czekamy jeszcze 2 minuty i wyławiamy. Podajemy na słodko z dżemem lub posypane cukrem i polane masłem. Natomiast na obiad najlepsze są w sosie mięsnym lub z duszonymi warzywami
prawdziwe jedzenieDelikatne mięsko kanapkowe. Schab karkowy duszony w ziołowej zalewie, miękki i soczysty. Dla wzmocnienia smaku proponuję mięso przytrzymać przez dzień lub dwa w marynacie z octu jabłkowego. Składniki : Schab karkowy ok. kilograma 10 ziaren jałowca łyżka soli łyżka pieprzu łyżeczka ostrej papryki łyżeczka cynamonu łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku Mięso zalewam zimną wodą. Dodaję przyprawy i doprowadzam
prawdziwe jedzenieschabu 3 cebule ćwiartka białej kapusty olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka Zaczynamy od mięsa: schab kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, dolewamy wody i dusimy pół godziny pod przykryciem. Dodajemy poszatkowaną cebulę. Ryż płuczemy na sitku, dokładamy do mięsa i przyprawiamy (dwie łyżeczki soli i po łyżeczce innych przypraw). Kiedy mięso zrobi się miękkie dodajemy(...)poszatkowaną lub startą na tarce kapustę. Dusimy wszystko razem nie dłużej niż kwadrans. Ważna jest konsystencja kapusty i ryżu; mają być ugotowane na chrupko więc nie zbyt długo. Podajemy z surówką z białej kapusty
prawdziwe jedzeniecebulę w krążki, cukinię na kawałki, pomidory i marchewkę w kostkę i paprykę też w kostkę..W rondlu rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić., dodać marchewkę , kiełbasę, pomidory i dusić.Na końcu dodać cukinię i dusić na wolnym ogniu ,aż warzywa będą miękkie.Dodać także koncentrat pomidorowy.Doprawić do smaku i chwilę podgrzać
Moje domowe kucharzenieprzypalił. Po upływie 5 minut wrzucamy do garnka cukinię, mieszamy i dolewamy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy przyprawę curry oraz odrobinę pieprzu cayenne dla nadania ostrości. Całość w bulionie dusimy przez ok. 10-15 minut, aż cukinia zmięknie. Następnie zdejmujemy z ognia i blendujemy. Jeżeli uznacie, że bulionu jest za dużo, można przed końcem duszenia zdjąć przykrywkę aby odparował, ewentualnie odlać
PastelFoodostatnio zrobiłam ryż duszony na bulionie z dodatkiem marchewki ( Marchewkowy ryż na bulionie ) tak mi posmakował , że będę go robić nie tylko jako dodatek do II Dań , ale i jako składnik innych potraw. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniczosnkowe (lub masło / olej + czosnek) Wykonanie: Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i dusić, aż powstanie dość gęsty sos. Doprawić do smaku. Rozsunąć pomidory i w każdy otwór wbić jajko. Dusić, aż białko się zetnie, a żółtko będzie jeszcze płynne
Sto kolorów kuchniszkl. ryżu koncentrat pomidorowy sól, pieprz, papryka słodka i ostra Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę trzemy na gęstej tarce, a cebulkę drobno siekamy. Następnie marchewkę z cebulką dusimy na patelni, aż zmięknie. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy przecieru. Jeszcze chwilę dusimy, dodajemy rozdrobnioną makrelę i ugotowany wcześniej ryż. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Tak przygotowany paprykarz
Co w głowie piszczypiórka i podsmażamy razem z papryką w proszku, cały czas mieszamy. Gdy cebula nabierze ładnego koloru papryki wrzucamy paprykę pokrojoną w paski, oczyszczoną z gniazd nasiennych. Mieszamy i dusimy, aż warzywa będą al dente. Dodajemy następnie kawałki pomidorów obranych ze skóry. Doprawiamy i dusimy, aż powstanie gęsty sos, a paprykę będzie miękka
Moja smaczna kuchniaoliwek. Posolić. 2. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Dodać łyżkę masła. Całość cały czas mieszać by nie przypalić (w razie konieczności dodać odrobinę wody). 3. Dodać odsączony szpinak. Dusić aż szpinak nieco zmięknie. Dodać ricottę, ew. śmietankę. Przyprawić. Zamieszać i dusić jeszcze przez chwilę. Pieczenie 1. Płaty makaronu zalać wrzątkiem na ok. 5 minut. Po tej czynności po wyjęciu
coolinarnastrefa.blogspot.comzmięknie. Ja nie lubię wodnistych sosów, więc dodaję 1 łyżkę mąki, gdy zrobi się coś w rodzaju zasmażki, zalewam sosem bazyliowym z trawą cytrynową, mieszam, przykrywam pokrywką i duszę 5 minut, dolewam wrzącej wody i duszę do miękkości aż wołowina zmięknie (około 1 godziny), a sos zgęstnieje. W razie potrzeby uzupełniamy wrzącą wodę. The post Gulasz wołowy na wschodnią nutę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmięsa, czy ściągania skóry nie nastręcza żadnych trudności) , podsmażyć go na patelni na rozgrzanej 1 łyżce oleju rzepakowego. Dodajemy do podsmażonego mięsa z kurczaka 10 małych kostek mrożonego szpinaku, dusimy aż szpinak zmięknie, dodajemy 100 ml śmietany 36 % i chwile dusimy ąz szpinak ze śmietaną się połączą. Całość doprawiamy solą, ziołami prowansalskim i pieprzem, najlepiej białym. Do sosu przekładamy ugotowany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobręczy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki gulasz Mięso wieprzowe kroimy w kostkę, rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso, posypujemy czerwoną papryką, dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości, dodajemy kilka łyżek sosu Barbecue, dodajemy połówki marynowanych pieczarek, uzupełniamy wodę i chwilkę dusimy aż płyn się zredukuje i powstanie pyszny sos. Na talerzu układamy po dwa usmażone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwakacyjnym. PRZYGOTOWANIE: Umyte tusze płotek kroimy na mniejsze kawałki, odcinamy głowy, płetwy i ogony. Umytą marchewkę kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę, doprawiamy sola i ognistą mieszanką przypraw, dusimy razem na 1 łyżce masła. Dodajemy pokrojone pomidory i trochę sosu chili, dusimy aż pomidory lekko odparują. Zalewamy 750 ml wody i zagotowujemy, dodajemy pokrojone ryby i 3 łyżki grillowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwy • sól, pieprz do smaku • świeży tymianek Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w paski chorizo. Dodajemy blanszowany, obrany ze skóry bób. Dusimy ok. 5 minut, dodajemy pokrojone w cząstki pomidory (bez nasion) , doprawiamy pieprzem i dusimy jeszcze ok. 2 minuty. Ugotowany makaron farfalle dodajemy do sosu, mieszamy. Wykładamy makaron na talerz, posypujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię