fasola - 7342 przepisów (strona:326/490)

Podsumowanie miesiąca - maj 186

potrawie! <3  Tak mnie zainspirowało, że postanowiłam popichcić nieco w azjatyckim stylu i zaopatrzyłam się w niezbędne produkty np. w sprzedaży promocyjnej w Lidlu - sosy, makarony, pędy fasoli mung i inne smakołyki udało kupić mi się nawet po 2 zł za sztukę :)   Założyłam profil na Instagramie, gdzie możecie znaleźć zdjęcia potraw, które przygotowuję i nie tylko. Zapraszam

Cooking Monster
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 139

ciastem, mi tym razem wyszło trochę za grube, ale nie mogłam znaleźć swojej większej formy. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakłuj widelcem, wyłóż papierem do pieczenia, wysyp np. fasolę i wstaw do piekarnika na 15-20 minut. Po upływie tego czasu zdejmij papier z ciasta i ułóż na nim po kolei: szparagi, łososia, pomidorki, całość zalej wcześniej przygotowaną jogurtową

Martyna Cooks
Kruche ciasto 215

piekarnik wyposażony jest w termoobieg, to zapiecze się na tyle szybko, że nie powinno się bardzo mocno zniekształcić. Mimo wszystko niektórzy zalecają wypełnienie formy z ciastem np. suszoną fasolą, aby lepiej utrzymać jego kształt i przyleganie. W zasadzie nic nie stoi też na przeszkodzie, aby przed umieszczeniem ciasta w formie wyłożyć tę ostatnią papierem do pieczenia. Można też włożyć ciasto

Kulinarna Pokusa
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 172

Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni

WojnaNaSmaki.pl
"Kwiat wiśni i czerwona fasola" - zaproszenie na film 125

każdą sobotę tak i dziś proponuję do obejrzenia film. "Kwiat wiśni i czerwona fasola" - org. "An" - japońsko - francusko - niemiecki film z 2015 roku wyreżyserowany przez Naomi Kawase. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
truskawkowa tarta z mascarpone 164

formy, dociskamy je  mocno i formujemy rant równo z brzegiem formy, nakłuwamy całe ciasto  gęsto widelcem. Całość nakrywamy pergaminem na który wysypujemy ok 250 g ziaren suszonej fasoli, lub innych nasion strączkowych (zapobiega to uniesieniu się spodu ciasta w trakcie pieczenia). Naczynie wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik, zdejmujemy

Miód i pieprz
Dietetyczna sałatka ze szparagami i czerwonym ryżem 156

Dzisiaj polecam Wam dietetyczną sałatkę z białą fasolką i szparagami zielonymi. Idealne i pyszne rozwiązanie jako lunch do pracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA

SMYKWKUCHNI
Zamek Karnity- gotowanie dla gości 162

powalał. Goście byli zachwyceni delikatnym ciastem i farszem zaskakująco  intrygującym w smaku. Karmuszka- tradycyjna zupa regionalna,mieszanka wpływów kuchni polskiej i niemieckiej. Dominujące potrawy niemieckie w postaci kapusty, fasoli, mięs oraz akcenty polskie, jak obecność domowej śmietany, ziół i tradycyjnego wywaru rosołowego. Oto parę fotek fot.: Luc Chives FotoSlad.pl  oraz Joanna Gralik

Różowa kuchnia
Ciasto fasolowe z mozzarellą 152

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka zmielonych nasion chilli 1 opakowanie kisielu wiśniowego 2 łyżki kakao 4 łyżki oleju rzepakowego kuleczki mozzarelli - 10 kuleczek mini 1 puszka czerwonej fasoli (odsączona) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz mozzarelli zmiksuj na bardzo gładką masę. Przelej do blaszki (keksówki) i powrzucaj ser mozzarella. Blaszkę włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piecz przez

ClauditteMissCooking
Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli 116

przygotowaniu. Świeży szpinak idealnie komponuje się chrupiącym boczkiem i delikatną fasolką.   Zresztą sami spróbujcie, bo naprawdę warto! 100g wędzonego boczku (surowego) 150g szpinaku baby 1 mała puszka białej fasoli (użyłam Cennellini Bonduelle) 1 cebula (mała) 2-3 łyżki pestek dyni (prażonych) Dodatkowo: ocet winny (czerwony) oliwa sól, pieprz  Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien

Di gotuje
Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami 197

Składniki na 2 osoby: ❤ 1 pierś z kurczaka, pokrojona na paseczki ❤ 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej na paseczki ❤ 1 mała marchewka, pokrojona na paseczki ❤ garść kiełków fasoli mung ❤ 1 zielona część dymki (szczypior), ❤ 4-5 rzodkiewek, pokrojonych na plasterki ❤ 5 pieczarek pokrojonych na półcentymetrowe plasterki ❤ 3/4 puszki mleczka kokosowego ❤ 1 cm imbiru, posiekanego ❤ 1 ząbek czosnku w plasterkach ❤ 1/2 papryczki chili

Bazując na smaku
Gulasz z cieciorki i papryki 201

Uzupełnilam ostatnio zapasy roślin strączkowych. Na swoją kolej czekają np.: fasola, groch i soczewica. Na pierwszy ogień poszła cieciorka i zrobiłam gulasz z cieciorki i papryki, rewelacyjne danie wegańskie. Przygotowanie tej potrawy zajmuje naprawdę mało czasu, a jest bardzo smaczna i sycąca. Ja bardzo lubię gulasz z cieciorki z kaszą kuskus, ale można go podawać również np. z ryżem albo

kuchnia doski
Co gotować w czerwcu? Sezon na warzywa i owoce- jakie? 173

pół roku, inne tylko mają swój szczyt przez miesiąc. Warto wiedzieć kiedy  są świeże, zdrowie, smaczne i niedrogie. Co zatem najlepiej jeść w czerwcu? Warzywa bakłażan botwinka bób fasola szparagowa groszek zielony kalafior kapusta biała kalarepa karczochy patisony rzodkiewki sałata maślana szpinak Owoce: agrest czarny bez czereśnie jagody morele porzeczki rabarbar śliwki truskawki wiśnie Pamiętaj o mrożeniu Koniec sezonu

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie. 149

kroimy w plastry. Ciastem po schłodzeniu wylepiamy dno formy do tarty o średnicy 26cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia (wcześniej pomiętym) który mocno dociskamy i wykładamy obciążniki ( fasola czy inne specjalne kulki). Pieczemy około 20 min w 180C. Po tym czasie zdejmujemy obciążniki i pieczemy jeszcze 5 min. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Budyń, mleko, żółtka, jajko

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta z creme patissiere i truskawkami 161

góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania