dobry sernik - 1214 przepisów

IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! 145

Upieczenie dobrego sernika może wydawać się nie lada sztuką, bo trzeba niestety ich trochę upiec aby nabrać wprawy, lub dostać dobry i sprawdzony przepis na sernik. I takim właśnie się z wami dzielę. Sernik ładnie i równo się piecze, nie opada i nie pęka. Bardzo ważne przy pieczeniu sernika to rodzaj sera, jaki użyjemy. Powinniśmy kupić twaróg(...)minutach bardzo delikatnie uchylamy drzwiczki, wkładamy drewnianą łyżke miedzy drzwiczki piekarnika a obudowę i tak studzimy pomalutku ciasto. Sernik smakuje najlepiej na drugi dzień, jak każdy dobry sernik ;-) Obłędnie dobry! Pycha! Polecam, zapisz i nie zgub

SMYKWKUCHNI
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 291

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aksamitny sernik z czekoladą i kilka wskazówek jak upiec idealny sernik 1066

tak mają, że się udają albo nie. Jest w tym sporo prawdy, ale dobry sernik to też zasługa składników i przestrzegania pewnych zasad podczas pieczenia. Najważniejszym składnikiem dobrego sernika jest ser albo twaróg. Najlepszy (wg mnie) jest twaróg śmietankowy albo tłusty, który należy zmielić co najmniej dwukrotnie albo przetrzeć przez sito. Można również kupić mielony ser w wiaderku(...)którejś z zaufanych firm (Piątnica, Wieluń, Hej). Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć temperaturę pokojową, dlatego ser, jajka, masło, śmietankę wyjmujemy z lodówki 2 godziny przed pieczeniem. Serniki podczas pieczenia lubią rosnąć, pękać, natomiast po upieczeniu bardzo często opadają. Żeby temu zapobiec, nie należy zbyt długo ubijać składników, wystarczy je zmiksować do połączenia. W niektórych przepisach (szczególnie na serniki

Obiad gotowy
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 1030

wyglądał zjawiskowo, ale smakował doskonale. Właśnie takie tradycyjne, ciężkie i wilgotne serniki lubimy najbardziej. A dobry sernik wychodzi z dobrego sera no i dobrego przepisu Ja odkąd odkryłam ser Wieluń (to nie reklama;) jego używam do serników. Ale powróćmy do samego przepisu. Mogę pisać, że nie ma tutaj cukru, nie ma dodatku tłuszczu, brzmi niemal bajecznie, jak sernik fit…ale mamy za to mleko skondensowane, które samo w sobie jest słodkie i dość tłuste, ale jakie dobre za to Sernik będzie boski nawet bez spodu, czy warstwy toffi i orzechów na górze. Przepis jest naprawdę prosty, a efekt w postaci wilgotnego, ciężkiego sernika na pewno Was nie zawiedzie. Idealny sernik od święta

Mieszam w Garnku
Sernik krakowski, klasyczny z rodzynkami 124

Klasyka czyli dobry sernik, nie za słodki(...)ciastem kruchym i dużą ilością rodzynek :). Ważne jest wybór sera jakiego użyjecie do  jego wypieku, wszędobylski gotowy w wiaderku nie nadaje się zupełnie na dobre ciasto, jest tylko marnym zamiennikiem, który dobrego sernika Wam nie zrobi. Ser wiejski znajdziecie na rynkach maślanych, tylko próbujcie przy zakupie żeby nie kupić bardzo kwaśnego czy gorzkiego. Forma do pieczenia 25x25 cm. Ciasto

Apetyczna babeczka
Sernik krakowski 185

Lukrujemy tylko „kratkę” z ciasta półkruchego na serniku. Rady : - Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową. - Na sernik krakowski najlepszy jest dobry, tłusty, prawdziwy twaróg, nie „z wiaderka”. Jeśli chcecie naprawdę dobry sernik – zaopatrzcie się w dobre składniki. - Do ciasta półkruchego proponuję dodatek wody różanej. Wystarczy odrobina, a podniesie walory smakowe całego wypieku. - Piekąc spód

mojewypiekiinietylko
Perfekcyjny sernik pieczony-porady 571

odwróceniu wiaderka o 180 st. ser nie spłynie, to możemy być pewni, że jest dobrej jakości (oczywiście, jeśli skład jest w porządku) Zatem podsumowując. Można znaleźć dobry jakościowo ser na sernik z wiaderka. Liczmy się jednak z tym, że będzie on cenowo porównywalny do tego w kostce. Nie żałujmy złotówki więcej! Lepiej kupić troszkę droższy ser, niż później(...)musimy go użyć, to podczas przygotowywania masy serowej dodajmy do niego odrobinę masła. Dobrej jakości twaróg z kostki powinien być lekko kwaśny, wilgotny i mieć zbitą konsystencję. JAJKA Tak jak w przypadku twarogu, jeden z podstawowych i niezbędnych składników sernika. Jest zasada, że na 1 kg sernika nie powinno być mniej niż 3 jajka. Wszystko zależy od przepisu z jakiego

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłecznik orzechowo serowy 450

Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa orzechowa(...)Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony w innych ciastach jak np. sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa orzechowa

w mojej kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 435

innej odsłonie. Ja lubię pokryć wierzch galaretką ze zmiksowanych truskawek, ale wystarczy rozłożyć nieco świeżych lub mrożonych owoców i zalać rozpuszczoną galaretką z torebki a sernik będzie równie dobry. Sernik na zimno to chyba pierwszy deser w formie ciasta jaki robiłam sama, nie umiejąc jeszcze nawet piec. Poradzi sobie z nim nawet dziecko, słowo daję! Nie trzeba mielić

Smaczna Pyza
Sernik z rodzynkami 207

Sernik jest ulubionym ciastem w moim domu i co pewien czas staram się przygotować coś nowego. Do wykonania dobrego sernika potrzebny jest oczywiście prawdziwy, dobry ser twarogowy. Najlepiej kupić taki w kostce i go zmielić, ja zazwyczaj używam sera twarogowego Hanusi z Mlekovity  (odradzam takie rzadkie wiaderkowe, sernik może nie wyjść taki jak powinien). Produkty na masę(...)zimnego masła 125 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukru z wanilią 1 jajko Masa serowa: (produkty w temperaturze pokojowej, nie od razu z lodówki) 1 kg dobrego sera twarogowego (u mnie Hanusi z Mlekovity) 8 jajek 200 g cukru pudru (jeśli lubimy bardziej słodkie to 250 g) 100 g miękkiego masła 3 łyżki ekstraktu waniliowego lub cukru

Kuchcik gotuje
Sernik z jeżynami 107

Blueberry Corner by "jagodzianka" Na dobry sernik zawsze znajdą się chętni, a przygotowanie sernika jest bardzo proste. Jedna połowa sukcesu to dobry ser, druga … Przeczytaj cały artykuł Post Sernik z jeżynami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
10 przepisów na sernik 145

czasu, gdy w sklepach pojawiły się zmielone sery w plastikowych pudełkach, gotowe do pieczenia. Do dzisiaj przy świątecznym stole rodzina prowadzi debaty jak powinien wyglądać dobry sernik i czy ten obecny na stole jest wystarczająco(...)dobry. A co jeśli Ci powiem, że jest prostszy sposób na przygotowanie sernika, który zawsze się udaje? A jeśli jeszcze dodam, że jest bardzo dużo rodzajów serników? Gazetkonosz.pl przygotował super ściągę w postaci infografiki, na której przedstawił dziesięć pysznych serników wraz z przepisami. Dwa z nich niepozornie wyglądające, ale smakujące wybornie, to Macha zielona herbata oraz Puszysty sernik japoński

Agusiowe smakołyki
Sernik gotowany na biszkopcie 350

Pyszne ciasto z gotowanym sernikiem. Dobra alternatywa dla tych pieczonych ;). Taki sernik nie opada i jest szybszy w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Biszkopt kakaowy: 9 jajek w temperaturze pokojowej 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1/2 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 szkl. cukru

Nastoletnie Wypiekanie