fasola - 7342 przepisów (strona:332/490)

Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 222

dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze chwilę. Pomidory miksujemy z czosnkiem i oregano. 2/3 pomidorów dodajemy do mięsa i papryki. Dodajemy również kukurydzę (można także dać czerwoną fasolę) i przyprawy. Dusimy jakieś 15 minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Na placki tortilli nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem

e-PrzepisyKulinarne
.1225. ola! 117

brownie z fasoli nadziane czekoladą z masłem orzechowym~ No i jestem :) Pierwsza moja tak długa podróż samolotem - na szczęście udana :) Warto było spędzić (łącznie) 15 godzin w powietrzu aby znaleźć się w Hiszpanii, poznać tam wspaniałych ludzi i spędzić cudowny czas! Zawsze miło będę wspominać ten wyjazd - Hiszpania jest piękna, ludzie tam są cudowni, ludzie z pozostałych 9 krajów które

breakfast of dreams
Sałatka z brokułu z kurczakiem 185

dostosowałam go do swoich potrzeb, na przykład pominęłam pieczarki, które w sałatkach bywają nieco zbyt ciężkie. Składniki: 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej fasoli 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu Sól, pieprz, curry i czosnek granulowany do doprawienia kurczaka Sól i pieprz Brokuł podzielić na cząstki i ugotować

Trzeci talerz
Ser wegański z orzechów nerkowca (bez laktozy) 133

wegański to produkt bez-mleczny, będący roślinnym substytutem tradycyjnego sera. Taki ser robi się z orzechów, kokosów, fasoli itp. Aby uzyskać lekko kwaskowy smak sera, można fermentować go z wykorzystaniem bakterii mlekowych (podobnie jak tradycyjny ser z mleka). Ser wegański nie przechodzi jednak etapu dojrzewania, nie będzie miał więc tak bogatego smaku, jak prawdziwy ser dojrzewający.  Ser wegański jest

Przepisy na domowy ser i chleb
Orientalny makaron z krewetkami i warzywami na mleku kokosowym 176

woka. Składniki: 150 g krewetek 1 mały brokuł 1 marchew 1/2 cukinii młodej 2 cm świeżego imbiru 1 cebula 5 ząbków czosnku    1 garść świeżych pędów fasoli mung 400 g mleka kokosowego  1 limonka 200 g chińskiego makaronu   3 łyżki sosu sojowego light  1 łyżka cukru brązowego 1/2 łyżeczki soli 1 szczypta pieprzu

Wino Francja Kuchnia
Słodki krem do pieczywa z buraków czyli prawie truskawek 181

świeże, nasze polskie w sezonie) to zachęcam do tego eksperymentu. Składniki na 2 słoiki około 300 ml: 2 średniej wielkości upieczone buraki 400 g (waga po ugotowaniu) białek fasoli- może być z puszki 50-100 g suszonej aronii (można pominąć, dorzuciłam ze względu na witaminę C) 50 g cukru 50 ml mleka roślinnego 1-2 łyżki soku z cytryny

greenscarf
Tarta z jabłkami i miodem 159

proszku do pieczenia szczypta soli Ze składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Formę wysmarować masłem i osypać bułką tartą.  Ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem, odciążyć fasolą. Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C Dodatkowo: 4 jabłka 4 łyżki miodu 1/2 paczki masła 1/2 szklanki brązowego cukru ok. 80 gram pokrojonych orzechów laskowych garść pokrojonej suszonej żurawiny

tojestpyszne.blogspot.com
Dietetyczny mus czekoaldowy bez cukru 139

dobre źródła kalorii zapraszam na dietetyczny mus czekoladowy bez masła i cukru! Jako bazę wykorzystałam ugotowaną ciecierzycę. Nie bójcie się - nie czuć jej w deserze. Można także wykorzystać czerwoną fasolę, ale uważam, że jej smak delikatnie się przebija. Całość jest kremowa, puszysta i niskokaloryczna - idealna gdy przychodzi czas na słodką zachciankę :) Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy* lub z puszki

Chocolate Muffin Blog
Dobra Zielarnia :) 120

napój ryżowy z orzechami laskowymi i migdałami , mleczko kokosowe   *  dżem truskawkowy bez cukru   *  mix orzechowy   *   pyłek kwiatowy , wiórki kokosowe   *  fasolę konserwową *  wafle wielozbożowe z chia MĄKA KASZTANOWA Powstaje w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Cechy charakterystyczne: bezglutenowa  bogata w błonnik pokarmowy wspomaga prawidłową pracę jelit jest źródłem witamin

Zdrowie na języku :P
Soczewica z pomidorami i Ajvarem 112

również dodać posiekaną natką pietruszki. Soczewicę z pomidorami i Ajvarem można podać jako warzywny dodatek do obiadu. Jeśli dodamy do niego pokrojoną i podsmażoną kiełbasę lub mięso, otrzymamy smak fasoli po bretońsku. Świetnie smakuje również jak dodatek do kaszy i sadzonego jajka

Czerwień i błękit
Chili con carne 96

papryka 2 średnie czerwone cebule 2 ząbki czosnku 3 świeże pomidory garść świeżej kolendry łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego 5-6 liści laurowych 2 puszki czerwonej fasoli Bonduelle 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle 2 puszki pomidorów całych bez skórki Samo przygotowanie to nic skomplikowanego: na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, dodajemy mięso i delikatnie podsmażamy, następnie dodajemy

Kuba Gotuje
Mazurek z bezą pełną bakalii 109

celu warto na wierzch położyć kawałek papieru do pieczenia i wysypać kulki ceramiczne (modne i trendi piekareczki na pewno mają takie cuda) lub jak Hońka, której zabrakło grochu i fasoli do obciążania. Zatem trzeba było coś wymyślić w zamian. Padło na ryż i soczewicę. Jednak trochę okazały się za lekkie.  Tak przygotowane ciasto pieczemy 20-25 minut w uprzednio

Karczma Honorietty
Gulasz po mojemu 192

mięsa na gulasz 3 średniej wielkości cebule 2 marchewki 1 pietruszka  2-3 łodygi selera naciowego 2 plastry selera korzeniowego 2 puszki groszku z marchewką 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych sól  pieprz 1 łyżka miodu 1 -2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 serki topione Wykonanie: Mięso płuczę, osuszam, kroję w drobną kostkę i wrzucam

Bea(u)ty kitchen
Tartaletki z lemon curdem i jagodami wg Aleex 112

średnicy trochę większej niż foremki. 13. Wycięte krążki przenosić do wysmarowanych masłem foremek, dokładnie je wyklejając. Dno ponakłuwać widelcem. 14. Dno wyłożyć kawałeczkami papieru do pieczenia i obciążyć ziarnami fasoli. 15. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut lub do zezłocenia. Wyjąć, wystudzić na kratce. 16. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. 17. Ostudzone foremki

W mojej kuchni
Zupa grzybowa na żurku wg Iwony 144

gdzie nie było tejże zupy...to i w tym roku grzybów u nas nie było... Może śmieszne, ale u nas przywiązujemy do tego wagę, jemy ją jako przerywnik pomiędzy fasola z kapustą, a makiem z łazankami. Polecam wszystkim. A oto przepis: Składniki: • 1 szklanka suszonych grzybów • 1 duża cebula • 1 łyżka maggi • 1 łyżka margaryny • 1 łyżka masła

W mojej kuchni