Bardzo ciekawe i eleganckie ciasto, dla wszystkich, którzy lubią wiórki kokosowe. Stosunkowo łatwe w przygotowaniu choć wymaga sporo pracy, ale smak wynagradza wszystko. Zobaczcie sami jak cudnie prezentuje się na zdjęciach ;) po prostu musiałam dodać wszystkie, które zrobiłam ;) Ciasto: 3 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 5 żółtek 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 łyżka śmietany Z podanych składników
Cynamonowe szczęściewcześniej i nie da się ukryć, że zima zbliża się wielkimi krokami. Jakoś w tym roku zabrakło prawdziwej, pięknej, złotej jesieni. Niechętnie wychodzimy z domów, a po powrocie z pracy czy z innych zajęć marzymy o czymś rozgrzewającym. Dlatego też, dziś na blogu przepis na gulasz. Z królową jesieni - pękatą, pomarańczową, jędrną dynią. Przygotowując tę potrawę sięgnęliśmy po imbir, goździki
W kuchni KatieLubię takie dania, bo robi się szybko i dobrze smakują. Wystarczy składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i już. A gdy członkowie rodzinki wrócą do domu po pracy czy szkole będzie czekać na nich pyszny i gorący obiadek. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizdrowej odsłonie: zamiast cukru pudru, spudrowany ksylitol, z dodatkiem amarantusa ekspandowanego. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 1h (ale tylko 10 minut pracy, a reszta czekania) Ilość sztuk: 30 Wartość kaloryczna
Bazując na smakuostatnie były moimi ulubionymi :) Miałam nadzieję ze wejdziemy do kuchni i zobaczymy jak się je przygotowuje, nie udało się, szkoda ale spotkanie odbyło się w normalnych godzinach pracy , więc nie można przeszkadzać . Na zakończenie obowiązkowe zdjęcie grupowe najedzonych blogerek co widać po uśmiechach
Gotowanie jest łatwelistków, które po zaparzeniu zagwarantują Tobie niezapomniane doznania smakowe i zapachowe ;-) a Twojemu organizmowi porcję witamin i minerałów. Yerba mate z serii Selecta to majstersztyk wysiłku natury i ludzkiej pracy. Selecta Tradycional to mocna i pięknie pachnąca yerba mate. Jej niezwykle intensywny aromat oraz cierpki, słodko-gorzki smak znajduje wielu amatorów. Goryczka ceniona przez wprawionych mateistów może odstraszyć początkujących. Yerba
Gotowanie jest łatwetwardnieje. Składniki: 180g cukru 150g sezamu 2 łyżki wody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Na samym początku warto sobie przygotować miejsce pracy czyli: wałek, nóż oraz dwa arkusze papieru do pieczenia. Sezam uprażyć na suchej patelni uważając aby zbytnio się nie przyrumienił (będzie gorzki). W garnku podgrzać cukier z wodą (musi powstać
Amatorka kuchennaDzisiaj znów bardzo słoneczne klimaty. Pysznie, sycąco i przy tym zdrowo. Z bardzo prostych składników, przy niewielkim nakładzie pracy przygotowałem pyszną zapiekankę z bakłażanów w sobie pomidorowym, z przepysznym serem feta. Zapachniało Grecją - oregano, dobra oliwa, prawdziwa feta i bakłażan. Połączenie idealne - aż nawet za oknem zrobiło się słonecznie. Do przygotowania dania użyłem: 3 średnich bakłażanów, 1 puszki pomidorów pelati
Wyprawy kulinarneskórka, delikatny miękisz, wysmienity smak i aromat. Pięknie Co istotne, stosunkowo szybko się je robi (nie mówię o czasie oczekiwania na przefermentowanie zaczynu, ale po prostu o bezpośredniej pracy z bułkami). Ale najważniejsze - są odstresowujące! A w jaki sposób? ... o tym w przepisie... Pâte fermentée: 100 g mąki pszennej typ 650 50 g letniej wody 4 g świeżych drożdży
Grahamka, weka i kajzerkaidealny deser na jesienną depresję. Robi się je szybciutko, w smaku są cudowne, a ponadto zawierają w sobie pyszne polskie jabłka. Fantastycznie nadają się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.Zdecydowanie polecamy! Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 140g miękkiego masła (fantastyczną promocję na masło znajdziecie TUTAJ ) 140g cukru trzcinowego 140g mąki pszennej
Kolizje Smakówzmiany. Konieczność zmiany. Chęć zmiany. Strach przed zmianą. I radość na myśl o zmianie. I smutek. Tyle sprzecznych emocji, że najwygodniej nie decydować nic. Usiąść, powegetować, zakopać się w pracy. I choć się nie da, chwilę poudawać, że jednak można by to przeczekać. (*do wszystkich moich koleżanek, które właśnie próbują się do mnie zarumienione z emocji dodzwonić i sprawdzić swoje
les mirabellessłodkiego”? Od tej chwili krążycie po kuchni, zaglądacie do szafek w całym mieszkaniu w poszukiwaniu choćby jednej kostki czekolady, jednego cukierka albo paczki budyniu. Czy chcielibyście zabrać do pracy, dać dzieciom do szkoły coś zdrowe, pożywnego i do tego słodkiego? W tej chwili mówicie, że się nie da, że to jest niemożliwe. Ja twierdzę inaczej – przygotowanie takiego mini
Szybko Tanio Smacznietowarzystwie dobrej książki, ciepłej herbaty i mruczącego kota. I choć staram się spędzać jesień aktywnie - na siłowni lub w fitness klubie - to czasem moje lenistwo bierze górę i po pracy po prostu zawijam się w ciepły kokon, oglądam seriale i popijam herbatę z dodatkiem wiśniówki. Do takiej herbatki najchętniej zjadłoby się coś słodkiego i poprawiającego humor. Dobrze by było, gdyby
Zawsze głodna!aromatyczna i orzeźwiająca. Surówka ta idealnie nadaje się jako dodatek do mięsa, świetnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, a także do jedzenia bez żadnych dodatków jako lunch do pracy. Polecam, bo jest przepyszna! Składniki : 1 kalafior (świeży, biały, jędrny) 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 pęczek koperku 1 łyżeczka przyprawy curry sól, pieprz Sos jogurtowy (opcjonalny
Codzienne Gotowanienieba leje się żar wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Proponuję zrobić ją z tuńczykiem. Dla mięsożerców alternatywą jest grillowana pierś z kurczaka. Dobrze się sprawdzi jako syty lunch do pracy. Czas przygotowania produktów równy czasowi gotowania makaronu co jest niewątpliwą zaletą. Sałatka z makaronem i tuńczykiem Proporcje na dwie głodne osoby: - puszka tuńczyka w kawałkach - 2 pomidory - mała papryka
kawawszklance