Cześć! Wczoraj zaprezentowałam Wam na porowym fanpage apetyczne zdjęcie zupy. Od razu pojawiły się komentarze z prośbami o przepis, więc przyśpieszyłam trochę pracę i przepis już dzisiaj dla Was mam :) Zupę wykonałam na bazie zielonego groszku, a jak wiadomo wszystkie warzywa strączkowe są źródłem białka i wielu innych składników odżywczych, więc warto je wprowadzić do swojej diety. Drugim składnikiem, który
Pora coś zjeśćCześć! :) Robiliście kiedyś rurki z kremem? Jeśli nie, to na co czekacie? :D Musicie się zaopatrzyć w specjalne stożkowe metalowe rurki i możecie się zabierać do pracy :) Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsmak dzieciństwa... Kto pamięta te smażone ciasteczka ze swoich rodzinnych domów? Mam nadzieję, że wielu z Was podniesie rękę :) Zatem biegnijcie poszukać przyrządu do rozetek i zabierajcie się do pracy, bo przygotowanie ich jest banalne :) Z ciekawostek - rozetki są tradycyjnymi szwedzkimi ciasteczkami, które robi się w okolicach Bożego Narodzenia :) Przepis znalazłam na Moich Wypiekach. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej
Pora coś zjeśćpewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi się niezwykle łatwo, potrzeba tylko trochę ciasta, np. babki piaskowej czy też biszkoptu , serek, czekoladę i posypkę i można się zabierać do pracy! Polecam zrobić je razem z dziećmi, bo będzie to dla nich fajna zabawa :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpróba zrobienia tego deseru, postanowiłam, że zrobię ją od początku, czyli od samego mleka (mleka nie robiłam :D). Nie skorzystałam z opcji kupienia gotowego sera w sklepie. Trochę więcej pracy włożyłam w nią, ale efekt jest bardzo zadowalający i Was również gorąco zachęcam do zrobienia jej! Tylko pamiętajcie, potrzebujecie dwóch dni na zrobienie jej :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej
Pora coś zjeśćnasze oczekiwania, zarówno wizualne jak i smakowe. Akcja Drugie śniadanie z Fitellą ma na celu zachęcić Was, czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami? Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage. Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj
Pora coś zjeśćrównież czekoladowych kropelek (groszków). Ciasteczka nie są bardzo pracochłonne, aczkolwiek dobrze upiec je wieczorem, żeby rano móc je spakować do pudełka i spałaszować w szkole, na uczelni czy w pracy. Zapraszam! Poprzednie wpisy #1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Kto śledzi fanpage ten wie, kto nie dowie się zaraz, że najlepsze majówki spędza się w Gdańsku. Świetne miejsce by odpocząć, zapomnieć o pracy, a skupić się na przyjemności i złapać trochę słońca. Słońca bo w weekend w Krakowie padało. Jako turyści postanowiliśmy nie tylko zwiedzić zabytki Gdańska, ale i odwiedzać miejscowe lokale. W Gdańsku odwiedziliśmy kilka ciekawych miejsc
Pora coś zjeśćCześć! Co planujecie zabrać ze sobą jutro na drugie śniadanie do pracy? Mam dla Was świetny pomysł! Delikatne drożdżowe muffinki z dodatkiem kwaśnych wiśni i musli, bardzo smaczne i pożywne połączenie. Polecam! Pozostałe pomysły na drugie śniadanie z Fitellą znajdziesz TUTAJ. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Pischinger to chyba jeden z najprostszych "tortów" jakie istnieją. Wystarczą andruty, masa czekoladowa i kilka minut pracy. Dodatkowo to sztandarowy deser kuchni Małopolskiej, więc postanowiłam przygotować go w ramach konkursu Gotuj i bloguj po Małopolsku. Głównym założeniem konkursu było wplecenie motywu korala w przygotowywane danie, chyba idealnie wykonałam to zadanie, prawda? :-). Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćKojarzy się większości tylko z dodatkiem do kawy, a przecież można zrobić z nią ciasteczka! I tak oto obrałam kardamon, roztarłam go dokładnie w moździerzu i zabrałam się do pracy. Ciasteczka są kruche, maślane, trochę przypominają herbatniki i oczywiście mają piękny kardamonowy smak i zapach! Jeśli tylko jesteście fanami kardamonu, musicie je przygotować! :-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćWitajcie! Czy blok mleczny może być dobrą propozycją na Święta? Jak najbardziej tak! Dużo wanilii, świeża żurawina, odrobina pracy i czasu na dobre schłodzenie i mamy gotowy pyszny, słodki deser, przełamany nieco kwaśnym smakiem żurawiny (chociaż ta przemrożona jest odrobinę mniej kwaśna). Każdy zna klasyczny blok czekoladowy, czasem z bakaliami czy herbatnikami, ja prezentuję Wam moją wersję, równie smaczną
Pora coś zjeśćzrobił ich tysiące, więc chyba można mu zaufać? :-) Oba przepisy są do siebie bardzo podobne, a precle wychodzą przepyszne, więc nie pozostaje Wam nic innego, niż zabrać się do pracy i je również upiec! :-) Zapraszam! Inne przepisy na pieczywo :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćleniwy weekend, chyba, że lubicie wcześnie wstawać i godzinne wyrastanie ciasta nie sprawi Wam problemu :-). Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, na 2 śniadanie w pracy. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwielu amerykańskich filmach. Ja je najbardziej pamiętam z Miasteczka Twin Peaks, gdzie zajadał się nimi agent Dale Cooper oraz z serialu Dexter, gdzie tytułowy bohater częstował nimi kolegów z pracy :-). Ze słodką dekoracją mogą stanowić bardzo fajny prezent dla kogoś bliskiego (zamiast dziurek w środku można wyciąć serduszka :-) ). Mam nadzieję, że zaserwujecie je swoim gościom. Z przepisu wychodzi około
Pora coś zjeść