zacząć. W końcu można zacząć się nimi objadać i chociaż truskawki są jeszcze dość drogie to warto z nich zrobić lekki sernik na zimno. Będziecie zachwyceni. Zróbcie coś dobrego :) SERNIK TRUSKAWKOWY Składniki: spód: 200 g herbatników 80 g margaryny Palma masa serowa: 500 g serka mascarpone 250 g sera białego 200 ml śmietany 30% 3/4 szkl cukru pudru
Bon appetit mon amiekolei, jest sernik na zimno, przygotowany z trzykrotnie zmielonego twarogu. Muszę przyznać, że sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny
Przepysznik - BLW i nie tylkokażdym razem wymyślam inny i chyba za chwilę braknie mi już pomysłów. Tym razem postanowiłam upiec sernik z moim ulubionym masłem orzechowym, i to był dobry pomysł, nawet bardzo dobry. Sernik wyszedł bardzo pyszny, aksamitny z wyczuwalną nutką masła orzechowego. Idealnie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Łatwy i szybki w przygotowaniu, 20 minut miksowania i około godzinka
Izabelawkuchnidobry sernik dałabym się pokroić. Choć za bardzo za słodyczami nie przepadam, muszę mieć na nie naprawdę smaka, tak sernikowi nigdy nie odmówię. Wpadłam na pomysł, aby spód do sernika zrobić wafelkowy...i wiecie co? Eksperyment udany, sernik nabrał dodatkowego smaczka, jest przepyszny Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru
Z Majeczką w kuchniDobrych serników w moim domu nigdy dość. Ten powstał całkiem przypadkiem a efekt piorunujący. Sernik jest kremowy, aksamitny, idealny, zapraszam do wypróbowania przepisu. Lekko słonawy smak ricotty i kremowe mascarpone dają jedyny i niepowtarzalny smak sernikowi. Pastę orzechową można zastąpić syropem orzechowym. Taki deser do kawy czy herbaty znakomity. Sernik z ricottą i mascarpone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepotrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić sernika i zdjęć równocześnie. Zawsze było tak, że albo miałam zrobione dobre zdjęcia krok po kroku, albo miałam zrobiony dobry sernik ;) Mieszanie żelatyny z masą trzeba było zrobić szybko, żeby nie zaczęła się zbrylać i w rezultacie na dokumentację zdjęciową nie było już czasu. Ale oto jest! Sernik
Ciastkozercyzalewamy tężejącą galaretką . Do lodówki wstawiamy na około godzinę i gotowe. Kładziemy na wierzch sernika pokrojoną galaretkę i zalewamy . Powrót do lodówki . Po godzinie mamy już dobry sernik . Piekła ze mną : Izoni Joasia CIEKAWOSTKA "Izomalt (E953) jest białą krystaliczną, niskokaloryczną substancją słodzącą, która przede wszystkim stosowana jest w przemyśle piekarniczym i cukierniczym
Różowa kuchniaDawno nie wrzucałam żadnego przepisu na sernik, więc dzisiaj zapodam wam przepis, który zapewni wam pełną satysfakcję smaku. Cóż dobry sernik wymaga jednak kalorii w swym składzie, więc jeśli aktualnie jesteście na diecie, to będziecie mieli co spalać. Sernik, jest tak delikatny, puszysty i wilgotny, że z całą pewnością trudno będzie wam się od niego oderwać. Nieskromnie
vaniliowoczekoladowapuszysty, a na pewno nie powinien być suchy i zbyt słodki. Taki właśnie jest sernik z kajmakiem i orzechami. Po prostu rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim wielbicielom dobrych serników. Kruche ciasto na dno: 30 dkg mąki 10 dkg margaryny 1 jajko 7 dkg cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Świat CiastaStary, dobry sernik na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką, tym razem z dodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki), kiedyś już go zmodyfikowałam i zamiast brzoskwiń dodałam truskawki, była również wersja z brzoskwiniami i porzeczką. Wszystkie wersje bardzo smaczne, ale połączenie ciasta z morelami, dało niesamowite doznania smakowe. Słodycz ciasta i kwaśność moreli
Smaczne ZdroweMarzeny . Wydawał się być idealny. A jaki wyszedł naprawdę? Przepyszny, kremowy, nieustępujący normalnym sernikom na mące pszennej, a nawet bym powiedziała, że jeszcze lepszy. Dawno nie jadłyśmy tak dobrego sernika. Zniknął tak szybko jak się pojawił. Więc skoro zbliża się kolejny długi weekend, myślę ze ponownie go upiekę i wam tez radze. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksił w moim życiu. Nawet zgrabnie to wyszło. I sernik też jest zgrabny- odpowiednio wilgotny, mocno waniliowy i dobrze przełamany kwaśnymi powidłami. Było z nim trochę stresu i rytualnych tańców błagalnych przed szybką piekarnika, ale na szczęście jest wpadko-odporny. W końcu mam niezawodny przepis na to ciasto- będzie dobra baza do dodawania owoców z ogrodu. Ale prawdziwym wstępem(...)jakiegoś czasu pojawiał się w naszych rozmowach. Ponieważ do tej pory moje doświadczenia z nim były oględnie mówiąc "takie se", niespecjalnie wierzyłam, że kiedyś uda mi się wypiec zwykły, dobry sernik z rodzynkami. A tu w pracy, jak na zamówienie, przemknął ten przepis- jako taki, który absolutnie zawsze wychodzi i smakuje. No to podsłuchałam, podpatrzyłam, kupiłam składniki i wzięłam
les mirabellesBardzo dobry sernik z pysznym ananasem, który zasmakuje całej rodzinie. Wystarczy niecałe 2 godziny i placek może być wasz. Zróbcie, a naprawdę nie pożałujecie. Dzisiejsza pogoda nie nastraja, żeby wyjść na zewnątrz i warto ten czas poświęcić w kuchni. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20 Do przygotowania ciasta użyłam Ananasów z puszki firmy Dole, które otrzymałam
Gotuję TestujęPrzepyszne ciasto, powiem więcej, nie pamiętam kiedy jadłam tak dobry sernik ;) Idealne kruche ciasto i gęsta masa sernikowa a do tego mnóstwo świeżych, sezonowych owoców... Brzmi pysznie, prawda? ;) Jestem pewna, że smak tego sernika zachwyci Was równie mocno jak i mnie. Polecam! :) Składniki na ciasto: 175 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowa cukiernia EwyDobry sernik, szczególnie na zimno, zawsze jest u nas mile widziany:) Musiałam wykorzystać jedną paczuszkę moich zamrożonych malin, postanowiłam zrobić więc bardzo szybki w przygotowaniu i do tego niezwykle smaczny sernik. Przepis powstał na bazie tego co znalazłam w szafkach i lodówce;) Spód:200g herbatników maślanych,130g masła. Herbatniki zmielić na pył, dodać stopione masło, krótko zmiksować
Z miłości do słodkości