Fasola po bretońsku

Fasola po bretońsku

Fasola po bretońsku

Na zewnątrz temperatury minusowe, także fasolka po bretońsku będzie idealna na zimowy obiad. Jest bardzo syta, nie wymaga gotowania "dodatków" do obiadu, bo można fasolkę zjeść ze świeżą bułką i też smakuje idealnie. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a jest pyszna. Dość często się jej nie gotuje, dlatego zawsze smakuje. Ja ją uwielbiam. Składniki: 1 kg fasoli typu Jaś około 700 g passaty (przecier pomidorowy) 1 duże wędzone żeberko 0,5 kg ulubionej kiełbasy 1 duża cebula sól, pieprz, majeranek, słodka mielona papr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcic

Autor

upichcicupichcic

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasola, żeberka, mięso, kiełbasa, obiad, papryka, zupa pomidorowa, mielone, do pracy, bułki, fasolka po bretonsku, żeberka na słodko, mięso mielone

Inne przepisy z upichcic

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.