tych lodów zainspirowały mnie lody z reklamy (znowu. Nie będę wdawać się w szczegóły, o nich było w ostatnim wpisie o lodach): truskawkowe z bezami. Mmm... Truskawkowe uwielbiam (tylko domowe), z dodatkiem chrupiących, słodziutkich bez, byłam pewna, smakowałyby wyjątkowo. Ale żeby dodać coś od siebie, przygotowałam je z dodatkiem konfitury z płatków róży. Wyszło coś(...)smak róży powinien być wyraźniejszy. Pamiętajcie jednak, że po zamrożeniu stanie się on intensywniejszy.Jako kontrast do bardzo kremowych lodów - chrupiące kawałeczki bezy. Dodajemy je na końcu, gdy masa jest już częściowo zamrożona, dzięki czemu nie rozmiękną.Te lody polecam Wam bardzo - smakują niebiańsko. Bez przesady.Lody truskawkowo-różane z bezamiSkładniki:(na 1,8 l lodów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLekki sorbet bez cukrowy z mango i pomarańczy z nutą mięty. Lody idealne na deser nawet zimą, do tego domowe i mocno owocowe. Dzieci mogą zajadać się nimi bo są naprawdę zdrowe. 1 mango duże 2 pomarańcze 1 łyżka jogurtu greckiego 1 garść listków mięty 1/2 cytryny Mango obieram i kroję na cząstki. Przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję(...)cytryny i miksuję blenderem. Na końcu dodaję jogurt i mieszam, oraz pokrojone listki mięty.Przelewam do pojemnika zamykanego i wstawiam na dwie godziny do zamrażalnika. Po tym czasie mieszam lody mikserem żeby nie zrobiły się kryształki i wstawiam ponownie do zamrażalnika. Miksuję tak jeszcze z trzy razy co godzinę półtorej
wesoła kuchniabiec do marketu po składniki 😁 Lody Raffaello - przepis: 500 ml śmietanki (30-36%) 400 ml słodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu ) 50 g wiórków kokosowych 15 szt. pralinek Raffaello Jak zrobić lody Raffaello? Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę. Do masy śmietankowej
Kuchnia Łukaszasernikowe lody z dodatkiem czekolady i orzechów... Pyszny! Na czekoladowym spodzie, z kawałkami wafelek Lusette... Udekorowany ubitą śmietanką i wspomnianymi wafelkami... Smak na pewno Was zadowoli... Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni(...)miski, bardzo dokładnie rozdrobnić, do połączenia. Masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: 400 g twarogu zmielonego trzykrotnie 100 ml jogurtu greckiego 300 g lodów waniliowych, miękkich 1/4 szklanki cukru pudru 300 g kremu czekoladowego 2-3 wafelki czekoladowe Lusette + 200 ml śmietany kremówki 2-3 wafelki czekoladowe Lusette Wszystkie składniki na masę serową
Domowa cukiernia Ewykawiarenki jest aromatyczna, świeżo mielona kawa, w różnych postaciach, pyszne desery, lody, a także pyszne, owocowe i zawsze świeże koktajle. Nam, oprócz kawy, bardzo smakowały świetne gofry z owocami i znakomity sernik. Na tworzonej przez nas szczawnickiej mapie słodkości istotne miejsce zajęła lokalna lodziarnia: "Lody Jacak". Jacak to rodzinna firma założona w 1968 roku. Lodziarnia(...)smak lodów to zasługa używania wyłącznie najlepszych, naturalnych składników. W lodziarni ustawiają się ogromne kolejki, szczególnie w sezonie, ale warto postać chwilę, by spróbować tych wyśmienitych i nietypowych lodów. Nietypowych, bo są one sprzedawane nie na gałki, ale wg wagi, a każdy smak ma swoją cenę. W latach 90 firma rozwinęła się, powstała również cukiernia, oferująca domowe wypieki
W mojej kuchniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lody ze sklepu? Nie, dziękuję. Wolę własne. Takie domowe są najlepsze, a te z czereśniami - rewelacja. Chyba nie da się tego określić słowami, więc sami spróbujcie! Wtedy będziecie wiedzieli co mam na myśli. 200 ml śmietanki kremówki (na jlepiej 36%) 180g czereśni (bez pestek) 80 g cukru(...)wydrylować i rozdrobnić blenderem (z cukrem pudrem). Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z musem czereśniowym. Na koniec wlać alkohol i całość dokładnie wymieszać. (Alkohol sprawi, że lody będą miały bardziej delikatniejszą konsystencję i nie będą zbyt twarde.) Masę przelać do plastikowego, zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na co najmniej 6-8 godzin
Di gotujekokosowym smaku. Samo ich przygotowanie zajmuje dosłownie moment. Potem jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozwolić działać zamrażarce. Coraz częściej eksperymentuję z różnymi domowymi specjałami, które mogłyby nam zastąpić te sklepowe. Robiłam już lody śmietankowe, waniliowe, truskawkowe, a teraz kokosowe. Wszystkie są bardzo smaczne, intensywne w smaku. Ich małym minusem jest fakt, że dość mocno zamarzają. Trzeba
zadanie-gotowaniepolewy/syropy zagęszczacza E407 czyli Karagenu, który co prawda jest dopuszczony do stosowania przez WHO aczkolwiek coraz więcej doniesień, że karagen może sprzyjać rozwojowi nowotworów.... Domowy solony karmel jest idealny do ciast, kremów, polewy, lodów, kawy, popcorny czy nawet na kanapki, może również posłużyć jako prezent dla bliskiej osoby, wystarczy ładny słoiczek. Jak go zrobić? Dobry garnek albo
Wylizany RondelMrożone winogrona, czyli kostki lodu inaczej Kupiłam ostatnio trzy kilogramy winogron w bardzo atrakcyjnej cenie. Mrożone winogrona, czyli kostki lodu inaczej Wracając z zakupów
Kuchnia na wzgórzuStąd mój pomysł na tort, a raczej na lody w tortowym wydaniu 🙂 , który idealnie sprawdza się w wysokich temperaturach. Trzy smaki lodów, odpowiednio ze sobą […] Artykuł Tort Lodowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyWstyd się przyznać ale to moje pierwsze lody w tym roku. Bałam się, że zamarzną na kość tak jak poprzednim razem, dlatego wcześniej nie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKremowe, rozpływające się w ustach, obłędnie czekoladowe lody słodzone daktylami. Nie wymagają użycia maszynki do lodów i są tak pyszne, że ciągle będziecie
Domowa Cookierenka AgiLekkie jak chmurka i mega proste do wykonania lody na bazie smażonych truskawek i aquafaby. Lody po wyjęciu z zamrażalnika od razu
Domowa Cookierenka AgiPrzepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu
Domowa Cookierenka Agipowinno podawać się w wysokich szklankach, jednak w domowych warunkach nie ma to większego znaczenia :). Jest podawane niemal we wszystkich restauracjach, klubach i barach i niezmiennie cieszy się ogromną popularnością. Składniki na jedną szklankę: pół limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego 40 ml białego rumu świeża mięta woda gazowana (opcjonalnie: sprite) lód Na dno szklanki wrzucamy połówkę limonki pokrojoną na mniejsze(...)pomocą muddlera lub czegokolwiek, co jest pod ręką, by limonki puściły sok. Następnie dodajemy cukier, miętę rozgniecioną w dłoniach i rum. Dodajemy kilka kostek lodu. Całość zalewamy wodą lub sprite. Proporcje są oczywiście umowne. W domowych warunkach możemy smakować i zmieniać je wedle własnego uznania. Jeśli dodaję sprite zamiast wody, to rezygnuję z jednej łyżeczki cukru, by nie był zbyt
Mojewlasne.pl