymi górami i układaj w naczyniu jedno obok drugiego. Przykryj naczynie pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz

Delicious Place
Papryka faszerowana spaghetti. 145

Papryka faszerowana spaghetti - zobaczyłem gdzieś taki obrazek i postanowiłem zrobić to danie we własnej kuchni. Prawdę powiedziawszy, nie wiedziałem czego się spodziewać. Zastanawiałem się, jak połączą się smaki w tej potrawie. Jeszcze w trakcie produkcji miałem chwilę zwątpienia, bo obieranie pieczonej papryki tak, by jej nie uszkodzić, jest zadaniem dla ludzi wyjątkowo spokojnych i cierpliwych. Jednak było warto! Danie jest

zadanie-gotowanie
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 647

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad

Kuchnia Ellie