Przepis na : śniadanie
No to dzisiaj jeszcze jeden przepis z serii odchudzonej o której więcej informacji znajduje się tutaj. Propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę. Niby rzecz prosta bo po prostu omlet, jednak: wersja odchudzona wersja przepyszna wersja z zielonymi warzywami, a zielone warzywa, to samo zdrowie: zawierają kwas foliowy, mają mnóstwo błonnika, do tego tysiąc innych zdrowych spraw i co najważniejsze mają działanie antynowotworowe Inspiracja pochodzi z książki "Szczypta smaku". No to nie ma co dal... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...