dobrego sera do serników * 125 g miękkiego masła 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru około 75 g rodzynek królowej Helio (pół opakowania) 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej polewa i dekoracja mleczna Helio płatki migdałowe Helio * gęsty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do serników lub twarożek kanapkowo-sernikowy, który ma również odpowiednią konsystencję Przygotowanie(...)delikatnie tylko do połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy
Słodkie okruszkiodkładamy na polewę), jajka, ser i mąkę. Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu sernik będzie dobry-mocno kremowy, ale zwarty. Masę serową wykładamy na podpieczony i ostudzony spód. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45-50 min. Jeśli podczas pieczenia wierzch zacznie
Zawsze głodna!zmieszamy ze sobą tym smaczniej! Nasza dzisiejsza bajadera powstała głównie z ciasta czekoladowego z sernikową masą. Niestety coś poszło nie tak i powstał zakalec. Jak się okazuje dodatek sernika naprawdę robi dobrą robotę i doskonale skleja całą masę. SKŁADNIKI: ok. 1 kg zakalca bez masy (mogą być to resztki ciast, skrawki, ciasteczka) * 150 g herbatników 125 g margaryny 1/2 szklanki
Kuchnia od dwojgaaromatem, mają piękne metalowe puszki dzięki temu są oryginalne i nadają się na prezent, każda ma wspaniale dobrany bukiet smaku, wręcz stworzona dla prawdziwych miłośników dobrej herbaty, polecam! Sernik..... Idealny na ciepłe dni , galaretka z cytrynowej herbaty Basilur , delikatna warstwa serowa ze śmietanki i mascarpone na spodzie z puszystych biszkoptów, tworzy ciasto na letnie biesiadowanie pod chmurką
Wanilia i KardamonDziś przepis na świąteczny sernik i zarazem najlepszy sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka. Insp iracja z bloga ciastkozercy.pl. :) 1 kg sera w wiaderku 6 jajek(...)tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy. 2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. 3. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku
Szefowa kuchniuwielbiam serniki a w zamrażalce miałam kubek malin nic innego mi nie zostało jak tylko połączyć te dwa fakty i stworzyć fajne ciacho. Sernik jest bardzo dobry, połączenie czekoladowego spodu i malin jest strzałem w dziesiątkę, a do tego mazisty ser w środku. Dla mnie bajka a dla Was. Zapraszam... Przepis z majanaboxing Stopień trudności- średni, trochę trzeba(...)serka mascarpone nie podwajałam, byłoby to samobójstwo kaloryczne;) Składniki: Na spód 65 g gorzkiej czekolady ( roztopionej ) 65 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru 1 jajko 40 g mąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki
Kubki smakudlatego piekę je często a także robię na zimno. Zawsze są pyszne. Polecam ten dzisiejszy sernik dla dzieci małych, dużych, dla wszystkich. W Dniu Dziecka wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieci. Sernik z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezadowolony i … zajadał się nim z wielkim apetytem Polecam Wam, ten prosty, ale niezwykle pyszny sernik. Spróbujcie. Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 2016-05-17 12:11:32 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)dobrego sera do serników* 125 g miękkiego masła 4 jajka (najlepiej wiejskie) mała szczypta soli 1 szklanka cukru około 75 g rodzynek królowej Helio (pół opakowania) 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej polewa i dekoracja mleczna Helio płatki migdałowe Helio * gęsty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do serników lub twarożek kanapkowo-sernikowy, który ma również odpowiednią konsystencję Przygotowanie
Słodkie okruszkiBardzo dobry i szybki sernik.Delikatny w smaku ,pachnący świeżą wanilią i cytryną.Bardzo go polecam.Zrobiony bez spodu . 75 dag.odciśniętego twarogu lub ser z wiaderka 1 szkl.cukru 0.5 kostki prawdziwego masła(nie margaryny!) 4 da.rodzynek 4 dag.migdałów 1 laska wanilii otarta skórka z cytryny i sok 20g.mąki 5 białek Sos porzeczkowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 słoik dżemu porzeczkowego słodzonego(...)był słodki ok.3/4 szkl.) i dusimy go aż zgęstnieje, jeśli nie mamy na podorędziu porzeczek, to kupujemy słoik dżemu i podgrzewamy go aż będzie lekko gorący.Polewamy tym sernik i posypujemy migdałami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszny sernik na kruchym orkiszowym spodzie, z dodatkiem truskawek, bezy i kruszonki- pyszności... :-) To ciacho bardzo zauroczyło nas swym smakiem. Zawsze przygotowywałam je z brzoskwiniami. Sezon truskawkowy zainspirował mnie do stworzenia troszkę innej koncepcji i to był super pomysł, to ciacho z truskawkami okazało się jeszcze smaczniejsze niż wersja brzoskwiniowa. Polecam na weekend wszak sezon truskawkowy w pełni. :-) Piekłam(...)miksera. Kruche ciasto podzielić na dwie części. Jedną wykleić dokładnie spód blaszki. Drugą część rozkruszyć do miski i umieścić w lodówce. Masa serowa: - 125g masła w temp.pokojowej - 600g dobrego twarogu do serników (u mnie firmy Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + ok.450g truskawek W misie miksera umieścić
Smaczne Zdrowejuż takie krótkie...? Dlaczego byłam przekonana, że jeszcze we wrześniu będę się cieszyć wieczornymi spacerami w pełnym słońcu...? Chyba dopada mnie późnoletnia depresja pogodowa...Na pocieszenie - sernik. Ach, jaki dobry! C. nawet stwierdził, że może śmiało konkurować o tytuł najlepszego ciasta, jakie mu zrobiłam. Od razu mi się humor poprawił.Odkąd zobaczyłam go w gazetce Pieczenie jest proste(...)delikatna i puszysta, o delikatnym zapachu i aromacie herbaty - doprawdy wyjątkowa. Do tego soczyste, orzeźwiające owoce i chrupiące ciasteczka, które wspaniale współgrają z kremową masą. Całość zdecydowanie godna polecenia.Herbaciany sernik z borówkami amerykańskimiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive2 łyżki kakao75 g masłamasa serowa:3 torebki czarnej herbaty200 ml wrzątku200 g serka kremowego100
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzepis na serniczek znalazłam u Atinki , która pomysł zaczerpnęła od Joanny:) To tak po nitce do kłębka:) Sernik jest bardzo dobry, dużo cytrynowej nuty dodaje mu glazura mocno cytrynowa. Składniki na spód: 142 g zmielonych ciasteczek typu Digestive; 4 łyżki stopionego masła; Pokruszone ciastka (zmieliłam je w malakserze) wymieszać z masłem, wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy(...)wyjąć. Piekarnik wystudzić do 160 o C. Opaski z gazety zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć mokrymi formę i wstawić do piekarnika na około 45 minut. Sernik wystudzić najpierw przez około 1 godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, potem studzić jeszcze minimum 2 godziny. Wykonanie glazury: W małym rondelku dobrze rozgrzać sok z cytryny (nie dopuszcvzając
In my kitchenpachnącym choinką pokoju, już porwały ją wesołe rozmowy domowników. Już po chwili ciepło świątecznej herbaty rozchodziło się po niej całej. Było miło i bezpiecznie. Jedli świąteczny sernik, składali sobie dobre życzenia. Gdzieś w jego dłoniach błyskał srebrny breloczek… To było w Boże Narodzenie. Białe, mroźne, takie, jak z bajki. Stała w parku przy cudnie oświetlonej jasnymi światełkami choince(...)masy serowej dodajemy śmietankę, wanilię oraz wyciskamy sok z cytryny. Wyciągamy tortownicę z lodówki. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód. Świeżą żurawinę układamy ciasno na wierzchu masy serowej. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C, w tej temperaturze pieczemy ciasto przez 15 min, a następnie zmniejszamy do 155-160C i pieczemy przez 45 min. Upieczony sernik studzimy
Raj dla Podniebieniadać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia - sernik tzw. oszukany jest bardzo smaczny, czasem lepiej smakuje od tradycyjnego sernika, podstawa to dobre jogurty i świeże jajka..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękremowy, delikatny i podobny do Almette, ale ma jeszcze gładszą konsystencję. Można go wykorzystać niemal wszędzie tam, gdzie stosuje się typowy nasz polski biały ser - do past, do serników, naleśników. Jest dobry i na słodko i na wytrawnie. Najłatwiejszy ser na świecie. Ser z jogurtu greckiego - Labneh. Składniki: - metrowa gaza (kupisz w każdej aptece) lub pieluszka tetrowa - grube nici
Poezja Smaków - blog kulinarnymnie bardzo zdziwił. Był to sernik na zimno w którym jednym ze składnikiem były jajka ugotowane na twardo, trochę mnie to zdziwiło ale postanowiłam wypróbować. Sernik jest bardzo dobry a jajka nie wyczuwalne. Użyłam zwykłego twarogu a nie gotowego mielonego, grudki są delikatnie wyczuwalnie co dodaje jeszcze lepszego smaku. Składniki: - 600 g sera białego półtłustego
Kulinarne życiezostawiam z kilkoma propozycjami na obiad i czymś na deser, udanej niedzieli ^^ I jeszcze jedno pytanie do was, znacie jakieś miejsca w Krakowie, gdzie sprzedają dobre(najlepsze) precle? :) Sernik z mascarpone i białą czekoladą, na spodzie z herbatników z owocami Jeden z najlepszych serników jakie zrobiłam, przepraszam, za nieskromność xd vege kotlety
More food, love and dreamslepsze - faceci pójdą po rodzynki i wrócą z rodzynkami-gigantami i strachem w oczach, a my pójdziemy po masło i wrócimy z torebką i kacem moralnym).Sernik wyszedł tak dobry, że jako autorka dzieła (o dziwo z pawimi piórkami tu i ówdzie) postanowiłam (ja - czytaj młodsza kucharka), podzielić się nim na szeroką skalę i zawalczyć w konkursie z BOTTI
Wypisz Wymaluj