Składniki: mięso mielone drobiowe 65 dag, pierś z kurczaka 50 dag, sól peklowa 1,5 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, żelatyna 1,5 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, woda 3/4 szklanki piersi opłukać, pokroić w kostkę, dodać mięso mielone drobiowe, wymieszać z pozostałymi składnikami
W Mojej Kuchni LubięBardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową. Niedawno naszła mnie ochota na taką mocniej podsmażoną, z cebulką i czosnkiem. Pamiętam jak wyjadałam zawsze wątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Niestety rodzinka nie podziela mojej miłości i całą wątróbkę zjadłam sama. Ale była pyszna :) Zachęcam do spróbowania! 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 3 ząbki czosnku mąka (u mnie żytnia
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: kapusta włoska 1 duża, mięso mielone drobiowe 3/4 kg, jajka 2 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego 1 opakowanie, ząbki czosnku 6 sztuk, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek siekany 1 pęczek, ryż ugotowany 4 woreczki, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg, śmietana 12% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, przyprawa(...)potraw w płynie - do smaku pomidory umyć, pokroić na kawałki ze skórką i w dzbanku miksera zmiksować dokładnie ryż w woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe dokładnie wymieszać z pieprzem, przyprawą do mielonego, jajkami, kucharkiem, ryżem, koperkiem, utartym czosnkiem w moździerzu z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki
W Mojej Kuchni LubięWersja lasagne z mięsem drobiowym i parmezanem... to tylko w kuchni włoskiej ? U nas też sprawdza się !!! Składniki 300 g mięsa drobiowego z udek (zmielonego) 2 małe cukinie puszka pomidorów pokrojonych 2 cebule 200 g płatów lasagne 100 g startego parmezanu sól pieprz biały i czarny pęczek bazylii pół l mleka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła
R'n'G KitchenZupa na nietypowym wywarze z żołądków drobiowych. Składniki: 1 kg żołądków drobiowych, 1 pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por), sól do smaku, pieprz do smaku, gałka muszkatołowa do smaku, 2 ząbki czosnku, listek laurowy, natka pietruszki. Wykonanie: Żołądki płuczemy kilka razy w zimnej wodzie i gotujemy przez pół godziny. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, por), przyprawy
Tradycyjna Kuchniasiebie dzięki mięsu i warzywom . Składniki: karkówka 8-10 plastrów pomidor 4 szt kabaczek 2 szt takie małe najlepiej albo jeden duży bulion drobiowy lub wołowy 500 ml sól i pieprz do smaku Dodatkowo: ziemniaki 1 kg Wykonanie: Pomidory sparzyć , zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego(...)plasterki i dodajemy do pomidorów . Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry 8-10 plastrów . Smażymy na rozgrzanym oleju karkówkę z obu stron , przekładamy na warzywa. Zalewamy bulionem drobiowym lub wołowym ( jaki przygotujecie to wasz wybór) . Wkładamy naczynie z mięsem do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 1.1/2 godziny. Pół godziny przed końcem gotujemy ziemniaki. Podane
Różowa kuchniaKilka dni temu po długim czasie upiekłam domowy pasztet drobiowy, a że w naszym domu pasztet uwielbia towarzystwo konfitury z żurawiny, więc i ona powstała. Miałam zamrożoną żurawinę, więc pasowało idealnie. Konfiturę robi się bardzo szybko, co nie ukrywam i mnie zaskoczyło. Nie miałam sprawdzonego przepisu w babcinym zeszycie, więc skorzystałam z przepisu z "Moje Wypieki" za co bardzo(...)porcji wyszły mi 3 małe słoiczki. Tym razem ich nie pasteryzowałam, bo bardzo szybko znikną. Żurawina bogactwo witaminy C, cudowna w walce z przeziębieniem. Polecam przepis na domowy drobiowy pasztet klik Smacznego #basiawkuchni
Basia w kuchniSkładniki: klopsiki: mięso indycze mielone (500 g), sucha bułka pszenna, przyprawy: sól, tymianek, pieprz ulubiony makaron sos: bulion drobiowy 1 litr, koperek świeży/mrożony, ew mąka do zagęszczenia sosu i odrobinę mleka. Przygotowanie: Mięso indycze łączymy z namoczoną bułką pszenną i przyprawami. Formujemy klopsiki i gotujemy w bulionie drobiowym z ok 10-15 minut. Dorzucamy koperek. Przykrywamy
Karczma Honoriettyniewątpliwie smaczny), pasztetowy wyrób, w prawdziwe dzieło, kulinarnej sztuki. Składniki 1,5 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 ćwiartki z kurczaka 0,5 kg boczku 0,5 kg wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 pietruszka ( korzeń) kawałek selera 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 szklanki kaszy manny 2 szklanki(...)ustawiamy na palniku, przyprawiamy solą, liściem laurowym, oraz zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, a na dwie minuty przed końcem gotowania, dodajemy do garnka wątróbki drobiowe. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na patelni na pozostałym smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego
Miód i pieprzWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem. Wyszły bardzo aromatyczne, miękkie i soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić(...)polecam wam moją wersję wykorzystania piersi z kurczaka w inny sposób. Co prawda jest przy nich trochę więcej pracy, ale smakiem wynagradzają wszystko Post Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujejest dosyć pracochłonne, ze względu na trybowanie mięsa z kości, a ja za bardzo nie lubię się przemęczać w kuchni Oczywiście umiem trybować kurczaka z kości i przygotowuję Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką , ale to są dania mało pracochłonne. Polecam Wam się pobawić i przygotować danie z jego pomysłu. Przepis na najlepsze Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętemu zbuntowała się i powiedziała wielkie NIE marynatom . Jestem z tego powodu strasznie nie szczęśliwa ponieważ uwielbiałam je . Wracając do dnia dzisiejszego i pieczarek postanowiłam na obiad zrobić filet drobiowy na faszerować pastą pieczarkowa i pieczona papryka . Składniki 2 filety drobiowe 15 pieczarek średnich 2 duże cebule 2 papryki czerwone 1 łyżka tartej bułki sól, pieprz do smaku Wykonanie Filet
Eli GotowanieSkładnki 2 pęczki botwinki 2 buraki 2 jabłka 1 pęczek szczypiorku, 1 peczek koperku jajko (jedno na osobe) filet drobiowy sół,pieprz do smaku po 250 ml. kefiru ,jogurtu naturalnego, śmietany (ja użyłam 9% w orginale była wiejska) 1/2 litra rosołu lub bulionu 1 łyżeczka cukru Wykonanie Krok1 . Botwinę ,buraki umyć. Szczypior i koperek wypłukać. Jajka ugotować(...)Szczypiorek i koperek posiekać . Dodać do zupy, Można jeszcze doprawić w zależności od upodobania. Podać z jajkiem , i kawałkami zimnego mięsa. Zamiast smażonego filetu drobiowego można wykorzystać dowolne mięso pieczone lub duszone które zostało z poprzedniego dnia
Eli GotowanieTrochę dziwne zestawienie , ale ja takie lubię . Mięso drobiowe daje delikatność a wieprzowe wyrazisty smak. Mięso jest częściowo zmielone a częściowo pokrojone w kawałki , trochę mniejsze niż 1 x 1 cm. Składniki 1 kg wieprzowiny ( łopatka) 1/2 kg filetów drobiowych 1/2 łyżeczki soli peklowanej 1 łyżka soli zwykłej 1/2 łyżeczki cukru 5-6 ząbków czosnku ( nie koniecznie
Eli Gotowanie