faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:16/117)

Papryka faszerowana ryżem i serem 106

Zapraszam na smaczne faszerowane papryki. Ugotowany ryż z mozzarellą i serem sałatkowym oraz przyprawami to smakowity farsz do wypełniania warzyw. Jest to tanie i sycące danie. Polecam Składniki: 2 średnie czerwone papryki 100 g ugotowanego ryżu (u mnie jaśminowy) 100 g sera sałatkowego 100 g mozzarelli 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki soli(...)miseczki. Do serów dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy i mieszamy do połączenia się składników. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (u mnie również folia aluminiowa) i faszerujemy je farszem ryżowo-serowym. Lekko skrapiamy papryki oliwą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 166

Bardzo się cieszę, że trwa sezon na faszerowane warzywa. Oboje z mężem uwielbiamy paprykę i cukinię napakowaną pysznymi dodatkami. Tradycyjnie robię paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem (przepis tutaj ), a teraz do nadzienia użyłam kaszy kuskus, mięsa z szynki, marchewek, pieczarek, a na wierzch położyłam ser mozzarella. Fajnie wyszło naprawdę, jak chcecie to sami spróbujcie :P Składniki na 4 duże

Simply Food
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY 141

sałatka wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Składniki: ok 40 dag piersi z kurczaka 1/2 sałaty lodowej 2-3 łodygi selera naciowego 1/2 papryki czerwonej zielone oliwki ( u mnie faszerowane papryką) 2-3 łyżki curry 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego  1 łyżeczka  ostrej wędzonej papryki że sklepu  https://smakinatury.net/produkt/papryka-ostra-wedzona/ 1/2 łyżeczki soli pikantnej że sklepu  https://smakinatury.net

Niespełnione zdolności kulinarne
Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną 168

Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :) Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI (na 4 porcje

Moje Kuchenne Rewelacje
38 przepisów z papryką 173

kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Papryki faszerowane kaszą pszenną 212

bardzo smakowała mi pszenna kasza której tam spróbowałam. Ponieważ przywiozłam ze sobą pudełko takiej kaszy postanowiłam jej użyć do jednego z moich ulubionych dań, czyli do faszerowanych papryk. Oprócz kaszy tylko pomidory i zioła. Wyszło pysznie, bardzo polecam ! składniki 3 podłużne papryki 4 ząbki czosnku, posiekane ok 200 g pomidorów - 1/2 puszki 1 cebula czerwona - drobno posiekana

Stare Gary
Zupa gulaszowa light 157

Dziś mam dzień typowo paprykowy, tak się obkupiłam wczoraj w paprykę, że dziś zrobiłam, zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Papryka faszerowana kaszą kuskus, kurczakiem i oliwkami 140

wszystko jest czasami tak piękne, jak nam się wydaje. Słońce może być za chmurami, pyszna kawa za zimna a ludzie inni, niż sądziliśmy do tej pory. M uwielbia papryki faszerowane. I ilekroć uda mu się kupić jakieś ładne sztuki tego warzywa, to patrzy na mnie tym swoim błagalnym wzrokiem, czy mu takich nie zrobię. Tak więc, w sezonie letnio-jesiennym(...)kiedy to papryki jest pod dostatkiem, przygotowuję je przynajmniej raz w tygodniu. Faszeruję je czym popadnie - kaszą, ryżem, mięsem. Wykorzystuję zazwyczaj wszystkie resztki zalegające w lodówce tworząc to coraz nowsze kombinacje smakowe ;) Te ostatnie powstały z kaszą kuskus (która moim zdaniem, świetnie pasuje do papryki) z dodatkiem kurczaka i oliwek. Składniki na 2 porcje: 3 czerwone papryki 100 g kaszy

My simple kitchen
Wegańskie faszerowane papryki 3. 130

Papryk Ci u mnie dostatek, a rozsmakowałam się w pieczonych i faszerowanych. Dziś zatem kolejna (trzecia odsłona) powstała przy okazji przeglądu lodówki. Magiczny składnik w postaci pasty tahini wyczarował danie, do którego będę wracać :) Co za smak!!! :D Składniki (na porcję): 3 papryki mały mięsisty pomidor pół chili ok. 5 cm łodygi selera naciowego 3 gałązki natki pietruszki dymka(...)oleju i ustawić na papierze. Usunąć obieraczką włókna z selera naciowego. W misce przygotować farsz, czyli wymieszać rozdrobnione: chili, pomidor, seler naciowy, pietruszkę naciową i dymkę z przyprawami. Faszerować papryki przygotowaną masą. Na górę każdej z nich wyłożyć po płaskiej łyżeczce tahiny. Ewentualnie przykryć papryki kapeluszami.Tym razem tego nie zrobiłam. Piec papryki ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 158

taki też dzisiaj będzie przepis. Danie w sumie bardzo szybkie do zrobienia i nie przysparza większych kłopotów wykonawczych. Poradzicie sobie bez problemów. No to bierzmy się do pracy :) Faszerowana papryka z kaszką kuskus, pieczarkami i selerem naciowym (4 osoby) Składniki: 4 duże papryki 1 szklanka kaszki kuskus 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/2 kostki bulionowej warzywnej żółty

vegetanie
Papryka faszerowana kaszą orkiszową, chorizo, dynią i cukinią 130

Zrobiłam, tak mi zeszło dość długo, ale wiecie jak to jest, to to zrób, to znowu to i tak moje papryki musiały poczekać na swoją kolejność. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tu żeby wszystkim dogodzić, a w szczególności mojemu młodemu, musiałam dodać chorizo, którego jeszcze kawałek było w lodówce. Od siebie przemyciłam dynię, cukinię, kurkumę, no i ostatnio naszą ulubioną kaszę orkiszową

kruche babeczki
Papryka faszerowana mięsem mielonym II 152

Papryka faszerowana mięsem mielonym II Składniki: dwie czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 1 saszetka ugotowanego ryżu 4-5 łyżek kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka posiekanego koperku ser żółty oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Papryki myjemy, przekrawamy na pół i dokładnie oczyszczamy. Mięso mielone mieszamy z ryżem, kukurydzą, koncentratem pomidorowym, koperekim, doprawamiamy wszystko solą i pieprzem. Napełniamy papryki

Smaki Natalii
Faszerowane cukinie z grilla 156

Już dawno za mną chodziły faszerowane warzywa... to był pewnie ostatni grill w tym roku, więc kupiłam cukinię, składniki na farsz i wyszły pyszne faszerowane cukinie... następne będą faszerowane papryki, ale pewnie już w piekarniku :)Składniki: 3 cukinie, 500 g mięsa mielonego, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 1/4 szklanki bulionu, 1 cebula, 5 plasterków żółtego sera(...)wody. Cukinie przekrawamy wzdłuż na połówki, odcinamy końcówki. Miąższ z cukinii wydrążamy łyżką do melona. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Przyprawiamy słodką papryką oraz ognistą mieszanką przypraw. Wydrążone cukinie faszerujemy farszem, układamy kawałki żółtego sera. Owijamy każdą połówkę folią aluminiową i grillujemy ok. 30 minut

Aga w kuchni
Faszerowane papryki 166

pokrojone grzyby, pieprz i sól. Całość podsmażamy przez 10 min., po czym dodajemy ugotowany ryż i dusimy przez 3-4 min. w każdej z papryk ucinamy górną część, wyciągamy gniazda nasienne i faszerujemy ryżem(...)warzywami.  Sos pomidorowy: pomidory kroimy w kostkę zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy zioła: bazylia, majeranek, tymianek oraz sól i pieprz. gotujemy przez 5 min.  Do sosu dodajemy faszerowany papryki (najlepiej aby sos przykrywał 1/2 [papryki) i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok. 40 min - aż papryki zmiękną

Łycha smaków
Papryka faszerowana 132

Natknęłam się na ten przepis gdzieś w internecie, wydał mi się bardzo ciekawy i czym prędzej postanowiłam go wypróbować. Słodkie papryki faszerowane pieczarkami okazały się fantastyczne! Ponieważ sezon na papryki nadal trwa, dlatego polecam go jak wypróbować. Składniki : 4 spore podłużne papryki romano 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 300ml przecieru pomidorowego (passaty) łyżka natki pietruszki żółty

Codzienne Gotowanie