Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżce musztardy i majonezu, sól i pieprz
Zrób to smacznietortellini z serem ( ja kupuje w biedronce) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 10 małych ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy odrobina oleju do smażenia kurczaka ząbek czosnku sos: 3 łyżki majonezu kieleckiego, 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego, łyżeczka ostrej i słodkiej papryki, łyżeczka
pieprzny smaczektarty jak nie mamy czasu. Farsz: 100 ml śmietany 22% 4 jaja 5 plastrów wędzonego boczku, 1 op. szpinaku mrożonego (liście, brykiet - jak kto woli ), 150g mrożonej fasoli szpinakowej żółtej bądź też zielonej, 150g wędzonego łososia w plastrach kilka listków rukoli , oliwa z oliwek, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do malaksera. Mieszamy
Bartek Gotujeciastem formę do tarty o średnicy ok. 28 cm. Dokładnie podociskać ciasto do formy (szczególnie na styku dna z bokami) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi lub suchą fasolą (lub suchym ryżem) i wstawić do lodówki na 20 minut . W tym czasie nastawić piekarnik na 190°C (grzałka góra-dół). Wstawić ciasto do nagrzanego pieca i piec przez
Moja Delicjaponakłuwaj widelcem. Przykryj ciasto papierem do pieczenia- wykorzystaj ten z opakowania po cieście francuskim i obciąż ciasto kulkami ceramicznymi lub tak jak ja Pięknym Jasiem (po pieczeniu studzę fasolę, przekładam do słoika i wykorzystuję po raz kolejny, aż się nie zwęgli). Piecz przez 15-20 minut w temp. 220 c na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu wystudź, a w międzyczasie
greenscarfsama przyjemność.Mają konsystencję kremową,pełne są cudownych aromatów i świetnie pasują do ziemniaków lub makaronów.Pod koniec gotowania możemy dodać ,aby ulepszyć smak, np.soczewicę już ugotowaną,fasolę , soję ,podgrzać i gotowe. Danie ma tylko 240 kcal. 30 dag.mięsa kurzego z piersi 1 strąk papryki konserwowej 3 cebulę 2 ząbki czosnku 5 - 10 dag.szynki drobiowej sól pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozwiązanie na przyjęcie czy grilla w ogrodzie. Sałatkę robi się szybko, i tak samo szybko znika z talerzy. Sprawdźcie czego potrzebujecie do wykonania tej potrawy. SKŁADNIKI: - 1 opakowanie białej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 2 plastry ananasa - 10 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy - kilka marynowanych grzybków - 4 łyżki czarnych oliwek - 100 g sera feta - oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIraity podawanej w północnych Indiach. Na śniadanie podaje się dosa (naleśniki z mąki ryżowej), placki z różnych mąk z dodatkiem chutney i sambar (mieszanka ostrych przypraw smażona z czarną fasolą lub soczewicą) oraz ostrą zupę z soczewicy. Chętnie pija się kawę z mlekiem. Kawa dobrego gatunku uprawiana jest w tym rejonie. Większość ludności zamieszkującej południe Indii to hindusi nie jadający
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwrzuć fasolkę, dodaj cukier i sól Gotuj około 15 minut. Na patelnię wsyp bułkę tartą, niech lekko się zarumieni. Następnie dodaj masło i mieszaj aż się rozpuści. Fasolę polej bułką tartą. Smacznego
Kukuleczkibyło szczelnie zapakowane i bałam się wracać z tym do domu bo mogło się po prostu wylać. Kawałek zapiekanki typu babka ziemniaczana i do tego potrawka warzywna , z fasolą, marchewką, całkiem nieźle przyprawiona i pełna smaku. Boskim podwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie
Dzieje kuchennej Wiewióryzwisający fragment ciasta, który odetniemy po podpieczeniu – uzyskamy w ten sposób w miarę równy rant) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi do pieczenia lub suchą fasolą i włożyć na 10 minut do lodówki (w tym czasie piekarnik powinien się już nagrzać, a dzięki temu, że ciasto wkładamy ponownie do lodówki, to w trakcie pieczenia utrzyma formę) . Ciasto włożyć
Moja Delicjalodówki na czas rozgrzewania piekarnika do 190℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Na schłodzone ciasto wykładamy papier do pieczenia i obciążamy kulkami ceramicznymi lub suchą fasolą/grochem, itp. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 15 minut, następnie wyjmujemy formę, zdejmujemy obciążenie i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10-15 minut lub do zrumienienia spodu. Wyjmujemy ( piekarnika
cool and mintychourico - łatwiej dostępną, pikantną kiełbaską chorizo. Znalazły się także pokrojone w drobną kostkę świeże pomidory oraz natka pietruszki i kolendra. Czasami, przygotowując tę zupę, połowę ziemniaków zastępuję białą fasolą (ugotowaną lub z puszki), a pod koniec gotowania dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego. Po ugotowaniu część ziemniaków blenduję i z powrotem dodaję do zupy. W ten sposób nabiera odpowiedniej tekstury, jest bardziej
cool and mintyboki mazurka nie spłyną i zachowa on idealny kształt oraz taką formę, która pozwoli wypełnić ją później nadzieniem.. Jako wypełniacza do wstępnego podpiekania możecie uzyć suchego grochu, fasoli lub ryżu. Kolejną rzeczą na którą warto zwrócić uwagę, to doskonałej jakości masło o jak najwyższej zawartości tłuszczu i bardzo dobre schłodzenie ciasta przed pieczeniem. Po zagniataniu, ciasto powinno przejść fazę
cool and mintyLekkie i pyszne. Idealne do popołudniowej herbatki lub na wakacyjne spotkanie w ogrodzie. Spód ciasta jest bardzo dobry - maślany i cieniutki. Podczas pieczenia nie trzeba go przykrywać, ani wysypywać fasolą, wystarczy podziurkować widelcem i podpiec w piekarniku na złoty kolor. Świetnie współgra z ze słodko-kwasnymi jagodami i puszystą bezą. SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej (1 szklanka) 100 g masła
cool and minty