kurczaka do smaku : sól pieprz czosnek niedźwiedzi Klos Pol chili 3 łyżki oleju Sałatka: 1/2 kapusty pekińskiej 2 garście roszponki 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula sól pieprz ketchup klik sos tysiąca wysp klik Filet z kurczaka cieniutko pokroić w plasterki. Usmażyć na odrobinie oleju dodając przyprawy. Warzywa na sałatkę pokroić, dodać do smaku przyprawy
Ewa w kuchninajmniej 30 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy ( o średnicy około 30 cm). Rozkładamy na nim kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami lub suchą fasolą. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach po czym wyjmujemy i odstawiamy. Pokrojoną cukinię oraz posiekane cebule ze szcypiorem, podsmażamy na oliwie doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przestudzone wykłądamy na podpieczone
Mienta blogszparagowej 500 g bobu 1 cebula cukrowa 1/2 pęczka koperku 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek EV sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Z fasoli odcinamy końcówki i umieszczamy ją w parowarze. To samo robimy z bobem. Bób parujemy przez 10 minut, powinien być al dente, natomiast fasolkę około 20 minut. Warzywa podstawiamy do przestygnięcia
Kulinarne przygody Gatitypuree to zdrowe i sprytne rozwiązanie dla dzieci. Oprócz ziemniaków jedzą także inne witaminy zawarte w warzywach. Bo nie tylko zielony groszek można dodać, może to być także szpinak, fasola, bób i inne kolorowe warzywa bądź w kolorze ziemniaków, np. kalafior. Można tworzyć ziemniaczane tęcze na talerzu - pomarańczowe po dodaniu marchewki, koloru czerwonego wina - po dodaniu buraków, koloru różowego wina
Zasmakuj Kuchnitarty lub w mniejszych tartaletkach. Spód tarty piekę przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Najlepiej surowy spód tarty podziurawić widelcem i wypełnić ryżem (lub ciecierzycą, fasolą suchą itp.), tak by spód tarty zachował swój naturalny kształt. Po upieczeniu wyciągam z piekarnika. Na oliwie smażę posiekany drobno czosnek i cebulę. Następnie dodaję pokrojone pieczarki i cukinię. Całość
Mango Papajapomidorowej puszka pomidorów krojonych z puszki bez skórki 800 g mięsa mielonego indyczego 2 szklanki bulionu warzywnego 4 pomidory 2 czerwone papryki 2 zielone papryki puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku 2 cebule przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk, papryka słodka i ostra, vegeta natur kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe szklanka ryżu masło klarowane Wykonanie
Zasmakuj Kuchnipełnić idealną harmonię smaku, ma być delikatne, kremowe ale wyraziste w smaku. I tak prezentuje przed Wami mój zdecydowany numer jeden na pastę (makaron) z kurkami i magiczną fasolą w kremowym sosie o smaku musztardy i miodu, za sprawą serka od Arla Apetina. Dlaczego magiczną fasolkę? Ha! A to jest super sprawa i nie wiem czy już Wam zdradzać
SMYKWKUCHNIWykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżce musztardy i majonezu, sól i pieprz
Zrób to smacznietortellini z serem ( ja kupuje w biedronce) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 10 małych ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy odrobina oleju do smażenia kurczaka ząbek czosnku sos: 3 łyżki majonezu kieleckiego, 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego, łyżeczka ostrej i słodkiej papryki, łyżeczka
pieprzny smaczektarty jak nie mamy czasu. Farsz: 100 ml śmietany 22% 4 jaja 5 plastrów wędzonego boczku, 1 op. szpinaku mrożonego (liście, brykiet - jak kto woli ), 150g mrożonej fasoli szpinakowej żółtej bądź też zielonej, 150g wędzonego łososia w plastrach kilka listków rukoli , oliwa z oliwek, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do malaksera. Mieszamy
Bartek Gotujeciastem formę do tarty o średnicy ok. 28 cm. Dokładnie podociskać ciasto do formy (szczególnie na styku dna z bokami) , przykryć papierem do pieczenia, obciążyć kulami ceramicznymi lub suchą fasolą (lub suchym ryżem) i wstawić do lodówki na 20 minut . W tym czasie nastawić piekarnik na 190°C (grzałka góra-dół). Wstawić ciasto do nagrzanego pieca i piec przez
Moja Delicjaponakłuwaj widelcem. Przykryj ciasto papierem do pieczenia- wykorzystaj ten z opakowania po cieście francuskim i obciąż ciasto kulkami ceramicznymi lub tak jak ja Pięknym Jasiem (po pieczeniu studzę fasolę, przekładam do słoika i wykorzystuję po raz kolejny, aż się nie zwęgli). Piecz przez 15-20 minut w temp. 220 c na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu wystudź, a w międzyczasie
greenscarfsama przyjemność.Mają konsystencję kremową,pełne są cudownych aromatów i świetnie pasują do ziemniaków lub makaronów.Pod koniec gotowania możemy dodać ,aby ulepszyć smak, np.soczewicę już ugotowaną,fasolę , soję ,podgrzać i gotowe. Danie ma tylko 240 kcal. 30 dag.mięsa kurzego z piersi 1 strąk papryki konserwowej 3 cebulę 2 ząbki czosnku 5 - 10 dag.szynki drobiowej sól pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozwiązanie na przyjęcie czy grilla w ogrodzie. Sałatkę robi się szybko, i tak samo szybko znika z talerzy. Sprawdźcie czego potrzebujecie do wykonania tej potrawy. SKŁADNIKI: - 1 opakowanie białej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 2 plastry ananasa - 10 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy - kilka marynowanych grzybków - 4 łyżki czarnych oliwek - 100 g sera feta - oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIraity podawanej w północnych Indiach. Na śniadanie podaje się dosa (naleśniki z mąki ryżowej), placki z różnych mąk z dodatkiem chutney i sambar (mieszanka ostrych przypraw smażona z czarną fasolą lub soczewicą) oraz ostrą zupę z soczewicy. Chętnie pija się kawę z mlekiem. Kawa dobrego gatunku uprawiana jest w tym rejonie. Większość ludności zamieszkującej południe Indii to hindusi nie jadający
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki