wrażenie, że dopiero co zamykałam 2012 ). Jak wyglądał 2013? Dużo się działo, dużo ważnych i odważnych decyzji. Podróże, zaręczyny, wieczory panieński, śluby, wesela, skręcona kostka, Łódź, rezygnacja z pracy i od razu propozycja nowej roboty, malutki pieseczek, który teraz króluje w moim życiu. Ech... tyle się działo. Jaki powinien być ten rok? Łagodniejszy, nie nerwowy, spokojny, płynący, pozwalający realizować siebie
Brzuszki ŁakomczuszkiJest to pomysł idealny w swojej prostocie. Smakuje wybornie, jednak nie polecam przed pracą ze względu na cebulkę. ;) Składniki: 3 kromki tekturek czyli pieczywa chrupkiego, ja wykorzystałam żytnie mały pomidor plaster czerwonej cebuli cząstka awokado (ok. 1/8) sól No i teraz prościutko rozdrabniamy widelcem awokado (i tutaj mała lekcja na temat awokado, w Polsce znajdziemy 2 rodzjae fuerte i hass
Brzuszki Łakomczuszkipiekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Dziś rano dzień nie zapowiadał się zbyt kolorowo - czekająca na mnie sterta pracy i zapowiedzi, że dziś trafię do ostatniego kręgu piekła nie podnosiły na duchu. Słuchając jednak Bruce'a wszystko wydało się jakieś takie.... łatwiejsze. Dzięki za pomoc w przetrwaniu
sama złodyczkurczaka- tak jak ja zamierzam ją podać. I co wspaniałego w tym daniu to to, że można zrobić je dzień wcześniej i kolejnego dnia zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię i gdziekolwiek tylko się chce w porze obiadowej zjeść obiad, bo niesamowicie smakuje na ciepło jak i na zimno. Składniki na dwie porcje: 100 gram kaszy pęczak
Mango Papajaszynkę parmeńską, ricottę, goudę i doprawiamy pieprzem oraz wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Gotowe. Zamiast ciasta kruchego można użyć gotowego ciasta francuskiego- znacznie mniej pracy. Mimo to, jest to świetna przekąska
Mango Papajaprzewodnia podczas tworzenia tego dania. Nic tu skomplikowanego, choć roboty trochę jest. Biorąc pod uwagę, że podałam takie oto udka z bobem i zieloną fasolką [przepis tu: klik ] to pracy trochę z tym miałam. Dlaczego użyłam akurat mięsa z udek kurczaka a nie z piersi? Przecież byłoby znacznie łatwiej... Jednak mięso z udek jest bardziej soczyste, podczas pieczenia nie wysusza
Mango Papajaokazja. Jednak, by nie popaść w rutynę szukam alternatyw nowego wariantu podania potraw, jednocześnie starając się przygotować coś prostego, a jednocześnie smacznego i dostępnego dla wszystkich. W natłoku pracy, w który ostatnio wpadłam, trafił się w końcu wolny dzień, a ja od razu wykorzystałam go na przyrządzenie czegoś wyjątkowego, czym będę mogła się z wami podzielić. Takim oto sposobem
Sajkofanka smakuwzbogacenia smaku, do zupy podałam pietruszkowo-czosnkowe grzanki. Przygotowanie tej zupy nie zajmie Wam wiele czasu, no, może poza łuskaniem grochu... Potrzebujecie też dobrego blendera, który ułatwi Wam pracę, mój BRAUN MQ 535 poradził sobie doskonale. Składniki: * 2 szklanki wyłuskanego zielonego groszku * 3 młode ziemniaki * 1 cebula średniej wielkości * 700 ml wywaru warzywnego * 1 łyżka jogurtu greckiego * sól * pieprz
kolorowotorcikowozarówno na przystawkę jak i letni obiad, ponieważ jest bardzo sycąca. Można jeść ją na ciepło, jak i na zimno, dlatego resztki dania z powodzeniem można zapakować sobie do pracy „na jutro”. Kurki to jedne z najsmaczniejszych grzybów, dlatego w połączeniu z maślanym kruchym ciastem nadają tarcie wyjątkowy smak. Farsz: ok. 500 g kurek 2 cebule 2 łyżki
Poezja smakusamodzielnie. W efekcie, wraz z DobraKielbasa.pl , przygotowaliśmy: białą kiełbasę wędzoną wiejską kiełbasę z rozmarynem wędzoną kiełbasę a’la chorizo wędzoną szynkę wędzony baleron. A oto efekty bardzo przyjemnej pracy: Gotowe wędliny. Najlepsza pierwsza biała kiełbasa ever. Karkówka i szynka. Wędzona karkówka. Wędzona szynka. Kiełbasa pikantna a’la chorizo. Biała świąteczna. Kiełbasa a’la chorizo. Kiełbasa wiejska
OstryKęszbyt grube, inne za cienkie, ale ostatecznie wypracowaliśmy idealną dla nas grubość i długość. Po kilku próbach cały proces przebiegał już sprawnie i gładko. Polecamy – to naprawdę przyjemna praca. A satysfakcja z własnych wyrobów jest ogromna. Powyżej nasze białe kiełbaski z najlepszą sałatką do grilla – sałatką ziemniaczaną, którą przygotował dla nas blog JEMTO
OstryKęsświecie. Dobry chleb na zakwasie, rozpływając się w ustach wołowina z gotowania rosołu w towarzystwie chrzanu lub musztardy, do tego ogórek. Proste i pyszne. Idealne do zabrania do pracy lub na piknik. SKŁADNIKI (1 kanapka) 2 kromki chleba kilka plastrów gotowanej wołowiny z rosołu – np. antrykotu lub rostbefu 1 ogórek małosolny pokrojony w plasterki. Przepis na ogórki małosolne. musztarda
OstryKęsKochani, zapraszam na przepyszny obiad- kurczaka w marynacie czosnkowej I makaron z pesto bazyliowo pietruszkowym z grillowaną papryka. Jest trochę pracy przy obiedzie , ale smak wynagrodzi Wam wszystko. Jestem pewna że obiad zostanie na stałe w Waszym menu :) Zaczynamy: Składniki: udka-ilość według potrzeby ok 50-70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz, paprika, natka pietruszki, cayenne 5 ząbków
Smaki Edytyszklanki, a w dolnej oddziela się sok - nie ma się czym przejmować. Wystarczy tylko zamieszać zawartość w szklance. Ja przez dwa dni piłam to smoothie. Idealnie nadaje się do pracy jako drugie śniadanie. Świetnie orzeźwia! Na zdrowie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje