Miseczki Buddy to kulinarny hit roku 2017, skradły serce całego świata, w tym i moje i Dominika! Pyszne zestawienie prostych składników oblanych apetycznym sosem podanych na
Cooking Monsterskładniki na ciasto (ok. 24 małych rogalików): 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 żółtko 15 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżka śmietany, kwaśnej
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto: 265 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru (2 łyżki odkładamy) 250 g masła 125 ml wody 5 jajek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 1 szklanka mąki 30 g cukru 1 jajko 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wykonanie: Mąkę, proszek
Domowy Smak JedzeniaTarta, w której rozsmakował się mój mąż ;) Słodka, ale nie przesłodzona. Bez pieczenia, szybka i łatwa w przygotowaniu. Mnóstwo pysznych warstw, które tworzą wspaniałą, niebanalną całość
Domowa cukiernia Ewyskleja doskonale. Dlatego dzisiaj chcę zaproponować pyszne, prościutkie kokosanki z czekoladą. Jest to mutacja przepisu Grzegorza z mniammniam.pl. Na pewno nie jest to propozycja dla liczących kalorie, tych te domowe batoniki mają ho ho, a może i więcej. Nie ma się co tym przejmować. Zawsze można podjąć heroiczną próbę zakończenia konsumpcji po pierwszej porcji. (Będę szczerze podziwiać tych, którym się(...)super smaczne i jeszcze bardziej szybkie. Wykonanie z pieczeniem to jakieś 30 kilka minut. Bierzemy: 350 g wiórki kokosowe 230 g czekolady 180 g cukru 110 g masła 3 jajka Na początek rozpuszczam masło i pozostawiam do przestudzenia. Wszystkie sypkie składniki, łącznie z pokrojoną na kawałeczki czekoladą, mieszam. Jajka roztrzepuję widelcem. Wszystko trzeba wymieszać, wystarczy zrobić to widelcem, którym
I tu będę miała takie tePogoda za oknem taka, że zupełnie nie myślę jeszcze o świątecznych wypiekach. Dlatego niedzielne ciasto było jeszcze w letnim klimacie. A był nim wysoki sernik na
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMazurek chałwowy musiał się pojawić, bo chałwę po prostu uwielbiamy. Okazało się, że można zrobić z niej doskonałą polewę idealną do wypełnienia kruchego ciasta. Pomiędzy ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚwięta za pasem, pora zacząć ogarniać Wielkanocne przepisy. Na pierwszy rzut idzie mazurek, rodzaj ciasta do którego przekonałam się nie dawno i teraz nie wyobrażam sobie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadeseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:) Składniki: Kruszonka: 10 dag mąki tortowej 5 dag masła 5 dag cukru Dodatkowo: 40 dag jogurtu naturalnego typu
Izabelawkuchniokresie świątecznym sporo osób poszukuje przepisu na pyszną domową masę makową. Ja robię taką i uważam, że to jedna z lepszych mas. Z nią makowce są pyszne. Składniki: Masa makowa: 250 g maku zmielonego* 250-300 ml mleka 130 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki miodu 30 g masła 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich
Ala piecze i gotujetych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych orzechów włoskich 30g zmielonych migdałów 4 łyżki mąki kukurydzianej 1,5 łyżki cukru 1 jajko 25g masła Masa serowa: 500g twarogu półtłustego 2 żółtka 1 opakowanie
Kuchnia w Słońcu Skąpanapostanowiłam zaryzykować. Przepis na masę zaczerpnęłam z bloga Domowe wypieki i uważam, że jest idealna - wychodzi bardzo gęsta, kremowa. Dodałam do niej jeszcze łyżkę skórki z cytryny dla podkręcenia smaku i był to strzał w dziesiątkę - masa jest słodka ale nie przesłodzona, orzeźwiająca. Karpatka ciasto: 250 ml wody 100 g masła szczypta soli 200 g masła 6 jajek masa
sierotka maRysia w kuchnimnie dzisiaj domowe pierniczki, których nie może zabraknąć w te święta. Mogę je jeść, jeść.....jeść...... i mi się nie znudzą :) Zatem zapraszam po przepis Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 2 duże jajka 130 g cukru pudru 100 g masła, roztopionego 100 g łagodnego miodu 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao
Kukuleczkipieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka mąki 1/2 łyżki soku z cytryny ok. 125 ml wody sól, pieprz natka pietruszki wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Pieczarki kroimy w talarki, skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy solą oraz pieprzem
Domowy Smak Jedzenia