Składniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki
W Mojej Kuchni Lubięodpornościowy, działa łagodząco na ból żołądka, zapobiega mdłością… Walory cytryny, mięty i miodu wszyscy znają. Napój podany z dużą ilością lodu świetnie zaspokoi pragnienie. Jest naprawdę fantastyczny! warto zrezygnować z kupowania gazowanych, niezdrowych napojów na rzecz domowych ‚orzeźwiaczy’. Składniki 10 g obranego korzenia imbiru 2 – 3 kopiaste łyżki miodu dwie cytryny 4 duże łodygi mięty kruszony lód Wykonanie
SprawdzonaKuchnia.plzapewniam Was, że zapach i smak wynagrodzi wszystko. Taką esencję waniliową można dodawać do słodkich wypieków, deserów, kawy, mas, kremów i oczywiście lodów. Jeszcze jednej zalety nie wymieniłam, a jest nią cena. Taki domowy ekstrakt kosztuje mniej i można go zrobić więcej. W laski wanilii można się zaopatrzyć przez internet lub w sklepach, czasami mają jakieś akcje
Zakątek rozkoszy kulinarnychwpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli
Kulinarne Przebojedodatkowych drzwiczkach, a nawet wyświetlaczach LCD – to wszystko może być zawarte w jednej nowoczesnej lodówce side by side. Kostkarka da Ci łatwą możliwość tworzenia kostek lodu, co będzie świetną sprawą, np. podczas grilla czy domowej imprezy. A po co dodatkowe drzwiczki? Umożliwiają łatwy dostęp do specjalnie przygotowanych półek . Zamysł jest taki, aby umieszczać w nich najczęściej wyjmowane produkty. Taki mini
Słodkie okruszkiLody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych
Przepisy KulinarnePrzedstawiam dziś przepis na prosty w przygotowaniu domowy sos malinowy. Taki sos jest idealny do polania lodów, gofrów czy naleśników. Polecam Składniki: 400 g świeżych malin 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Maliny myjemy i posypujemy je cukrem. Rozgniatamy maliny z cukrem na papkę a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Zimny sos przecieramy przez sito
słodkie i nie tylko historie kulinarneZdrowe owocowe orzeźwienie. Domowe koktajle, szczególnie w letni czas, z dodatkiem kostek lodu są wspaniałe! Chłodzą i dodają energii. Zamiast mleka zamiennie możecie skorzystać z kefiru lub maślanki. Składniki: 25 dag truskawek 1,5 szklanki mleka opcjonalnie: 1 łyżka miodu lód Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować, schłodzić i rozlać do szklanek. Podawać z kostkami lodu. Na zdrowie, zdrowe orzeźwienie
Zasmakuj KuchniChyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianierozcieńczonego z wodą ;) Sprawdzi się przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy
Kuchnia w czekoladzieSezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko. Składniki na słoik o pojemności
Ugotowaćtwarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji
breakfast of dreamsPysznie kwaśne crumble z rabarbarem podane ze słodkimi lodami waniliowymi ;) Niebo w buzi :D Szybkie, łatwe, najlepsze jeszcze ciepłe :) Świetnie się je jadło, przeglądając
Domowa cukiernia EwyHyćka vel hyczka to w gwarze poznańskiej czarny bez. Warto wykorzystać zaczynający się właśnie sezon kwitnienia krzewu i zaopatrzyć się w domowy syrop z dodatkiem cytrusów. Syropem m ożna polewać lody, dodawać do ciast, doprawiać nim sałatki owocowe. Rozcieńczony z wodą z lodem smakuje jak ulepszona wersja lemoniady. Do tego jest stosowany w kaszlu i przeziębieniu. Podaję
Pyry na Gazrazu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można wykorzystać! Np. przelewając do foremek na lód, lub małych plastikowych pojemniczków - po zamrożeniu będziemy mieć domowe, naturalne kostki rosołowe! W pojemniczkach możemy zamrozić jako bazę do zup. Możemy również na nim przygotować sos pieczeniowy: Dolewamy trochę wody, zagotowujemy, wlewamy zawiesinę z wody
Kolorowy Przepisownik