domowe lody - 2503 przepisów (strona:69/167)

Domowy ekstrakt waniliowy. 159

zapewniam Was, że zapach i smak wynagrodzi wszystko. Taką esencję waniliową można dodawać do słodkich wypieków, deserów, kawy, mas, kremów i oczywiście lodów. Jeszcze jednej zalety nie wymieniłam, a jest nią cena. Taki domowy ekstrakt kosztuje mniej i można go zrobić więcej. W laski wanilii można się zaopatrzyć przez internet lub w sklepach, czasami mają jakieś akcje

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Drink Wiśniowa poezja 114

wpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli

Kulinarne Przeboje
Lodówka side by side – czy warto? 152

dodatkowych drzwiczkach, a nawet wyświetlaczach LCD – to wszystko może być zawarte w jednej nowoczesnej lodówce side by side. Kostkarka da Ci łatwą możliwość tworzenia kostek lodu, co będzie świetną sprawą, np. podczas grilla czy domowej imprezy. A po co dodatkowe drzwiczki? Umożliwiają łatwy dostęp do specjalnie przygotowanych półek . Zamysł jest taki, aby umieszczać w nich najczęściej wyjmowane produkty. Taki mini

Słodkie okruszki
Lody tajskie bananowe 133

Lody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych

Przepisy Kulinarne
Domowy sos malinowy 148

Przedstawiam dziś przepis na prosty w przygotowaniu domowy sos malinowy. Taki sos jest idealny do polania lodów, gofrów czy naleśników. Polecam Składniki: 400 g świeżych malin 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Maliny myjemy i posypujemy je cukrem. Rozgniatamy maliny z cukrem na papkę a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Zimny sos przecieramy przez sito

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Koktajl truskawkowy 211

Zdrowe owocowe orzeźwienie. Domowe koktajle, szczególnie w letni czas, z dodatkiem kostek lodu są wspaniałe! Chłodzą i dodają energii. Zamiast mleka zamiennie możecie skorzystać z kefiru lub maślanki. Składniki: 25 dag truskawek 1,5 szklanki mleka opcjonalnie: 1 łyżka miodu lód Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować, schłodzić i rozlać do szklanek. Podawać z kostkami lodu. Na zdrowie, zdrowe orzeźwienie

Zasmakuj Kuchni
szarlotka z lodami 120

Chyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Melonowy koktajl 95

nierozcieńczonego z wodą ;) Sprawdzi się przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Sos truskawkowy 109

Sezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko.   Składniki na słoik o pojemności

Ugotować
.1032. more-love 123

twarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji

breakfast of dreams
Crumble z rabarbarem 105

Pysznie kwaśne crumble z rabarbarem podane ze słodkimi lodami waniliowymi ;) Niebo w buzi :D Szybkie, łatwe, najlepsze jeszcze ciepłe :) Świetnie się je jadło, przeglądając

Domowa cukiernia Ewy
Syrop z hyćki (czarnego bzu) 213

Hyćka vel hyczka to w gwarze poznańskiej czarny bez. Warto wykorzystać zaczynający się właśnie sezon kwitnienia krzewu i zaopatrzyć się w domowy syrop z dodatkiem cytrusów. Syropem m ożna polewać lody, dodawać do ciast, doprawiać nim sałatki owocowe. Rozcieńczony z wodą z lodem smakuje jak ulepszona wersja lemoniady. Do tego jest stosowany w kaszlu i przeziębieniu. Podaję

Pyry na Gaz
Tradycyjne udka pieczone 144

razu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można wykorzystać! Np. przelewając do foremek na lód, lub małych plastikowych pojemniczków - po zamrożeniu będziemy mieć domowe, naturalne kostki rosołowe! W pojemniczkach możemy zamrozić jako bazę do zup. Możemy również na nim przygotować sos pieczeniowy: Dolewamy trochę wody, zagotowujemy, wlewamy zawiesinę z wody

Kolorowy Przepisownik
Domowy sos karmelowy 416

Domowy sos karmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek.Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym.SKŁADNIKI 200g cukru80g masła120g śmietany kremówkiszczypta soliPRZYGOTOWANIECukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty kolor. Cukru nie mieszamy - kiedy

Moje Kuchenne Rewelacje
Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki) 224

Uwielbiam lody. Ostatnie majowe dni są tak ciepłe, że postanowiłam przygotować kolejną domową wersję tego pysznego, zimnego deseru. W poniedziałek dostałam pyszną, słodką paczkę od Cukrów Nyskich po brzegi wypełnioną ciasteczkami. Ależ moje rodzina się cieszyła na ten widok ;) Ja zresztą również, bo uwielbiam słodycze, a te kojarzą mi się z dzieciństwem. Cukry Nyskie

Słodkie okruszki