Dawno nie było żadnej sałatki! ;) A dzisiaj to nie byle jaka sałatka, bo warstwowa stylizowana na hamburgera. Ciekawe podanie, świetny smak- to musi być pozycja
Czerwona Porzeczkanaszym kraju. Jej połowem zajmuje się bowiem większość nadbałtyckich kutrów. Dorsz – sprawdź w Makro.pl Jakie właściwości ma mięso z dorsza? Jedzenie mięsa z dorsza to dobra decyzja żywieniowa. Znajdziemy w nim bowiem wiele cennych substancji i składników, które mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. W mięsie dorsza znajdziemy dużo białka oraz selenu, pierwiastka który wpływa na wzmocnienie(...)się na filet z dorsza. Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie jeszcze większa. Od czasu do czasu warto również sięgnąć po wędzoną rybę. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do warzywnych sałatek czy też past kanapkowych. Z powodzeniem możemy spróbować również wykonania pysznej i sycącej zupy rybnej. Tłuste mięso dorsza doskonale się do tego nadaje. Każdy może więc znaleźć dania, które smakują
Codogarawanny: "A wiesz co? Zaje***te ślimaczki!" Hehehe :) W sumie ciekawa przekąska z tego wyszła. Tak żeby na przykład do piwa sobie chrupać. Co zresztą właśnie w tej chwili robię :) Dobra, piszę szybko ten przepis, bo zaraz drugie piwo będę otwierał i mi się mogą literki pogubić. 500 g mąki 20 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli(...)skręcamy z każdego z nich ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Gotowe :) A w kolejnym wpisie sałatka krabowa :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder ManufactureSzukasz pomysłu na prostą sałatkę? Mamy dla ciebie super przepis. Wystarczy suchy chleb. Włosi wymyślili jak wyczarować pożywne danie z kilku kromek czerstwego chleba. Włoski pomysł
Niedzielny kucharzJakby fto niy wiedzioł, jak łon wyglōndo, to pod tym tekstym bydzie łod niego zdjyńcie (po lewyj strōnie). Smakuje jak anyżek i do takich słodkich sałatkōw je bardzo dobry. Co potrza? 2 jabka puszka kukurydzy 1 fenkuł 1 boryj [4] 5-6 łodygōw zelera naciowego Tyn zeler to jest super sprawa: fajnie chrupie, dobrze smakuje i do tego(...)mogecie sie jōm zrobić bez majōnezu. Taki szałołt to idzie zjejś i do grillowanego wōsztu, i do pieczōnego kurczaka, a nawet i zjejś bez niczego. Smacznego! [1] sałatka [2] przez to [3] jadł [4] por [5] łyżka [6] pół [7] wyciśniętej cytryny [8] dużej [9] złapał [10] sztuczna szczęka [11] do środka
Chop w kuchniudział każdy, kto ma ochotę i wykona zadanie konkursowe. A zadanie to polega na przesłaniu przepisu na dowolne danie z użyciem sosu Folwark wraz ze zdjęciem. Może to być sałatka, surówka, danie mięsne, rybne bądź jarskie - zostawiamy to Waszej kreatywności. Zdjęcie jak i opis przepisu musi być autorstwa osoby zgłaszającej. Osoby dopuszczające się kopiowania cudzych treści i przyłapane(...)kalendarzowych od dnia w którym zostaną podane wyniki - po tym czasie nagroda przepada i zostaje wybrana kolejna osoba. 12) Nagrody zostaną wysłane jedynie w granicach RP . Życzymy dobrej zabawy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiUwielbiam przełom kwietnia i maja ze względów kulinarnych (i estetycznych). Na łąkach i w ogródku można znaleźć prawdziwe cuda do salaterki. A ponieważ temperatury rano są
Weekendy w domu i ogrodzieDni stają się coraz dłuższe i nasze oczy nareszcie korzystają ze światła dziennego, a nie sztucznego 😊 Mnie jednak nie mija szał na szpinak 😉 zwłaszcza, że o
Weekendy w domu i ogrodzieMocno zimowa sałatka na samym progu wiosny... Już czas zmieniony na letni, dni nagle zrobiły się dłuższe, a słoneczko łaskawie zaświeciło wreszcie na niebie... A u
Lejdi of the houseZnacie ser halloumi? Jest to ser solankowy, który nabiera właściwości smakowych dopiero po usmażeniu lub ugrillowaniu. Uwielbiam ten ser za jego smak i konsystencję. Halloumi świetnie
codojedzeniajest tajemnicą, że podstawą prawie każdej zupy czy sosu jest dobry bulion. Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na bulion drobiowy , dziś pora na bulion warzywny. Mimo, że bez mięsa, jest równie intensywny w smaku i aromatyczny. Zazwyczaj przygotowuję raz na jakiś czas większą ilość, porcjuję i zamrażam. Dzięki temu czas przygotowania zup czy sosów znacząco się skraca(...)minimum 2 godziny. Na koniec próbujemy, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem i przecedzamy przez sitko. Bulion gotowy :) P.S. Nie wyrzucjcie ugotowanych warzyw z bulionu! Można z nich zrobić np. sałatkę jarzynową, pasztet lub warzywną pastę
Zawsze głodna!Witajcie! Dziś będzie o wspomaganiu odchudzania czyli jak w naturalny sposób zgubić kilka kilogramów. Oczywistym jest że same rośliny nie odchudzają więc ruch i niskokaloryczna
Kuchnia PROzdrowotnaZapowiedziana seria przepisów na sałatki trwa w najlepsze! Dzięki paczce od producenta marki Lubella, całkiem spora część tych przepisów będzie z makaronami. Z wielu powodów, m.in
SMYKWKUCHNI