wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oleju do zeszklenia cebulę wraz z czosnkiem. Dorzucamy pokrojone w kostkę bataty. Dusimy, co jakiś czas mieszając przez ok. 10 minut. Zalewamy gorącym bulionem, doprawiamy i gotujemy do miękkości batatów. Następnie wraz z marchewką i pietruszką za pomocą blendera miksujemy na zupę-krem. Podajemy
Be Fit Be Strongkroimy w pół plasterki. Warzywa dokładamy do garnka. Całość podlewamy bulionem z koncentratem pomidorowym. Dokładamy pokrojony boczek, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, warzywną przyprawą do potraw, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z makaronem. Gorący sos możemy przełożyć do wyparzonych słoików, odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu trzymamy w lodówce
VioletoweKucharzenieobrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić, po chwili dodać czosnek. Dodać pomidory pokrojone i koncentrat pomidorowy. Dusić około 10 - 12 minut. Sos doprawić solą, pieprzem czarnym i octem balsamicznym. Wrzucić pokrojone żółte pomidorki truskawkowe i gotować jeszcze około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Szpinak drobno posiekać. Ricottę
Zakątek rozkoszy kulinarnychkostkę. Wykonanie: W dużym garnku z szerokim dnem rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Wrzucamy na nią posiekaną cebulkę i smażymy aż się zeszkli. Do podsmażonej cebuli dodajemy szpinak i dusimy kilka minut. Gdy szpinak się poddusi do garnka wsypujemy szklankę ryżu Arborio. Mieszamy dokładnie tak aby ryż pokrył się oliwą i zagrzał. Następnie dodajemy wino i zwiększamy płomień pod garnkiem
Pyza i Surówkadrobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką. . Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy. Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części
W kuchennym oknie Ewypieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z papryki odkrawam wierzch, usuwam gniazda nasienne. Wnętrze papryki wypełniam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odciętym wierzchołkiem i układam w szerokim garnku. Zalewam bulionem i duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Podaję z ulubionym sosem. Do przygotowania farszu wykorzystałam Quinoa- komosę ryżową, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Komosa ryżowa to roślina
Tradycyjna kuchnia Kasisurowego wędzonego boczku duża cebula łyżka masła sok z cytryny sól ,pieprz liść laurowy Przygotowanie Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn). Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu
R'n'G Kitchenosuszyłem. Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce, pokroiłem na kawałki długości 4 cm. Cebulę i pieczarki oczyściłem. Cebulę pokroiłem w krążki, grzyby na plasterki. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy , dusiłem na małym ogniu szparagi razem z cebulą, pieczarkami, pietruszką i dwoma łyżeczkami tymianku. Pomidory umyłem, pokroiłem w ósemki, dodałem do potrawy. Wszystko posoliłem i popieprzyłem. Mozzarellę pokroiłem w kostkę, posoliłem
R'n'G Kitchenkoniec i tam przesunęłam w czasie. Dlaczego? Otóż dziś patelnia jest po trzymiesięcznym użytkowaniu, codziennym moi kochani, więc przeszła wiele w mojej kuchni. Codziennie coś na niej dusiłam, smażyłam, karmelizowałam,podsmażałam i myłam, myłam, myłam :) Tak wygląda po trzech miesiącach użytkowania, zarówno mojego jak i mojego syna. Jak wiadomo dzieci przywiązują mniejszą uwagę do utrzymywania przedmiotów w czystości
Blondynka Gotujepatelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami na paseczki i wrzucić na patelnię. Na koniec dorzucić pokrojonego boczniaka. Dusić około pięciu minut. Wrzucić wszystko do wcześniej przygotowanego wywaru. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Uwagi Jeżeli chodzi o przyprawianie polecam użyć gotową przyprawę do flaków. U mnie
Mr. Tastecentymetrowe kawałki. Umieścić w garnku razem z cukrem, wodą i sokiem z cytryny. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do rabarbaru. Całość zagotować, a następnie dusić przez 5-10 minut, aż rabarbar zmięknie i będzie się rozpadał. Ostudzić. Ostudzoną masę zmiskować na gładko blenderem, ewentualnie przetrzeć przez sitko. Schłodzić w lodówce. Schłodzoną masę wlać do maszyny
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyłączamy gaz Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojone warzywa. Dusimy ok. 4-5 minut często mieszając. Następnie zalewamy bulionem, solimy i dodajemy pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comłyżeczka mąki 1/2 pęczka bazylii sól, pieprz Pomidory kroimy w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ok 2 minut cebulę. Dodajemy pomidory i całość dusimy ok 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Całość blendujemy i jeśli jest konieczność przecieramy przez sito. Dolewamy wywar i mieszamy. Śmietanę
Dzieje kuchennej Wiewiórykawałki przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu wkładamy mięso smażymy na złoty kolor. Cebulę obieramy kroimy w kostkę dokładamy do mięsa, wkładamy listek laurowy, dusić pod przykryciem około 20 minut podlewając wodą. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy mięso będzie miękkie zaprawiamy mąką roztrzepaną w szklance wody zagotowujemy, sos przyprawiamy solą i pieprzem. Łopatkę
kgwjanczewoNajpierw zabieramy się za gotowanie ryżu bo zajmuję to najwięcej czasu. Następnie zajmujemy się warzywami na patelnie, wysypujemy je na patelnie i przykrywamy. W czasie gotowania się ryżu i duszenia warzyw zajmujemy się mięskiem. Najczęściej już dzień wcześniej kroję i marynuję mięsko. Ja przyprawiam mięso czubricą czerwoną i przyprawą do kurczaka. Mięsko podsmażamy i gotowe :) Do tego obiadu zrobiłam też
Ptasia Kuchnia