do pracy - 13340 przepisów (strona:676/890)

Migawki z Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie 118

Europejskim Festiwalu Smaku, który odbywał się w dniach 5-8 września w Lublinie, planowałam być przez cały czas jego trwania. Niestety praca, mieszkanie z dala od Lublina i kilka innych spraw zadecydowało o tym, że na EFS pojawiłam się tylko na chwilę. "Przeleciałam" przez wszystkie stoiska z nadzieją, że wrócę później. Niestety obiadokolacja w restauracji lubelskiego hotelu Luxor przedłużyła się

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 154

roku. Chciałabym także zwrócić uwagę na naprawdę świetną, profesjonalną obsługę. Przyjemne było również to, że szef kuchni wyszedł do nas, mimo tego, że przy weekendzie miał bardzo dużo pracy.  ____________________________ Strona internetowa: http://www.hotelluxor.pl Strona

Pasja Smaku
Lunchbox: Sałatka ziemniaczana i koreczki serowo-paprykowe 312

czasu do czasu robię sobie do pracy takie "pudełeczka". Najczęściej są to sałatki i jakieś dodatki. Sałatka ziemniaczana jest sycąca i bardzo ciekawa w smaku. Jako, że jeszcze nie zaopatrzyłam się w takie specjalne pudełko na lunch z przegródkami, to robię takie prowizoryczne. Sałatka ziemniaczana Składniki: 5 ugotowanych ziemniaków 10 dag wędzonego boczku 3 ogórki kiszone sól, pieprz ziołowy

Pasja Smaku
Zupa curry z kurczakiem 187

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Szybka do zrobienia zupa - sycąca i aromatyczna. W sam raz na chłodne dni.  Składniki: pierś z kurczaka 1 szklanka ryżu 1 cebula 1 marchewka kostka rosołowa curry Wykonanie: Ryż wsypać do garnka, zalać trzema szklankami wody i ugotować. Dodać kostkę rosołową, curry, pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, startą na tarce marchewkę

Pasja Smaku
Szczypta smaku A. Ziemnicka-Łaska, O. Kwiecińska - recenzja 131

spodziewałam się trochę bardziej odchudzonych przepisów na desery. Książka ma na celu pokazanie, że można jeść smacznie, a jednocześnie zdrowo. Warto poświęcić trochę czasu na np. przygotowanie jedzenia do pracy czy ciekawe śniadanie. Szkoda tylko, że tych inspiracji jest naprawdę szczypta, a nie cała garść. Niezaprzeczalnym plusem książki są zdjęcia, w większości bardzo ładne oraz czytelna czcionka i bardzo dobry

Pasja Smaku
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 172

dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy się wzajemnie przy pracy, także przez wizjery aparatów, i rozmawiałyśmy z ekspertami, którymi byli: Piotr Ceranowicz - ekspert kulinarny Lubelli i Anna Różyk - dietetyk. A po gotowaniu oczywiście był czas na rozmowy i konsumpcję przygotowanych

Pasja Smaku
Sałatka z wędzonym kurczakiem 379

Przepis przyniosła mama z pracy, wraz ze wszystkimi składnikami. Kilka minut i mogłyśmy się nią zajadać. Nie oszukuję, jej przygotowanie to naprawdę ok. 10-15 minut. W sam raz na niespodziewanych gości.  Składniki: 2 pęczki szczypiorku 1 puszka czerwonej fasoli 25 dag żółtego sera 3 wędzone udka z kurczaka sól, pieprz majonez Wykonanie: Szczypiorek drobno posiekać, mięso z kurczaka

Pasja Smaku
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 178

się na kilka partyjek np. chińczyka. Jeśli chodzi o minusy to moim zdaniem obsługa jest trochę ospała. Przy niewielkiej ilości klientów, dwie dziewczyny za barem nie miały zbyt wiele pracy, a mimo to niezbyt interesowały się sprzątaniem stolików. Dobrze, że nasz był dłuższy, to mogliśmy na jego koniec odstawić np. puste szklanki czy tacę po burgerze. Pizza Czuły Pirat ________________________ Czynne

Pasja Smaku
Bagietka z wędzonym łososiem i serem 159

Dziś proponuję Wam sposób zaserwowania ładnego śniadania. Któż nie chciałby zjeść tak podanej bagietki? Idealnie pasuje także na lunch do pracy czy kolację. Składniki: 1 bagietka  2 plastry wędzonego łososia 2 plastry żółtego sera garść rukoli masło majonez sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bagietkę przekroić wzdłuż, a spodnią część posmarować masłem. Na bagietce ułożyć rukolę, plastry żółtego

Pasja Smaku
Kuźnia - opinia 203

obiadowe, potrawy ze świeżych ryb , wegetariańskie czy sałatki. Jednak mi zaświeciły się oczy na widok burgerów i dań z grilla. Na testowanie Kuźni wybrałam sobie dzień, w którym dostałam pracę. Idealny czas na świętowanie.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Pasja Smaku
Risotto ze szparagami 132

bazarkach i sklepowych półkach. Oczywiście staram się zawsze przygotowywać nowe dania, więc dziś będzie szparagowe risotto. Zdjęcia robione już w nowym mieszkaniu, na szybko, 5 minut przed wyjściem do pracy.  Składniki: 200 g ryżu arborio (lub zwykłego) 1 l bulionu warzywnego 6-7 zielonych szparagów 6 łyżek masła 1 średnia cebula 10 dag żółtego sera  sól, pieprz Wykonanie

Pasja Smaku
Warzywne placuszki z szynką 356

Czasem zastanawiam się co ugotować, bym śmiało w razie nadmiaru mogła wziąć to ze sobą do pracy. Ostatnio zatęskniłam za placuszkami, ale nie takimi słodkimi, tylko wytrawnymi. Pomyślałam o placuszkach warzywnych z dodatkiem szynki i powiem Wam, że wyszły bardzo fajne :) W sam raz do odgrzania następnego dnia lub do zjedzenia na zimno. Składniki: 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka

Pasja Smaku
Lunchbox: Zdrowy obiad z kurczakiem, ziemniakami i szparagami 707

Codziennie myślę o tym, co przygotować na następny dzień do pracy. Stawiam na szybkie do przygotowania posiłki, które jednocześnie są w miarę zdrowe. Tym razem przedstawiam Wam jedną z najbardziej odchudzonych wersji obiadowych: grillowana pierś z kurczaka oraz szparagi i ziemniaki ugotowane na parze.  Składniki: 1/2 filety z kurczaka 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy (u mnie pieprz, zioła prowansalskie

Pasja Smaku
Mini serniczki z nutellą i truskawkami 293

Mini serniczki z nutellą i truskawkami. Świetne, aby zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przekrojone owoce, przypominają urocze serduszka. Jeśli mamy malakser lub blender z pojemnikiem, zrobimy je bardzo szybko – wystarczy tylko zmiksować masę. Powstały, bo „czyściłam” lodówkę. Miałam twaróg bliski terminu ważności, kilka truskawek i przejrzałego banana. Chciałam zrobić spód z herbatników – nie było

Poezja smaku
MUFFINKI Z MALINAMI 214

Ostatnio bardzo spodobało mi się pieczenie muffinek. Jest bardzo szybkie, a to podstawa w gorące letnie dni. Te są bardzo owocowe, a więc też bardzo wilgotne. Gorąco polecam, bo pracy przy nich niewiele, a efekt baaardzo smakowity. Przepis z małymi modyfikacjami znaleziony tutaj . Z przepisu wychodzi około 15 muffinek. Składniki: - 3 szkl mąki orkiszowej 700 - łyżeczka sody - 2 łyżeczki proszku

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania