Mało mięsa, dużo warzyw, czyli kotleciki w warzywach.-0,5 kg mielonego mięsa-puszka cieciorki lub fasolki-puszka drobnego groszku-kilka ugotowanych marchewek-papryka-cebula-2-3 ząbki czosnku-słoiczek koncentratu pomidorowego-olej-przyprawy warzywko, barbecue, delikat do mięs Odsączamy groszek i cieciorkę.Paprykę i marchewkę kroimy w kostkę. Tarkujemy na drobnych oczkach czosnek i cebulę
Maminek kulinarnywarzywnego lub rosołu- 5-6 ziemniaków- puszka fasoli- 2 ząbki czosnku- kawałek wędzonej kiełbasy- tymianek i majeranek- 2 łyżki ketchupu- marchewkaDo rosołu dodajemy pokrojone ziemniaki, marchewkę i czosnek.Wsypujemy fasolkę.Gotujemy do miękkości ziemniaków.Dodajemy pokrojoną kiełbasę, ketchup i przyprawy.Zagotowujemy i gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnypieprzem. Mięso moczymy w cieście. Obtaczamy w ziarnach. Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Kotlety gotowe.Możemy podać np. z fasolką szparagową i czerwonymi buraczkami lub z ziemniakami i kapustąMożliwości jest wiele.Smacznego
Maminek kulinarnysmażymy do zrumienienia. Przekładamy na papierowy ręcznik.Usuwamy nitki. Podajemy z dowolną surówką a kaszę mamy w środku sakiewek. My podaliśmy z fasolką szparagową.Smacznego
Maminek kulinarnySkładniki:jajko ugotowane na twardofasolka szparagowa ugotowany ziemniakpomidorki koktajlowetuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki)kilka czarnych oliwekfilety anchois w oliwiecebula pokrojona w krążki
Smakowity Blog Kulinarnypatelni, a pozostały na patelni płyn doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietanę i starannie mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Polewamy sosem kurczaka i posypujemy świeżym estragonem. Podajemy z fasolką szparagową lub ziemniakami
Smakowity Blog Kulinarnycytryny i 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu. Mieszamy i chwilę podgotowujemy.Przed podaniem polędwiczki kroimy w 2 centymetrowe plastry i polewamy sosem. Jako dodatek proponuję ziemniaczany gratin i gotowaną fasolkę szparagową
Smakowity Blog Kulinarnypierś wyłożyć na papryce i posmarować ja ketchupem. Kolejną warstwą jest kukurydza, a następnie czerwona fasola (wcześniej przepłukana). Żółty ser pokroić w 0,5 cm kostki i posypać po fasolce. Ser posmarować sosem czosnkowym i na koniec całość posypać pociętą kapustą pekińską
cooklifedanie z fasoliW Gruzji przygotowuje się często lobiani z resztek lobio – czyli dania z fasoli. Lobio przyrządza się zazwyczaj z czerwonej fasoli – czasem ma postać przypominającą naszą fasolkę po bretońsku, czasem bardziej przypomina pastę. Lobio przygotowuje się inaczej w zależności od kucharza i regionu – tutaj też warto popróbować w różnych miejscach. Możemy natrafić na lobio z pomidorami
Poezja smakuspróbować, bo kasza gryczana jest bardzo zdrowa. Do tego szpinak, warzywa i pyszny dressing na bazie oleju z pestek dyni. Smacznego!Składniki :* 100g ugotowanej kaszy gryczanej* szklanka ugotowanej zielonej fasolki szparagowej* 6-7 pomidorków koktajlowych* 12 czarnych oliwek* 50g dobrej jakościowo podsuszanej kiełbasy - u mnie papieska* garść świeżego szpinaku* dressing : 4 łyżki oleju z pestek dyni, sok z ćwiartki cytryny
Magiczne Życie Martyząbek czosnku 4 łyżki naturalnego gęstego jogurtu1 łyżka kaparów 2 jajka ugotowane na twardoSposób przyrządzenia:Marchewkę, selera, ziemniaka oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Fasolkę i kalafior ugotować w oddzielnym garnku, następnie pokroić na mniejsze kawałki ( 3 części) , pozostałe warzywa w małą kostkę. Pomidor sparzyć, obrać i pokroić również w małą kostkę. Kalafior podzielić
pieprzny smaczekPATELNIĘ IGLOTEX:Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny zestaw warzyw: brokuł, papryka, fasolka szparagowa, cukinia, marchew, kukurydza. Wszystkie warzywa po upieczeniu pozostają jędrne nie rozpadają się,z wielką przyjemnością sięgają po nie również dzieciaki. Dużym plusem jest dodatkowy zestaw włoskich przypraw do warzyw. Dzięki
Z Majeczką w kuchnimoim domu wzięcie mają wszelkie kasze, więc często przyrządzam także kuskus.Składniki:300g kuskusu garśc fasolki szparagowej garść zielonego groszku szklanka marchewki pokrojonej w kostkę szklanka bulionu 4 różyczki brokuła 1/2 kg piersi z kurczaka śmietana 12% szklanka sól,pieprz kilka gałązek natki pietruszkiWykonanie:Pierś kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju. Kuskus zalewamy wrzącą wodą
Z Majeczką w kuchniUdka inaczej...czyli podane z makaronem i warzywami. Pycha!Składniki:4 podudzia kurczaka1 brokułgarśc fasolki szparagowejpól puszki groszku konserwowego3 marchwie10 dag makaronu rurki4 łyżki sosu sojowego2 szklanki bulionusól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskieWykonanie:Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone
Z Majeczką w kuchniZapraszam :)Składniki :kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę ugotować i przestudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę , jajka także . 4. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i musztardą. dodajemy kukurydzę
Sama słodycz i szczypta chili