fasolka - 6917 przepisów (strona:379/462)

Sałatki i surówki 573

kurczakiem Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno-warzywną Sałatka z ryżu jajek i kukurydzy Paprykarz z tuńczykiem Surówka z białej kapusty Surówka z koperkiem Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z kurczaka z groszkiem Twaróg z rzodkiewką Sałatka z zupek chińskich Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem Roladki

Ala piecze i gotuje
Fasolka po bretońsku 226

Rozgrzewający, aromatyczny posiłek i gdyby nie czas gotowania fasoli byłby częściej na naszym stole.  Chociaż jest na to sposób, jeśli ktoś przepada za takim rarytasem :) -  słynna brytyjska fasolka (baked beans) jadana na śniadanie do bekonu, jajek, pomidorów itp. skraca czas przygotowania obiadu do kilku chwil. Dodajemy kiełbaskę z cebulą i mamy obiad. Oczywiście u mnie była próba takiego

NA MOIM TALERZU
Zielone curry z kurczakiem 146

Kolejne danie dla amatorów kurczaka. Zamiast brokuła można dodać zieloną fasolkę. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu... takim daniem możemy zaskoczyć niejedno podniebienie. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 2 cebule 1 brokuł 2 puszki mleka kokosowego 4 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka sosu rybnego 1-1,5 łyżeczki zielonej pasty curry sól, pieprz garść orzeszków ziemnych

IMPRESJA SMAKU
Głównie Zielony Lunch! 200

wyszedł smaczny lunch, który można wszędzie ze sobą zabrać. Przygotowanie jest bardzo łatwe i kolejny zdrowy posiłek mamy szybko gotowy!   Składniki: 1 średnia brokuła, 125g szparagów, 200g zielonej fasolki, Ulubione orzechy, Kilka kulek mozzarelli, Oliwa z Oliwek Sól, pieprz  Jak przygotować?  Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie musimy je odcedzić, przekładamy

Chocolate Stop Tempting
Bogracz 237

wszystkie składniki, jeżeli zaś małą, to mięso wraz z tłuszczem należy przelać do większego garnka. Ogórki konserwowe , paprykę i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Do brytfanny z mięsem dodać fasolkę szparagową, ogórek konserwowy, pieczarki i p aprykę (wody z papryki i ogórków nie wylewać).  W międzyczasie w dużym garnku zagotować wodę na kluski. Wrz ucić je do wrzątku, poczekać

Passions hobbies life
Łosoś w papilotach 228

jest przepis podstawowy. Do papilotek możemy dodać także inne warzywa. Bardzo często dodaję do cebuli pokrojoną na plastry marchewkę. Można dodać także cienko pokrojony fenkuł, por, cukinię, podgotowaną fasolkę szparagową czy np: pomidorki koktajlowe. Cebulę czerwoną można bez problemu zastąpić dymką lub zwykłą białą, cebulą. Liczy się technika pieczenia. Rybę w papilotkach można piec w folii aluminiowej zamiast pergaminu

Poezja smaku
Tarta ze szpinakiem i serem bałkańskim 194

dobry znak, bo mogłam choć na chwilę się zdrzemnąć razem z Frankiem. I tak leżąc zaczęłam myśleć... jak wrócą, to odgrzeję im rosół. Mam rybę, ryż i fasolkę szparagową, ale nie wiem czy wystarczy dla wszystkich. A jutro poniedziałek, nie lubię jak w poniedziałek nie mam obiadu (najlepiej jak zostaje coś z niedzieli). I do pracy muszę coś zaplanować

bistro mama
Nafaszerowana papryczka ;) 130

Składniki na 1 porcję: - 1 papryka - mały kawałeczek papryczki chilli - mały kawałek cukinii - 1 mała marchewka - kawałeczek selera - 2-3 fasolki szparagowe - 1 mała cebula - świeże listki bazylii i oregano - natka pietruszki - 1 łyżka oleju rzepakowego - ok. 50 g piersi z kurczaka - 1 jajko - sól do smaku PS .: Tak na prawdę papryczkę można nafaszerować niemalże każdymi warzywami, wszystko

Zdrowie na języku :P
Nadziana cukinia :) 126

Mamy :) Składniki: - 1 średnia cukinia - 1 duża marchewka - kawałeczek papryczki chili - kilka fasolek szparagowych - kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży - 4 plasterki szynki - 1 średnia cebula - pietruszka, koperek, świeża bazylia i oregano - sól do smaku - 2 łyżki oleju rzepakowego - 50 g startego parmezanu PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :) Przygotowanie: Cukinie przekrajemy wzdłuż. Wydrążamy

Zdrowie na języku :P
Pieczony szczupak w carry, z koprem, warzywami i olejem z awokado :) 104

Składniki: - 1 mały świeży szczupak - sok z cytryny - 1 łyżka oleju z awokado Badapak - koper - świeże/mrożone warzywa ulubione (u mnie marchewka, kalafior, groszek, por, brokuł, fasolka szparagowa, ziemniaczki - każdego po troszku) - przyprawy: sól, carry, pieprz czerwony, pieprz caynne Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Oczyszczonego szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, do środka ryby wkładamy koperek, solimy i przyprawiamy. Warzywa

Zdrowie na języku :P
Wegetariańskie chili con carne w tortilli / Vegetarian chili con carne in a tortilla 188

duża cebula3-4 ząbki czosnku 1 papryczka chili1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu1 łyżeczka oregano2 łyżki sosu sojowego ciemnego1 łyżka soku z limonki1 puszka krojonych pomidorów200 gram czerwonej fasolki z puszki200 gram kukurydzy z puszki1 czerwona papryka1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody2 łyżki oliwy 4 tortillePRZYGOTOWANIEPaner kroję w kostkę przekładam do plastikowego pojemnika zalewam sosem sojowym i sokiem

Magiczna kuchnia Darii
Chili con carne 198

dodajemy mięso mielone obsypane papryką słodką, chili japanelo, pomidorami w piórkach, kuminem, solą i pieprzem. Smażymy do zarumienienia. 2. Dorzucamy paprykę, smażymy przez kilka minut.3. Do całości wlewamy fasolkę wraz z zalewą, pomidory w puszce, dodajemy kukurydzę (można pominąć), czosnek i liście laurowe. 4. Dusimy przez około 30 minut, do miękkości papryki. Można podlać wodą, jeśli wyparuje zbyt szybko

Szefowa kuchni
Pikantna zapiekanka ziemniaczana 259

zapiekanka ziemniaczana. Z aromatyczną wędzoną papryką, chorizo oraz szparagami i kukurydzą. Rozgrzewająca, aromatyczna i prosta w przygotowaniu więc do dzieła :)7-8 średnich ziemniakówpół pęczka szparagów  mrożonych ( możecie zastąpić fasolką szparagową )4 łyżki kukurydzy70 g chorizodymka ze szczypiorkiemłyżka oliwy z oliwekłyżeczka pikantnej wędzonej papryki0/5 łyżeczki cayennełyżka masłałyżeczka mąki0/5 szklanki mleka20 g pikantnego sera żółtegoszczypta pieprzuszczypta cayenneszczypta gałki muszkatołowej2 łyżki posiekanej

Mienta blog
Kanapki jak malowane - warsztaty kulinarne dla dzieci 105

ostatnią niedzielę w opolskiej Kafce kolejny raz miałam  przyjemność spotkać się z dziećmi.Choć to spotkanie planowane było już od początku stycznia, to ze względu na Jedną Bardzo Ważną Fasolkę, przekładane było kilkukrotnie. Ale w końcu się udało :))) Było REWELACYJNIE!!!Zapraszam na relację! Czytaj więcej

bistro mama
Ryż po chińsku z łososiem 401

Przepyszny obiad- ryż smażony po chińsku, delikatny i niebiański w smaku. Możemy do ryżu dodać zblanszowany brokuł, szparagi lub fasolkę. Każde warzywo na które mamy ochotę. O walorach łososia , nie muszę Was zapewniać, ale ten sposób przyprawiania i pieczenia- polecam w szczególności- łosoś jest delikatny i rozpływający się w ustach. Jeżeli nie mamy łososia, można ryż podać z rybą smażoną

Smaki Edyty