domowe lody - 2503 przepisów (strona:65/167)

Napój z czarnej porzeczki i mięty 116

Czas czytania: 2 min Kolejna propozycja na upalne dni, napój z czarnej porzeczki i mięty, fantastyczne połączenie smaków. Mocno schłodzone z dużą ilością lodu, to pyszny i orzeźwiający, bardzo aromatyczny napój. Zdrowy domowy bez dodatków chemicznych, owoce czarnej porzeczki zawierają mnóstwo flawonoidów, pektyn i bardzo dużo naturalnej witaminy C warto więc jeść je w każdej postaci! Print Napój z czarnej(...)pozostawić na przynajmniej 15 minut. Gotowy napój, przecedzić, osłodzić do smaku ( jeśli okaże się, że napój jest dla Was zbyt intensywny, dolejcie wody). Przestudzony napój nalać do dzbanka z lodem. Smacznego! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Napój z czarnej porzeczki i mięty pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Ekstrakt miętowy 245

domowej cookierenki Agi , w której dzieli się sposobem na przygotowanie miętowego ekstraktu. Gotowy produkt można wykorzystać do deserów, ciast, kremów, lodów, drinków jak również do zabiegów kosmetycznych. Jego sklepowa cena nie należy do najniższych a domowe przygotowanie jest banalnie proste - a chyba najistotniejszym składnikiem jest czas;) Składniki: liście świeżej mięty wódka 1 słoik/buteleczka i miesięczna cierpliwość;) Miętę opłukać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Szarlotka 2 523

warunkach domowych wersji. A szkoda. Szarlotka bardzo dużo przy tym zyskuje (już nie jest "zwykłym" ciastem a staje się wykwintnym deserem), a jak się ją chwilę podgrzeje w mikrofalówce lub w piekarniku to już jest istna poezja.... Na ciepłym cieście kulka lodów waniliowych stopniowo topnieje, a wszystkie aromaty w cieście są bardziej wyczuwalne. Dodatkowo oprószyłam lody szczyptą

coolinarnastrefa.blogspot.com
rabarbarowo truskawkowe lody z białkiem serwatkowym... 168

Składniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem

W Mojej Kuchni Lubię
lody ze śliwkami z mlekiem truskawkowym... 204

Składniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek

W Mojej Kuchni Lubię
lody z czarnej porzeczki i jogurtu... 227

Składniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
lody truskawkowe z sokiem truskawkowym... 203

Składniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej

W Mojej Kuchni Lubię
lody z porzeczką z soku jabłkowo-dyniowego z bazylią... 205

Składniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą

W Mojej Kuchni Lubię
lody-herbata miętowa z truskawkami i miodem... 229

Składniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
lody-herbata miętowa z truskawkami i miodem... 180

Składniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
lody-banan, brzoskwinia, malina, miód... 197

Składniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki

W Mojej Kuchni Lubię
Napój imbirowo cytrynowo miodowo miętowy 101

odpornościowy, działa łagodząco na ból żołądka, zapobiega mdłością… Walory cytryny, mięty i miodu wszyscy znają. Napój podany z dużą ilością lodu świetnie zaspokoi pragnienie. Jest naprawdę fantastyczny! warto zrezygnować z kupowania gazowanych, niezdrowych napojów na rzecz domowych ‚orzeźwiaczy’. Składniki 10 g obranego korzenia imbiru 2 – 3 kopiaste łyżki miodu dwie cytryny 4 duże łodygi mięty kruszony lód Wykonanie

SprawdzonaKuchnia.pl
Drink Wiśniowa poezja 162

wpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli

Kulinarne Przeboje
Lodówka side by side – czy warto? 219

dodatkowych drzwiczkach, a nawet wyświetlaczach LCD – to wszystko może być zawarte w jednej nowoczesnej lodówce side by side. Kostkarka da Ci łatwą możliwość tworzenia kostek lodu, co będzie świetną sprawą, np. podczas grilla czy domowej imprezy. A po co dodatkowe drzwiczki? Umożliwiają łatwy dostęp do specjalnie przygotowanych półek . Zamysł jest taki, aby umieszczać w nich najczęściej wyjmowane produkty. Taki mini

Słodkie okruszki
Lody tajskie bananowe 174

Lody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych

Przepisy Kulinarne
szarlotka z lodami 175

Chyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Melonowy koktajl 148

nierozcieńczonego z wodą ;) Sprawdzi się przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Sos truskawkowy 161

Sezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko.   Składniki na słoik o pojemności

Ugotować
.1032. more-love 171

twarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji

breakfast of dreams
Syrop z hyćki (czarnego bzu) 258

Hyćka vel hyczka to w gwarze poznańskiej czarny bez. Warto wykorzystać zaczynający się właśnie sezon kwitnienia krzewu i zaopatrzyć się w domowy syrop z dodatkiem cytrusów. Syropem m ożna polewać lody, dodawać do ciast, doprawiać nim sałatki owocowe. Rozcieńczony z wodą z lodem smakuje jak ulepszona wersja lemoniady. Do tego jest stosowany w kaszlu i przeziębieniu. Podaję

Pyry na Gaz
Tradycyjne udka pieczone 196

razu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można wykorzystać! Np. przelewając do foremek na lód, lub małych plastikowych pojemniczków - po zamrożeniu będziemy mieć domowe, naturalne kostki rosołowe! W pojemniczkach możemy zamrozić jako bazę do zup. Możemy również na nim przygotować sos pieczeniowy: Dolewamy trochę wody, zagotowujemy, wlewamy zawiesinę z wody

Kolorowy Przepisownik
Domowy sos karmelowy 470

Domowy sos karmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek.Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym.SKŁADNIKI 200g cukru80g masła120g śmietany kremówkiszczypta soliPRZYGOTOWANIECukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty kolor. Cukru nie mieszamy - kiedy

Moje Kuchenne Rewelacje