Recenzja produktów Legal Cakes 203Opinia: Szyszkę oceniam najsłabiej. Niestety, kasza jaglana i ryż były jak dla mnie trochę za miękkie, lecz mimo wszystko w smaku był bardzo dobry. 4. Baton brownie 130g Składniki: fasola czerwona, banan, odżywka białkowa, kakao, gorzka czekolada 90%, kasza jaglana, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 244kcal, tłuszcz 4g, węglowodany 29g, białko 23g. Opinia: Rewelacyjny, wilgotny, mocno czekoladowy baton. Idealny
Be Fit Be Strong
tarta z sokiem kisielowym i bitą śmietaną... 222dłonią szybko przyklepać do dna i do boków, nakłuć widelcem i schować do lodówki na 30 minut, ciasto nakryć folią i wysypać np. kaszę owsianą, można groch, fasolę, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C z 17 minut, następnie zdjąć folię z ziarnami i piec jeszcze z 17 minut, ciasto wystudzić, ja zrobiłam wieczorem i do rana zostawiłam jabłka
W Mojej Kuchni Lubię
Wegetariański smalec z fasoli. 301oryginalny smalec ,a nawet śmiem stwiedzić,że jest od niego lepsza. Dlaczego?Bo nie idzie w boczki. Pyszna,na pewno zrobię ją jeszcze nie raz.Polecam. Składniki: 1 puszka białej fasoli 5 łyżek oliwy z oliwek 1 mniejsza cebula Sól,,pieprz,majeranek 1 małe ,kwaskowate jabłko 100 g słonecznika Najpierw prażymy słonecznik na suchej patelni . Odstawiamy.Teraz kroimy cebulkę na drobne kawałki
Ladylaura.
tarta z duszonym porem i łososiem 189Rozwałkowujemy na cienki placek wielkości naszej blachy do tarty. Wykładamy na wysmarowaną masłem formę i gęsto nakłuwamy widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie groch lub fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Na podpieczony spód wykładamy pora, następnie układamy plastry łososia. Do miski wbijamy jajka
Cook&Love
Pietruszka pieczona w miodzie, pyszny dodatek do obiadu. 166pieczona w miodzie idealnie pasuje do pieczonego mięsa na przykład do pieczonej wieprzowiny w marynacie miodowo – musztardowej. Będzie też idealna jako dodatek do dań wegetariańskich np. do kotletów z fasoli. Dosyć słodka na pewno spodoba się dzieciom. Dodatkowo posiada wiele przeciwutleniaczy (monoterny, ftalidy, poliacetyleny) Może dezaktywować karcenogeny zawarte w dymie tytoniowym i ma działanie moczopędne. Składniki: pietruszka (korzeń kilogram) łyżka
wysmienity
GOLONKI Z KURCZAKA W SOKU Z POMARAŃCZY Z PUREE Z BROKUŁA 198łyżka ziół do mięsa 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 2 szklanki soku z pomarańczy Hortex 1 brokuł 1 łyżka masła dowolna surówka kiełki fasoli mung i rzodkiewki do dekoracji
Kulinarne Fantazje Marioli
Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 194sklepie. W jednym z moich ulubionych kolorów, które chętnie prezentuję na zdjęciach kulinarnych i doskonale zestawia się w połączeniu ze śródziemnomorskimi potrawami jak ta na zdjęciu, czyli sałatka z fasoli i cieciorki z parmezanem. Talerz, który kojarzy mi się z upalnym latem, zresztą w tym okresie właśnie go kupiłam,dlatego też zestawiam go z letnimi napojami, kupiony w szwedzkim sklepie
Moja smaczna kuchnia
łatwa sałatka biwakowa 711składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik mieszanki groszku z marchewką 1/2 słoiczka cebulki marynowanej 1 słoiczek selera konserwowego 3 jajka majonez sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę lub przy pomocy sitka do jajek. Fasolkę przekładamy na sito i przelewamy zimną wodą. Selera odciskamy z nadmiaru zalewy i siekamy. Cebulkę kroimy na mniejsze
Domowy Smak Jedzenia
Fasola w sosie pomidorowym 194które po prostu ograniczają mięso w diecie. Taki obiad jest bardzo sycący a do tego zdrowy - rośliny strączkowe są ważnym elementem zbilansowanej diety. Uwaga: czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli przez
Milion Smaków
Sałatka z makaronu, kurczaka, fasoli i ogórka 155łonecznik łuskany, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: makaron gotujemy al dente, odcedzamy, przekładamy do miski i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy paprykę, kurczaka i ogórka konserwowego. Dokładamy fasolę z puszki, słonecznika (można go wcześniej podprażyć na suchej patelni), doprawiamy solą, pieprzem i oliwą, wszystko razem mieszamy
Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka kebabowa przepis 336Sałatka kebabowa składniki: dwie piersi z kurczaka, kukurydza, 2 czerwone papryki, kapusta pekińska, czerwona fasola z puszki, pęczek koperku, 2 czerwone cebule, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, przyprawa do kebabu. Sos czosnkowy: jeden mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, pęczek kopru 2 ząbki czosnku. Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Smażymy
Pani domowa
Odchudzone tiramisu 220kotlet o smaku kurczaka”. Z biegiem czasu przestało mnie to drażnić. Może to taki złoty środek? Może to sposób na oszukiwanie? Nie nam to oceniać. Sama robiłam „pasztety z fasoli”, okazjonalnie, ale jednak przyczyniałam się okradania historii gastronomi z jej dziedzictwa i jak niektórzy twierdzą, godności. Co jednak zrobić w sytuacji, kiedy pokusa nażarcia się czymś słodkim jest silniejsza? Podrabiać
ladykitchen
Marchewkowe ciasto na tartę 226wersji. Zawsze solidnie grubo wykładam nim spód i brzegi blaszki, żeby potem z przyjemnością zajadać się wielce smacznym ciastem. Piecze się bezproblemowo, nie trzeba się motać z uprzednim obciążaniem fasolą, wystarczy jedynie ponakłuwanie widelcem. Wiele potraw z tartą w nazwie dzięki temu patentowi już przygotowywałam: Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha
Grunt to przepis!
Zupa warzywna z pieczonymi buraczkami 242Najpopularniejszą warzywną zupą buraczkową jest barszcz ukraiński, który w wersji mniej lub bardziej zbliżonej do oryginału jest zapewne znany w większości domów. Osobiście, częściej niż tradycyjny barszcz z fasolą przygotowuję prostą zupę z dodatkiem korzeniowych warzyw i ziemniaków lub kaszy jaglanej. Przyrządzając zupy – a robię to naprawdę często – staram się maksymalnie oszczędzić czas, dlatego też zwykle tam, gdzie trafić mają
Even Better Food
Zakochana tarta 183ciasteczek w kształcie serduszek i dekoracji gotowej tarty.) Ciasto już w blaszce wkładamy jeszcze na 10 min do lodówki. W tym czasie przygotowujemy papier do pieczenia oraz specjalne kulki, fasolę lub ryż, którym obciążymy ciasto, aby nie urosło do góry. Ciasto nakłuwamy widelcem, układamy na nim papier, obciążamy i wkładamy do piekarnika na półkę jedną niżej niż środkowa
Kuchnia od dwojga