duszone - 2857 przepisów (strona:61/191)

Cielęcina duszona w porach i marchewkach 220

plasterki. Do garnka wykładamy około 2 łyżek masła klarowanego. Dodajemy pora i marchewkę. Szklimy/ przesmażamy aby por stał się szklisty. Podlewamy bulionem i wkładamy cielęcinę. Dodatkowo przyprawiamy rozmarynem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec wyjmujemy mięso a sos blendujemy/ miksujemy. Cielęcinę kroimy na kawałki, podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą i ziemniakami 234

pieprz, chili, kminek woda Sposób przygotowania Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dorzucić kiełbasę podrumienić. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Jak ziemniaki zaczną się rumienić, dodać kapustę. Doprawić. Dusić na małym ogniu ok 30 min. Jeśli zajdzie potrzeba, podlewać danie odrobiną wody, żeby się nie przypaliło. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/jednogarnkowe-danie-kapusta-kielbasa-ziemniakami/ MieszamWGarnku   Artykuł Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą

Mieszam w Garnku
Pieczona brukselka z boczkiem i kasztanami 208

boczkiem i kasztanami . Danie okazało się przepyszne i gorąco polecam wypróbować brukselkę podana w ten sposób.  Brukselkę można podać na wiele sposobów - na surowo, gotować, smażyć, piec, dusić, a nawet marynować. W jej przygotowaniu istotne jest jednak, aby jej nie przegotować, ponieważ nabiera wtedy niezbyt ciekawego, brunatnego koloru i specyficznego smaku. D obrze komponuje się z parmezanem, octem balsamicznym

Codzienne Gotowanie
Penne z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 196

mięsa i jeszcze chwilę smażyć. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również pokroić w kostkę. Dodać warzywa do mięsa i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie umyć i obrać w różyczki brokuł. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Gdy już warzywa

Passions hobbies life
Wegetariański gulasz warzywny 251

Składniki podsmażamy na łyżce masła, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z ryżem 223

Potrawy z kurczaka są bardzo lubiane. Nic dziwnego, mięso to jest lekkostrawne, niskokaloryczne i dietetyczne. Przyrządza się go szybko, nadaje się do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia, zapiekania oraz nadziewania. Dzisiaj prezentuje kurczaka w połączeniu z ryżem i warzywami. Jest to danie delikatne, ale można nadać mu pikanterii dodając papryczkę chili w postaci świeżej lub sproszkowanej. Ja ją pominęłam ze względu

Kulinarne przemyslenia
Staub - zestaw do przystawek - nie tylko do przystawek :) 125

Waszym przypadku, ale w naszej kuchni są naczynia do których jesteśmy szczególnie przywiązani. To m.in. garnek do tajine, który służy nam praktycznie do wszystkich potraw, które wymagają powolnego duszenia w niskich temperaturach i żeliwna patelnia, niemal taka sama, jak ta którą miała moja Babcia. Teraz do tego zacnego grona dołączyły też naczynia ceramiczne firmy Staub. Bardziej profesjonalne zdjęcia możecie obejrzeć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
powidła z dyni 150

cytryn 400 g cukru 1 łyżeczka mielonego imbiru 250 ml wody opcjonalnie: parę goździków wykonanie: Dynię kroimy na mniejsze kawałeczki, przekładamy do garna, zalewamy wodą i dusimy, aż się rozgotuje. Następnie dodajemy pozostałe składniki i smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Gorące powidła przekładamy do wyprażonych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy

Domowy Smak Jedzenia
Duszona czerwona kapusta 165

tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy i tłuszcz. Dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając przez ok 15-20 minut. Podawać na gorąco

Smakołyki Asi
Zupa jaglana z cukinią i szpinakiem 130

cebulę w piórka a czosnek oraz imbir zetrzeć na tarce o małych oczkach. W dużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy czosnek, imbir i cebulę. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy chwilkę. Dodajemy cukinię i zalewamy wrzątkiem tak, aby poziom wody nie przekroczył poziomu warzyw. Doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy szpinak

Z Kuchni Do Kuchni
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 155

push({}); Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aż będą dostatecznie słone. Pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na patelni. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić pieczarki, aż woda wyparuje i będą prawie suche. Pieczarki dodać do cebuli, dodać przecier, cukier, majeranek, ocet, sok z cytryny i połowę szklanki oleju. Wszystko doprawić solą i pieprzem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szpinakowe bułeczki z ciasta francuskiego 128

ciasto francuskie (1 opakowanie) szpinak (wiązka świeżego lub 30 dag mrożonego) zielone oliwki (ok. 15 szt.) sól pieprz ziołowy Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy. Następnie dusimy przez kilka minut. Dodajemy pokrojone oliwki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie kroimy na kilka prostokątnych części (wielkość wedle uznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy

Weganka gotuje
Młoda zasmażana kapusta w śmietanie a jednak dietetycznia 148

cebulę, przemieszać i lekko przeszklić aby nabrała lekko bursztynowego koloru. Dodać czosnek i kapustę, przemieszać i podduszać chwilę od czasu czasu ponownie mieszając. Po kilku minutach dolać bulion i dusić na średnim ogniu do czasu aż kapusta zmięknie, ale nie rozgotuje się. Powinna pozostać wciąż jędrna, ...zupełni nie tak jak na bigos. Pod sam koniec dopiero dodać startą na tarce

Sztuka gotowania w/g Samiry
Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 144

przynajmniej na 2 dni, Teraz w gorącym rosole rozprowadzam pastę pomidorową i zalewam nią gołąbki. Przykrywam i przez godzinę piekę w temperaturze ok. 180 stopni w piekarniku. Można ew. dusić danie na kuchence na średnim ogniu, ten sam czas. I mrozy nie straszne, gdy na talerz wędrują sulmierzyckie gołąbki w wersji dalekiej od light ;) Można podawać samodzielnie, w towarzystwie pieczywa

I tu będę miała takie te
Czy warto cierpieć dla miłości? - pomyślmy o tym i porozmawiajmy przy maślanych rogalikach 116

trudnej, budzącej cierpienia. Jak to się stało, że tak bardzo zmieniły się preferencje młodych ludzi na przestrzeni w końcu wcale nie tak wielu lat. Przykre to raczej. Z duszą na ramieniu dzwoniłam, aby dowiedzieć się, jak poszło mojej siostrzenicy, ale także by dowiedzieć się, jakie są jej poglądy. Ulga, Weronika, świeżo upieczona dyplomowana plastyczka, uważa, że miłość jest

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania