Zaczęłam deceniać walory smakowe wątróbki dopiero w dorosłym życiu, bo w dzieciństwie była to dla mnie prawdziwa zmora. Nie dziwię się więc moim „dużym”
To co kochamW sklepie ze zdrową żywnością kupiłam niedawno bezmięsny pasztet z czerwonej fasoli i tak mi posmakował, że upiekłam sobie swój. Na pierwszy rzut oka trudno zgadnąć
To co kochamTaką zupę gotuje moja mama, postanowiłam więc również ugotować taką samą. Zupa jest dość treściwa, bo oprócz fasoli zawiera makaron, może więc wyśmienicie być samodzielnym daniem
To co kochamFasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych, bo fasola to najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma
To co kochamNo nareszcie zrobiłam ciasto, które mogłam jeść bez ograniczeń, bo kalorie już dawno przestałam liczyć. Trochę miałam obaw co do spodu fasolowego, bo bez glutenu i
To co kochamPo tłustym i słodkim świąteczno-noworocznym obżarstwie przyszła pora na zdrowe jedzenie. Ja standardowo przytyłam dwa kg, ale jeden już zrzuciłam i z przyjemnością wracam do
To co kochamReceptura na ten tort fasolowy jest w mojej rodzinie od bardzo, bardzo dawna. Nawet mama nie wie, skąd się wzięła. W oryginale tort przekładany jest masą
To co kochamTo są ciasteczka, które można jeść bez wyrzutów sumienia, bo są bardzo zdrowe. Zrobione z nietypowych składników, bo rzadko się zdarza, aby ciastka zawierały fasolę i
To co kochamUwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami. Zupa pachnie wędzonką
To co kochamAksamitna zupa z białej fasoli zmiksowana na gładki krem doskonale syci i może być jednogarnkowym daniem obiadowym. Można dodać do niej kawałek kiełbaski, wtedy nawet głodomory
To co kochamPodstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną
To co kochamSałatka, która smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na zimno może być kolacją jako dodatek do wędliny a na ciepło jako samodzielne danie obiadowe
To co kochamTo niewiarygodne, ale ten wegański smalec z białej fasoli smakuje jak prawdziwy! Można się nabrać. Zdecydowanie jest to zdrowsza wersja, a z ogórkiem kiszonym rewelacja. Będzie
To co kochamPyszna sałatka z gotowanym kurczakiem, fasolą, koperkiem, serem żółtym oraz ogórkiem konserwowym. Składniki: 3 gotowane udka z kurczaka (ja wykorzystałam po rosole), fasola czerwona w
Lena GotujeCzy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Sałatka z zupkami chińskimi – ma ona oryginalny smak – jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!