dobry sernik - 1214 przepisów (strona:5/81)

Sernik wiedeński 172

Sernik bez spodu, trzeba było sprawdzić jaki będzie w smaku. Sam ser dał zaskakująco dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 1 kg zmielonego tłustego twarogu (najlepiej dwukrotnie w maszynce do mielenia) 10 jajek 250 g masła 300 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej kilka

psgotujemy
Sernik krówkowy 217

mnie każdy sernik jest dobry. Często jeden lepszy od drugiego. Ten, który mam dziś dla Was, jest genialny ! Sernik krówkowy dopieści Wasze kubki smakowe. A w pochmurny dzień, sprawi, że będziecie się uśmiechać ! Składniki: Na spód: 350 g herbatników kakaowych 180  masła Masa serowa: 800 g sera sernikowego z wiadereczka ( u mnie marki własnej Tesco ) 1/2 szklanki

kolorowotorcikowo
Sernik brzoskwiniowy pieczony na jogurtach. 153

dzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc na Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą dla zwykłego sernika, jest dużo pewniejsze, nie wychodzi zakalec ani inne rewelacje. Smaki można zmieniać dowolnie, można dać(...)Składniki na prostokątną blaszkę około 27x37: Na ciasto kruche: 3 szklanki maki pszennej tortowej pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250 g masła lub dobrej margaryny 10 dojrzałych brzoskwiń Wszystkie składniki oprócz brzoskwiń włożyć do dużego naczynia, zagnieść na gładką masę. Podzielić na pół, jedną część wyłożyć na blaszkę (na papier do pieczenia), drugą natomiast

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 174

Sekretem każdego sernika jest dobrej jakości ser.  Dobry wiejski twaróg nie powinien być zbyt suchy i nie powinien być kwaśny. Dzisiaj moja wariacja łaciatego sernika pod pierzynką z czekolady i migdałów. Składniki na ciasto, tortownica o średnicy 28 cm: 2 szklanki mąki  20 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 żółtka(...)sera zostawiamy białego, a do drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. 3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia.Polewa: tabliczka czekolady  migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna

Apetyczna babeczka
Sernik z jabłkami 113

Dzień dobry kochani :-) Dzisiaj sernik, pyszny, puszysty z jabłkami. Mój mąż za sernikami nie przepada, ale ten posmakował mu bardzo właśnie za sprawą jabłek. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), troszkę zmieniony, bo na większą blaszkę. Polecam Wam bardzo i miłego piątku życzę :-) Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto kruche: 130 g masła 250 g mąki pszennej  90 g cukru

kruche babeczki
À Nouche - klimatyczna wegańska kawiarnia w Warszawie 165

deserów. Zaczęłyśmy od wegańskiego sernika z...orzechów nerkowca. Sernik był delikatnie zielony dzięki matcha, czyli sproszkowanej zielonej herbacie. Smak naprawdę cudowny! Porównać go można do smaku tradycyjnego sernika z dobrej jakości twarogu. Gdybym nie wiedziała z czego jest zrobiony, to nie wpadłabym na to, że to orzech. Po serniku przyszła kolej na praliny, a potem kawę. Ja wybrałam matcha

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 132

Boski sernik na zimno z niespodzianką w środku. Pyszne draże jogurtowe otoczone lekką, serową pianką. Pierwszy raz udało mi się zrobić tak dobry zimny sernik, więc od razu dzielę się z Wami przepisem. Udało mi się kupić kolejny świetny twaróg nadający się na sernik, pierwotnie miał być właśnie sernik upieczony. Twaróg jednak smakował tak wspaniale

Gotowanie i blogowanie
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 228

znalezienie jednego dobrego przepisu jest, jak szukanie igły w stogu siana.  Co przepis, to inne wskazówki i proporcje. Doszłam szybko do wniosku, że odmian sernika nowojorskiego jest tyle, ile kultur i narodowości splata się w tym wielkim mieście i jedyne co może mnie uratować, to stworzenie własnej wersji. Tak też się stało. Pierwsza "moja-klasyczna" odsłona sernika okazała się(...)jakaś lepsza wersja. A zatem bierzcie, pieczcie i dzielcie się dalej.... SERNIK FISTASZKOWY Z DULCE DE LECHE I SOLONYMI MIGDAŁAMI /przepis inspirowany sernikiem nowojorskim pochodzącym z tej strony - klik / 1 kg dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości

KUCHARNIA
cynamonowy sernik z brzoskwiniami 150

właśnie sposób nasz ulubiony sernik zmieniłam szczyptą cynamonu, który całkiem dobrze komponuje się z brzoskwiniami z puszki. Połączenie może bardziej jesienne, ale nie od dziś wiadomo, że sernik jest dobry na każdą okazję.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 125 g masła 1 łyżeczka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z sezonowymi owocami 146

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami

Słodkie Przyjemności
Sernik czekoladowy ze śliwkami 2595

śliwki to duet idealny Ponieważ to wersja świąteczna to namoczyłam je w rumie… i jeszcze coś mnie podkusiło, żeby dodać mleko skondensowane…:)I to był dobry pomysł. Sernik czekoladowy wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny i lekko mazisty. Dla mnie rewelacja :)! Zapraszam na świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkami, możecie też podejrzeć inne przepisy na serniki dostępne

UgotujmyTo.pl
Na smutki - sernik. I Lana 169

Zwarty, sycący. Wcale nie tak słodki, a chyba pierwszy raz w życiu zwiększyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu. Wlałam też więcej kawy, i uważam, że to dobry pomysł - sernik nadal jest bardziej cappuccino niż kawowy, ale smak jest na tyle wyraźny, że nie można pomylić go z niczym innym. Orzechowy spód genialnie komponuje się z całością

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik chałwowo – bezowy 126

skupiała się na pomyśle na książkę, poprzez opowiadanie o słodkich inspiracjach, pasji pieczenia i fotografowania, by zakończyć się na pełnym pytań i odpowiedzi dialogu z publicznością dotyczącym pieczenia dobrego (udanego!) sernika. Cieszę się, że na moich spotkaniach pojawiają się osoby, które, najczęściej w rozmowach prywatnych po oficjalnym spotkaniu, podchodzą i śmiało mówią o swoich pomysłach, pasjach, inspiracjach… Poznaję(...)jajku, ciągle miksując. Następnie dodajemy po kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy go tak przez 15 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160C i pieczemy przez 50 -60 min. Ciasto studzimy

Raj dla Podniebienia
Ciasto z truskawkami B 171

Raczej proste, ale kuszące receptury, którym dobrej jakości czekolada dodaje elegancji. A wiecie, że tabliczki tej marki produkowane są też w podwrocławskich Bielanach? Szkoda tylko, że nie trafiają na nasze półki sklepowe. Jak we śnie- nawet czekolada z brytyjskiej książki kucharskiej produkowana jest za rogiem! To jak- gotowi na pożegnanie truskawek? SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI (wg Green(...)delikatnie mieszamy łyżką. To wszystko przekładamy na ciasteczkowy spód i chłodzimy w lodówce 4-6 godzin. No i wiadomo- jemy. Sycący, słodki ale dzięki truskawkom delikatny w smaku sernik. Bardzo dobry. Na koniec nie byłabym sobą, gdybym nie zamieściła kilku migawek z gorącego ogrodu. Ze słoneczników i kukurydzy jestem wyjątkowo dumna bo to nasze trzecie podejście i w końcu

les mirabelles
SERNIK KREMLIŃSKI 186

mnie brak dobrego twarogu w polskich sklepach. Owszem można zakupić twaróg i go mielić (nie mam jak), można też kupić ser w wiaderku ... ale uwierzcie, że sernik na nim nie jest dobry...jak można nazywać 2 % ser, smakujący jak jogurt, twarogiem? Serniki robię więc tylko wtedy, kiedy jakaś dobra dusza przywiezie mi dobry serek :). Stało się

Przepisy Aleksandry