fasola - 7342 przepisów (strona:325/490)

FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ 107

wrzuć fasolkę, dodaj cukier i sól Gotuj około 15 minut. Na patelnię wsyp bułkę tartą, niech lekko się zarumieni.  Następnie dodaj masło i mieszaj aż się rozpuści.  Fasolę polej bułką tartą. Smacznego

Kukuleczki
Catering dietetyczny? Pomelo! 142

było szczelnie zapakowane i bałam się wracać z tym do domu bo mogło się po prostu wylać. Kawałek zapiekanki typu babka ziemniaczana i do tego potrawka warzywna , z fasolą, marchewką, całkiem nieźle przyprawiona i pełna smaku. Boskim podwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 189

zwisający fragment ciasta, który odetniemy po podpieczeniu – uzyskamy w ten sposób w miarę równy rant) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi do pieczenia lub suchą fasolą i włożyć na 10 minut do lodówki (w tym czasie piekarnik powinien się już nagrzać, a dzięki temu, że ciasto wkładamy ponownie do lodówki, to w trakcie pieczenia utrzyma formę) . Ciasto włożyć

Moja Delicja
PUMPKIN PIE 151

lodówki na czas rozgrzewania piekarnika do 190℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Na schłodzone ciasto wykładamy papier do pieczenia i obciążamy kulkami ceramicznymi lub suchą fasolą/grochem, itp. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 15 minut, następnie wyjmujemy formę, zdejmujemy obciążenie i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10-15 minut lub do zrumienienia spodu. Wyjmujemy ( piekarnika

cool and minty
PORTUGALSKA ZUPA CALDO VERDE 210

chourico - łatwiej dostępną, pikantną kiełbaską chorizo. Znalazły się także pokrojone w drobną kostkę świeże pomidory oraz natka pietruszki i kolendra. Czasami, przygotowując tę zupę, połowę ziemniaków zastępuję białą fasolą (ugotowaną lub z puszki), a pod koniec gotowania dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego. Po ugotowaniu część ziemniaków blenduję i z powrotem dodaję do zupy. W ten sposób nabiera odpowiedniej tekstury, jest bardziej

cool and minty
KRUCHY SPÓD DO MAZURKA 212

boki mazurka nie spłyną i zachowa on idealny kształt oraz taką formę, która pozwoli wypełnić ją później nadzieniem.. Jako wypełniacza do wstępnego podpiekania możecie uzyć suchego grochu, fasoli lub ryżu. Kolejną rzeczą na którą warto zwrócić uwagę, to doskonałej jakości masło o jak najwyższej zawartości tłuszczu i bardzo dobre schłodzenie ciasta przed pieczeniem. Po zagniataniu, ciasto powinno przejść fazę

cool and minty
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI i BEZĄ 942

Lekkie i pyszne. Idealne do popołudniowej herbatki lub na wakacyjne spotkanie w ogrodzie. Spód ciasta jest bardzo dobry - maślany i cieniutki. Podczas pieczenia nie trzeba go przykrywać, ani wysypywać fasolą, wystarczy podziurkować widelcem i podpiec w piekarniku na złoty kolor. Świetnie współgra z ze słodko-kwasnymi jagodami i puszystą bezą. SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej (1 szklanka) 100 g masła

cool and minty
Wegańskie śniadanie 164

Składniki: bułka (1 szt.) wegański ser żółty (2 plastry) wędzone tofu (100 g) kiełki fasoli mung (1 garść) rzodkiewka (1 szt.) ogórek (kilka plastrów) oliwa lub olej do smażenia Czas przygotowania: 15 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Na przekrojoną na pół bułkę kładziemy żółty ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy prze ok. 10 min, żeby bułka nieco się zarumieniła

Weganka gotuje
BARSZCZ UKRAIŃSKI 120

SKŁADNIKI : 3 średnie buraki 1-2 udka kurczaka włoszczyzna ( marchew, kawałek selera, pietruszka, kawałek pora, plaster białej kapusty ) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki białej lub czerwonej fasoli 2 ziemniaki, pokrojone liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 ml gęstej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz , magi

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA CHORIZO Z PIECZONYMI KREWETKAMI 106

doprawiamy do smaku. Chwilę dusimy, kiedy warzywa i mięso są już miękkie a zupa znacznie zgęstniała, zakręcamy gaz. Na koniec ponownie doprawiamy do smaku ostrą i słodką papryka. Dodajemy fasolę i mieszamy. Krewetki wcześniej podpieczone i doprawione ziołami ( papryką, czosnkiem, kolendrą ) nabijamy na patyczki i podajemy do zupy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z agrestem i bezą włoską 124

masłem i posypaną mąką. Całość wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180°C. Zimne ciasto ponakłuwaj widelcem, pokryj papierem do pieczenia i obciąż fasolą lub grochem. Wstaw do pieca i piecz 20 minut. Następnie zdejmij papier oraz obciążenie i piecz dodatkowe 10-15 minut, aż spód stanie się złoty. Wyjmij i odstaw do wystudzenia

Food Square
.1228. orzechowo-bananowe 145

bananowo-orzechowe ciastka z ciecierzycy~ Ciastka z fasoli już byly więc teraz czas na ciecierzyce, która w tej roli sprawdza się równie dobrze, o ile nawet nie lepiej! Ciastka były z tych miękkich, słodziutkie dzięki bananowi i cukrowi kokosowemu (który przy okazji nadaje lekko karmelowy posmak) i cudownie orzechowe <3 PRZEPIS /2 porcje, ok. 8-10 ciastek/ ~200g ugotowanej

breakfast of dreams
Tortillas na wigilię dnia następnego 181

pszenno-kukurydzianej - 3 rodzaje twardych serów, najlepiej, aby jeden z nich był wędzony - dużą garść posiekanej zielonej części dymki - kilka plastrów wędliny lub mięso z pieczeni rozdrobione - tymianek - opcjonalnie fasolę czerwoną z puszki Na sos typu dip: - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka keczupu - ew. ząbek czosnku lub inna Wasza wersja Konieczna jest patelnia o  nieprzywierającej powłoce

I tu będę miała takie te
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 149

ciasto nakładamy papier do pieczenia o średnicy większej niż forma do pieczenia, a następnie wsypujemy obciążenie w postaci fasoli lub ryżu. Ciasto pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zdejmujemy obciążenie razem z papierem do pieczenia i dalej pieczemy ok. 5 minut. Upieczone ciasto

La grande e la piccola cuoca
Paprykarz 128

pieczarek pokrojonych w półplasterki 1 duża cebula drobno pokrojona 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3 średnie łodygi selera naciowego drobno pokrojonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 szklanka bulionu wołowego (opcjonalnie) 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina (opcjonalnie) 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania