drożdżowe - 16813 przepisów (strona:733/1121)

Placek ziemniaczany prawie jak pizza 217

Przepis na pyszny wytrawny placek ziemniaczano-drożdżowy z ulubionymi dodatkami na wierzchu. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 500 g ziemniaków spora cebula 50 g drożdży pół łyżeczki cukru jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Dodatki: 200 g kiełbasy pomidor garść oliwek 100 g sera żółtego 250 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz, papryka wędzona, zioła prowansalskie Przygotowanie Ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 168

Dzisiaj zapraszam na ciasto drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie Cookuj - udane gotowanie. Cynamonową kruszonkę podpatrzyłam u teściowej :) Składniki na ciasto (na tortownicę o średnicy 22 cm): 125 ml mleka 25 g świeżych drożdży 250 g mąki 1/3 szklanki cukru łyżeczka cukru z wanilią 33 g masła 1 duże jajko

Smak mojego domu
Nad morzem miło jest. I drożdżówki z owocami 127

drożdżówki znalazły wielu amatorów, z moją młodszą Siostrą na czele. Rozeszły się migiem, i wszystkim bardzo smakowały. Polecam Wam je więc ogromnie, na te już ostatnie dni lata. Drożdżowe bułeczki z nektarynkami, poziomkami i marcepanem Składniki: (na formę 30x22 cm) ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 75 g cukru 50 g masła 25 g świeżych drożdży skórka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 124

minut do "ruszenia" drożdży.  3. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki ciasta razem z rozczynem i dobrze zmiksować mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego lub ręcznie (będzie to jednak bardziej pracochłonne) Wyrobione ciasto powinno być elastycznie, gładkie i nie powinno kleić się do rąk. Z takiego ciasta uformować kulę, umieścić ją w oprószonej mąką

Nastoletnie Wypiekanie
GRILL U BURMISTRZA – czyli „czy Policja robi najlepsze burgery w Niepołomicach” 144

osobiście ” bardzo ubolewam” nad tym , że do jury wzięto dzieci. Dokładnie takie samo zdanie mieli znajomi i goście, którzy siedzieli w pobliżu mnie! ) oceniało kilkanaście wypieków. Były drożdżowe … z owocami .. galaretkami … lukrami plastycznymi … kremami … masami … kruszonkami itd. Zwyciężyło Rafaello! Moje cytrynowe z kremem budyniowym i pianką , które Wy tak uwielbiacie ( które uwielbiają wszyscy

Ostra na Słodko
Kokosowe puff-puff (Afrykańskie pączki kokosowe) 983

przede wszystkim swoją cudną nazwą :D A przepis jest jednym z trzech, który został wyróżniony w moim konkursie "DROŻDŻE W ROLI GŁÓWNEJ" Pani Justynie bardzo dziękuję za tak pyszną drożdżową propozycję ;) Na pewno zrobię te puff-puffy jeszcze nie raz! Składniki: (na około 40 sztuk) Ciasto: 1 szkl ciepłej wody 2 szkl mleka kokosowego 7 g suszonych drożdży

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżówki z serem i owocami 104

miski tupperware i bardzo ją chwalę zaznaczam, że nie jestem ich konsultantem :D) wlewamy 1/4 szklanki mleka, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i drożdże, wszystko mieszamy i odstawiamy zaczyn drożdżowy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski z zaczynem wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajka, dodajemy resztę cukru i mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy

cucinare
Strucla z makiem 123

papierem do pieczenia.   Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, sól, mleko, rozczyn i dokładnie wszystko wyrobić (ja mieszam silikonową szpatułką w misce do ciasta drożdżowego tupperware). Na koniec dodawać po trochu wystudzoną, ale jeszcze płynną margarynę, do całkowitego jej wchłonięcia.   Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - powinno podwoić swoją objętość (można przykryć ściereczką

cucinare
Jagodzianki + film 275

Drożdżowe jagodzianki z borówkami posypane cukrem pudrem to ciekawa propozycja na drugie śniadanie, słodki dodatek do kawy, idealny deser na lato. Te pyszne bułeczki to bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk który znika w kilka chwil. składniki na około 12 sztuk 50 dag mąki pszennej 1 szklanka letniego mleka 3 łyżki cukru 4 łyżki roztopionego masła 1 jajko 40 g drożdży

Smakowite Dania
Gofry maślankowe 130

maślance. Są delikatnie chrupiące po ostygnięciu, a środek mają cudownie mięsisty, trochę racuchowaty, taki sam jak orginalne gofry belgijskie. Te przygotujesz jednak w expresowym tempie, odpada czekanie na wyrośnięcie drożdżowego ciasta. Zjedliśmy posypane tylko cukrem pudrem i z jeżynami. Składniki na 8 gofrów : 2 jajka 100 g miękkiego masła 40 g ksylitolu lub cukru szczypta soli 200 g mąki orkiszowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb razowy z suszonymi figami z orzechami i cynamonem 145

mąką, solą, przyprawami, drobno pokrojonymi figami i orzechami laskowymi (ze świeżymi drożdżami najpierw zrobić rozczyn!) Dodać miód oraz wodę i dobrze wyrobić- ręcznie lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. Z ciasta uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny.  2. Po tym czasie przełożyć ciasto do dużej formy keksówki (lub dwóch mniejszych) wysmarowanej masłem

Nastoletnie Wypiekanie
Makaron cukiniowy z pesto bazyliowo-cytrynowym, awokado i czerwoną porzeczką. W wersji wegańskiej z wędzonym tofu, w wersji rybn 169

smakuje z dodatkiem koziego sera… Takie tam usłyszane przy stole. Składniki: //dwie porcje// na pesto 50ml oliwy z oliwek 3 łyżki płatków z migdałów 1 łyżeczka nieaktywnych płatków drożdżowych sok z połowy małej lub średniej cytryny doniczka bazylii (ok. 25g) 2-3g natki pietruszki 3 kropke stewii w płynie (można pominąć) 2 szczypty soli makaron: duża cukinia

Fill The Bowl
Drożdżowe ze śliwkami pod waniliowym lukrem 147

cukru pudru 4-5 łyżek wody  laska wanilii 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej śmietanie, dodajemy łyżeczkę cukru i zostawiamy na 15 minut. Mąkę, sól, masło i  zaczyn drożdżowy mieszamy, dodajemy roztrzepane jajka połączone z cukrem. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia w szczelnie zakrytej misce folią spożywczą. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjmujemy z miski odpowietrzamy, lekko zagniatamy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania