bardzo lubi..." Tak więc w ubiegłym roku były wyjątkowo dwa razy... W tym dopiero raz ale zima tak naprawdę dopiero się zaczyna... :-) A odkąd bardzo ułatwiłam sobie pracę (nie trę ziemniaków na drobnej tarce, tylko mielę w maszynce- czym człowiek starszy tym bardziej kombinuje by się nie przemęczać) ich przygotowywanie to czysta przyjemność. Smak pozostaje taki sam, więc polecam wszystkim
Smaczne Zdrowewspaniałym uzupełnieniem diety, zwłaszcza wegetariańskiej. Poprawia sprawność psychiczną oraz fizyczną. Dlatego zalecany jest dla uczniów, studentów oraz sportowców – zarówno amatorów, jak i zawodowych. Dodatkowo odtruwa nasz organizm i wspomaga pracę układu pokarmowego
Ala piecze i gotujezdjęcia z przygotowywania naleśników po grecku. Ja naleśniki zrobiłam sobie już dzień wcześniej, owinęłam szczelnie srebrną folią i włożyłam do lodówki. Zaoszczędziłam dzięki temu wiele czasu, bo wracam z pracy o 16 i trudno mi się przygotowuje długie danie o pustym żołądku ;-) Co więc mogę zrobić wcześniej, to robię. Z farszem i sosem poszło już szybko. Jeszcze tylko zdjęcia
Passions hobbies liferana w kuchni,żeby zdążyć przed pracą...dzisiaj na tapecie babka pomarańczowa
Anioły w kuchnianemii dzięki dużej zawartości wapnia, witaminy A, witaminy C oraz witaminy K; jest niskokaloryczna (20 g rukoli to tylko 5 kcal)oraz bogata w błonnik pokarmowy, który poprawia pracę jelit. Oprócz tego ułatwia trawienie, dlatego warto łączyć ją z posiłkami ciężkostrawnymi; jest obfita w aminokwasy siarkowe , dzięki czemu działa bakteriobójczo. Dlatego warto sięgać po te małe listki i wprowadzić
CoolinarniePLProsty obiadek..wystarczy wszystko przygotować, włożyć do wolnowaru, ustawić wolnowar i..np.iść na spacer lub do pracy...a obiad sam się gotuje..Wolnowar to naprawdę super pomysł,,ja używam dość często..kilka przepisów już na blogu jest [ klik ], kilka czeka w kolejce na opisanie.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula
Moje domowe kucharzenieprzez cztery pory roku . Kartacze w moich stronach to po prostu pyzy lub kluski ziemniaczane. No ale cóż, każdy region ma swoje zwyczaje. Kartacze prezentuję na tle moich ostatnich prac w Decoupage SKŁADNIKI 1,5 kg ziemniaków 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Na farsz 500 g mielonej wieprzowiny można inne mięso
W kuchennym oknie Ewymałym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki. Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie
Humanistka w kuchnihansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Słonecznik wymaga 10 minut pracy, a smak nieporównywalny… 20 dag słonecznika 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczką cząbru pieprz, sól Wsypujemy na suchą patelnie łuskany słonecznik, ile kto sobie
Humanistka w kuchnisłodko? A ja już się nastawiałam na hiszpańską wersję (którąż to uwielbiam) […]”. Jaka hiszpańska wersja?! Nie miałam pojęcia o czym mówi Dorota, ale żaden problem się dowiedzieć. Do pracy! Internety, biblioteki, książki z najwyższej, najbardziej zakurzonej półki
Gotuj z Blue Ravenzaopatrzyłam się w paczuszkę suszonego. Poza tym, że służy jako bardzo aromatyczna przyprawa, podobno obniża cholesterol i ciśnienie krwi, poprawia krążenie, działa bakteriobójczo, oczyszcza organizm i pobudza jelita do pracy. Składniki: 400 g brukselki 250 g pieczarek średnia papryka czerwona 180 ml śmietany 30% kilka suszonych pomidorów drobno posiekanych sól, pieprz, pieprz kolorowy, gałka muszkatołowa, mięta, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Brukselkę
e-PrzepisyKulinarnebędzie idealna na zimowy obiad. Jest bardzo syta, nie wymaga gotowania "dodatków" do obiadu, bo można fasolkę zjeść ze świeżą bułką i też smakuje idealnie. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a jest pyszna. Dość często się jej nie gotuje, dlatego zawsze smakuje. Ja ją uwielbiam. Składniki: 1 kg fasoli typu Jaś około 700 g passaty (przecier pomidorowy) 1 duże wędzone
upichcicPączki "chodziły" za mną już od dawna..aż w końcu się dochodziły...niedziela ..dzień wolny od pracy i była okazja trochę poszaleć w kuchni... pączki bez jajek już kiedyś robiłam.z dodatkiem wody gazowanej...te są też bez jajek ,ale ze zwykłą wodą..dobry pomysł na pączki w przypadku np.braku jajek albo mleka w domu..Pomysł na takie pączki
Moje domowe kucharzenieDzisiejszą zupę przygotowałam dzięki mojemu nowemu, kuchennemu pomocnikowi. Nazywam go pieszczotliwie Termomiś ;) Przyznaję, że zdecydowanie ułatwia pracę w kuchni, pozwalając zaoszczędzić przede wszystkim dużo czasu. Wiem, że nie każdy takiego pomocnika posiada, ale nie martwcie się taką zupę można przygotować w tradycyjny sposób :) SKŁADNIKI: 200 g pieczarek 400 g wody 300 g bulionu 200 g mleka 1 łyżeczka mąki
Kuchnia w opałachCzekoladę postanowiłam połączyć z pomarańczą - zgrany duet, klasyk. Przygotowałam więc pyszny curd, nieco słodszy niż zazwyczaj (w końcu to właśnie nadzienie ma nam pączka osłodzić), i zabrałam się do pracy. Poszło całkiem sprawnie, pączusie pięknie wyrosły i usmażyły się bez najmniejszych problemów. Wyszły niebiańskie - nieco cięższe od zwykłych, za to pysznie czekoladowe. Zajadaliśmy się nimi z C. z największą przyjemnością
Pożeraczka, czyli raz adobrze