drożdżówki - 3996 przepisów (strona:133/267)

Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką 94

żołądek - mój ojciec lubi słodkie , mąż też więc dla wszystkich tatusiów - tych obecnych i tych przyszłych pyszne, ciacho :) U mnie jedna wersja ciasta z rabarbarem a druga z truskawkami . Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką ciasto - 50g drożdży ( pół kostki) - 1 szklankacukru -1 szklanka mleka - 3 jajka - pół szklanki oleju - pół kilo mąki Kruszonka - 120 g masła

Kuchnia Pełna Emocji
Gulasz wieprzowy 97

zbójnicku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem Gulasz wieprzowy 2020-05-06 Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 2020-05-01 Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 2020-04-26 Sernik z rosą 2020-04-19 Tarta z jabłkami 2020-04-17 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na gulasz wieprzowy jest prosty i nieskomplikowany, Gulasz

To Musisz Wiedzieć
DROŻDŻÓWKA Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 75

powstawały grudki (mniejsze i większe).  Na wyrośnięte ciasto posypać jagody (ilość według uznania)oraz przygotowaną wcześniej kruszonkę. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciasto około 45 minut. Drożdżówkę można posypać cukrem pudrem lub polać polewą wykonaną z wody i cukru pudru

Zrób to smacznie
Paluchy drożdżowe 107

podłużne bułeczki na świeżych drożdżach. Są mięciutkie, puszyste i delikatne. Mają lekko słodki posmak, bo do ciasta dodaje się cukier, ale nie są to typowe bułki słodkie czyli drożdżówki. To raczej bułeczki, które przypominają bułki do hot dogów lub hamburgerów. Nadają się do kanapek, zwłaszcza tych na słodko, lub do jedzenia na sucho, bez żadnych dodatków. Najlepiej smakują lekko ciepłe

Waniliowe Improwizacje
Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką 146

Pyszna ,mięciutka drożdżówka z rabarbarem i kruszonką.Można ją w zasadzie zrobić z różnymi owocami,lub bez owoców z samą kruszonką-to już od was zależy,ale rabarbar w ogródku już pięknie wyrósł więc nie mogłam się powstrzymać.....Polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Drożdżowe cynamonki 91

Drożdżowe cynamonki to przepyszna drożdżówka którą możemy kroić lub rwać :). Smakuje wyśmienicie, w mig znika ze stołu :). U mnie polana prostym lukrem jogurtowym skradła serca domowników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 500 gram maki pszennej 45 gram świeżych drożdży 50 gram cukru + 1 łyżeczka 60 gram masła 1 jajko 250 ml ciepłego mleka szczypta soli Pozostałe składniki: 2 czubate

Blog kulinarny S9.PL
Drożdżówki z serem 152

mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 50 g masła 40 g drożdży + 1 łyżeczka cukru + 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mleka 2 jajka 100 g … Czytaj dalej Drożdżówki z serem

czarrna od kuchni
Pełnoziarniste ciasto drożdżowe z jabłkami, cynamonem i kruszonką 87

magia. Z drożdżami nigdy mi nie było po drodze, bo trzeba do nich czasu, cierpliwości i ciepła. Zupełnie jak do dzieci!). Ile można czekać? A, sorry, kiedyś piekłam owsiane drożdżówki ze śliwkami , ale to było parę lat temu i z drożdży instant, bez specjalnego czekania i wyrabiania. Jednak człowiek z czasem nabiera dystansu, znajduje czas na wszystko. To czemu

Dietolog
Pleciony drożdżowy kołacz z serem 167

Zaplatać na przemian, dociskając zaplecione paseczki do spodu, aby brzeg kołacza przypominał zapleciony warkocz (patrz na zdjęcie). Na środek kołacza wykładamy masę serową. Brzegi smarujemy pozostałym jajkiem. Drożdżówkę pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasto drożdżowe – przepis podstawowy 99

Jeśli jest za gęsty dodajemy jeszcze parę kropli soku z cytryny lub wody, a jeśli za rzadki więcej cukru pudru. Rzadki lukier będzie bardziej przeźroczysty doskonały do pączków lub drożdżówek. Gęstszy lukier nadaje się do dekoracji prostych ciasteczek. Nutrition Serving: 0 g | Carbohydrates: 0 g | Białko: 0 g | Fat: 0 g | Tłuszcze nasycone: 0 g | Tłuszcze wielonienasycone: 0 g | Tłuszcze

SmartBake.pl
Lemon curd, czyli krem cytrynowy :) 72

uwielbiają smarować nim gofry i naleśniki ( to ich ulubione śniadanie) :). Razem z kremem śmietanowym świetnie komponują się jako wypełnienie tortu. Ja uwielbiam stosować Lemon Curd jako różnego rodzaju wypełnienie: drożdżówek , bez, bezików . Niedawno robiłam pączki z ubitym lemon curdem… pyszne, mąż zabrał je do pracy. Wszyscy byli zachwyceni Największą zaletą tego kremu jest to, że zawiera bardzo dużą ilość

SmartBake.pl
Rogaliki z czekoladą 133

dwoma jajkami lub jajkiem plus żółtkiem są równie pyszne, bo takie również już robiłam. Po prostu jeżeli z jakiegoś powodu zostały Wam żółtka, to do wypieków drożdżowych (rogali, drożdżówek, babek) nadają się idealnie. Dzięki nim Wasze drożdżowe wypieki będą dłużej świeże i miękkie. Zdjęcia z przygotowywania rogali. Wszystkie 3 kawałki ciasta rozwałkowujemy na placki i kroimy na 4 części. Każdy

Passions hobbies life
Szarlotka z chleba i resztek pieczywa 126

miodem, syropem klonowym lub z agawy, albo podać z lodami i bitą śmietaną. To co? Do dzieła! Składniki: 8-10 kromek chleba pszennego. Można wykorzystać też kawałki suchych bułek, drożdżówek, chałek itp. 3 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżki miodu 2 łyżki masła – plus łyżeczka do smarowania formy do pieczenia 2 jabłka Cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, kardamon Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Ślimaki drożdżowe z budyniem 95

Kolejny prosty przepis na pyszne drożdżówki – idealne dla dzieci lubiących budyń. Sama je uwielbiam i zachęcam Was do wypróbowania przepisu Składniki: – 400g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 240ml ciepłego mleka – 1 łyżka drożdży instant – 1,5 łyżki cukru – 50g masła – szczypta soli Dodatkowo: – 4 żółtka – 5 łyżek cukru – 4 łyżki

Smaki Armine
Drożdżówki z jagodami i twarogiem 99

nadzienie i zawijamy, formując bułeczkę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Wykładamy bułeczki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy aby jeszcze trochę wyrosły. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Drożdżówki pieczemy ok. 30 minut

Kucharzyca