do pracy - 13340 przepisów (strona:677/890)

Krem chałwowy z musem owocowo-korzennym 231

owocowo-korzenny publikowałam  tutaj . Polecam ten deser, gdyż zaskakuje smakiem. Jest szybki w wykonaniu ... jeśli mamy przygotowany wcześniej mus. Jeśli nie, też nie wymaga wielkiego nakładu pracy. Może przygotujecie na walentynki ? Składniki ( porcja dla 3 osób ) 125 g serka mascarpone 100 ml słodkiej śmietanki 30% 150 g chałwy waniliowej ponadto:   mus owocowo-korzenny   kruche wafle Wykonanie: Przygotowujemy

kolorowotorcikowo
Chrupiące warzywa w papierze ryżowym 231

Dziś propozycja dla tych, co szukają dań lekki i zdrowych. Chrupiące warzywa, zawinięte w papier ryżowy to przekąska szybka i smaczna. Możecie takie ruloniki zabrać ze sobą do pracy, na weekendową wyprawę w plener. Sprawdzi się także jako przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół. Składniki ( na 5 szt. ) 100 g fasoli mamuciej 1/2 papryki czerwonej 1 marchew 1 łodyga selera

kolorowotorcikowo
Fiołki w cukrze 203

wykładamy blachę. Do białka dodajemy sok z cytryny i za pomocą widelca lekko roztrzepujemy. Cukier, na początek około 1/2 szklanki wysypujemy na talerzyk lub małą tackę. A teraz mozolną pracę czas zacząć ! Każdy kwiat pokrywamy przy pomocy pędzelka białkiem. Smarujemy każdy płatek, uważając by ich nie posklejać. Posmarowany białkiem fiołek obsypujemy cukrem i układamy na papierze do pieczenia. Jeśli płatki

kolorowotorcikowo
Drożdżówki z dżemem ( koperty z dżemem ) 164

Domowe drożdżówki - wypełnione słodkim dżemem.  Idealna na śniadanie, do kubka aromatycznej kawy lub jako przekąska do pracy, szkoły, w podróż, na długi spacer czy rowerową przejażdżkę.   Składniki: 3,5 szkl mąki pszennej 20 g drożdży 3 łyżki cukru około 1 szklanki letniego mleka 100 g masła 1 całe jajko 1 żółtko dowolny gęsty dżem - ja pomieszałam powidła

kolorowotorcikowo
Tarta serowa z truskawkami 226

truskawki i czekolada ? Istnieje ! I jest to ser - truskawki - czekolada. A wszystko to w jednej tarcie. Tarta serowa z truskawkami prezentuje się niezwykle efektownie, a nie wymaga wielkiego nakładu pracy. A to chyba lubicie, prawda ? Szybko i smacznie - to moja blogowa dewiza ! Kruchy kakaowy spód: * 120 g masła * 3 łyżki cukru * 1 1/4 szklanki mąki pszennej * 2 płaskie łyżki kakao

kolorowotorcikowo
Ogórki z curry 256

połączenie jeszcze nie miałam okazji spróbować. Jako, że kilka lat temu moje serce, a właściwie żołądek zawojowały ogórki z chilli, nie czekałam długo i od razu wzięłam się do pracy. Powiem wam, że zapach zalewy jest obłędny... [Przepis stąd. ] Składniki: 1 kg ogórków liście selera 2 cebule Zalewa: 1 litr wody 3/4 szklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli

Pasja Smaku
Kolorowe ryżowe kotleciki 154

Uwielbiam wegetariańskie kotleciki, z dodatkiem warzyw, ryżu, soczewicy czy kaszy. Są dobre zarówno na domowy obiad, jak i do zabrania w pudełeczku do pracy. Wciąż poszukuję kolejnych przepisów i inspiracji do sprawdzenia. Dzisiaj taką inspiracją był wpis Evity. Składniki: 2 woreczki ryżu pół czerwonej papryki 4 ogórki konserwowe 2 jajka 2 plastry żółtego sera kilka gałązek koperku sól, pieprz

Pasja Smaku
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2012 109

które odbyły się w dniah 21-23 marca! Bez zbędnych komentarzy i opisywania zdjęć. Podejrzewam, że wiele z Was także tam było. Jako, że ja byłam na targach w pracy, to za wiele tych zdjęć nie ma, a i samej licytacji nie widziałam. Miłego oglądania

Pasja Smaku
Sałatka warstwowa 26050

różnych uroczystości. Może dlatego, że ładnie prezentuje się w szklanej salaterce? Dobre połączenie smaków, myślę, że każdemu powinno się spodobać. PS. Przepraszam za nieobecność, ale zawirowania życiowe z pracą i nie tylko sprawiły, że nie miałam możliwości dodawać postów. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 3-4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy mała kapusta pekińska papryka czerwona przyprawa gyros keczup majonez

Pasja Smaku
Współpraca z firmą Zielony Nurt 99

skład biochemiczny jaki znajduje się w nasionach roślin oleistych. Oprócz tego w sprzedaży posiadamy także pestki, nasiona i zioła roślin leczniczych. Naszym atutem jest pasja z jaką wykonujemy swoją pracę oraz specjalistyczna wiedza nabyta w trakcie wieloletniej praktyki związanej z produkcją Olejów Tłoczonych na Zimno.         /źródło: http://zielonynurt.pl Więcej o firmie

Pasja Smaku
Food Blogger Fest II - relacja 133

Food Blogger Fest , w maju o konferencji dowiedziałam się, w tym samym dniu, w którym miała się odbyć. I chociaż byłam wtedy w Warszawie to już miałam plany (praca), a i pewnie na zapisy było za późno. Odczekałam i tym razem o konferencji dowiedziałam się szybko. Postanowiłam, że tym razem już nie odpuszczę i przyjadę do Warszawy, chociaż nikogo

Pasja Smaku
Wielkanoc 2013 144

atmosfery tegorocznych Świąt Wielkanocnych. Gości w tym roku także zapowiadało się mniej niż chociażby w roku ubiegłym. Ale i tak było pieczenie, gotowanie i przygotowanie potraw na tradycyjne śniadanie. Pracy znacznie mniej niż przed Wigilią, ale i Święta krótsze. W tym roku na stole królowały serniki, faszerowane jajka, babka i oczywiście barszcz.  za oknem śnieg... a jajka faszerowane łososiem

Pasja Smaku
Sałatka z zupki grzybowej z pieczarkami 2347

Przepis dostałam w pracy. Czuję, że w najbliższym czasie jeszcze kilka do domu przyniosę :) Szybka sałatka, ciekawy smak. Polecam dla niezapowiedzianych gości.  Składniki: 2 opakowania ekspresowych zupek o smaku grzybowym puszka kukurydzy pół czerwonej cebuli 8-10 pieczarek majonez Wykonanie: Makaron pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością wody. Przykryć i odstawić, by makaron "napęczniał". Pieczarki obrać

Pasja Smaku
Lunchbox: Makaron z tuńczykiem 323

Kolejny pomysł na obiad do pracy. Zazwyczaj robię go także w domu, gdy chcę zjeść coś na szybko np. na kolację. Proste, dostępne składniki i zaledwie 20 minut na przygotowanie. Polecam :) Składniki (dla 3-4 osób): opakowanie makaronu świderki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym sok z 1 cytryny suszony koperek pieprz, sól majonez Wykonanie: Makaron ugotować al dente

Pasja Smaku
Sałatka z makaronem z zupki chińskiej i brokułami 28382

Przepis przyniesiony z pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. U mnie pojawiła się na niedzielnym grillu. Składniki: brokuł 2 zupki chińskie puszka czerwonej fasoli średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek sól, pieprz majonez Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić i podzielić na jeszcze mniejsze kawałeczki.  Cebulę drobno posiekać, można też sparzyć ją wrzątkiem dzięki

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania