do pracy - 13340 przepisów (strona:391/890)

HUMMUS 112

należy wsypać do miski, zalać wodą dzień wcześniej i zostawić na minimum noc, jeśli będzie leżeć w wodzie dłużej absolutnie nic się nie stanie. Następnego dnia zabieramy się do pracy. Namoczoną ciecierzycę płuczemy, wsypujemy do garnka i zalewamy wodą kilka cm ponad poziom ziaren. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5-2 godziny, do miękkości. Warto raz na jakiś czas

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 132

piece of meat from the pan and taste it, cut it, check if it soft. Wszystko jest gotowe – makaron odcedzony, mięso z warzywami wysmażone. To już praktycznie konieć pracy, gdyż jedyne co nam zostało to nałożyć potrawę na talerze, posypać sezamem i zjeść! Życzę Wam smacznego, bo na pewno jest pysznie! Miłego wieczoru! Everything is ready – noodles

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 116

zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek albo solo, świetnie sprawdza się też na przyjęciach, że nie wspomnę o tym, że jest idealna na lunch w pracy. Jak pierwszy raz robiłam tę sałatkę byłam dość sceptycznie nastawiona – nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie, a wyszła pyszna. Z przyjemnością powtarzam ją w swojej kuchni i rozpowszechniam

Martyna Cooks
Ciszki kaszubskie babuni 425

Przepis na ciszki dostałam od babuni mojej synowej. Uwielbiam je, są pyszne. Jest z nimi trochę pracy, ale dla mnie to nie przeszkoda, mogę je jeść ciągle. Jak patrzę na to zdjęcie to zaraz miałabym ochotę zrobić je znowu Kaszę jęczmienną wsypać do miseczki i zalać ją gorącą wodą. Zostawić, żeby napęczniała. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych

Kuchnia Pokoleń
Mąka migdałowa 152

razem z łupinkami – uzyskasz mąkę trochę ciemniejszą i delikatnie gorzkawą. Co zrobić, gdy chcesz mąkę „jasną”, a masz migdały w łupinkach? Ręczne ich obieranie to syzyfowa praca, całe szczęście istnieje na to sposób: blanszowanie migdałów – wrzuć migdały do wrzątku i gotuj je bez przykrycia bez jedną do dwóch minut. Następnie odcedź i używając dłoni albo ścierki

PaleoSMAK
Chleb paleo śródziemnomorski 263

obłędnie – ma wyraźnie śródziemnomorską nutę, a w dodatku wciąż jest paleo, niskowęglowodanowy, bezglutenowy i bez nabiału . Może być doskonałym śniadaniem paleo, można go też wziąć ze sobą do pracy albo dać dzieciom do szkoły. Jak więc zrobić taki pyszny chleb? Przepis na chleb paleo śródziemnomorski, niskowęglowodanowy, bez zbóż, nabiału i bezglutenowy: jajka – 7 większych albo 8 średnich starte warzywa

PaleoSMAK
9. Wegańska surowizna: czyli pyszne ciasto orzechowo-czekoladowe ★ 158

szybkie, słodkie, wegańskie i niesamowicie zdrowe! Kilka słów o zdrowych tłuszczach awokado - zawiera kwas oleinowy (obniża cholesterol), likopen (antyrakowy), potas (nawet więcej niż banany, "ulepsza" nasze procesy myślowe i pracę serca), witaminy C , E i A (silne przeciutleniacze, kolejne przeciwnowotworowe) oraz witaminę B i luteinę i zeaksantynę (świetnie wpływają na oczy) siemię lniane - zawiera witaminę B12 , niebotycznie dużo kwasów omega

Pland based fille
Zmiany, zmiany 133

dłuższego czasu tutaj nic nie pisze, a to ponieważ dlatego, że nie miałam kiedy a później wyjechałam za granicę do pracy i przez jakiś czas nie będę tutaj wstawiać przepisów, ale mam nadzieje, że po powrocie do domu nad robię te wszystkie zaległości. Jeśli uda mi się to przywiozę do domu nowe przepisy, pomysły na różne dania, ciasta, wzbogacę swój

Motylkowa Kuchnia
Sałatka z fasoli szparagowej Basi 165

oraz cebulę pokrojoną w piórka. Z podanych produktów zrobić sos polać po sałatce dokładnie połączyć ze sobą. Podajemy jako przystawkę do wędlin lub samodzielne danie np. do pracy na drugie śniadanie  Sałatkę przygotowała Basia Smacznego

kgwjanczewo
Rolada biszkoptowa śmietankowo - granatowa 157

mieliśmy roladę, ulubioną , każdy indywidualnie z własnego przepisu sprawdzonego. A mnie przypomniały się moje pierwsze w życiu rolady właśnie z bitą śmietaną i od razu zabrałam się za pieczenie. Pracy z nią niedużo a efekt bardzo smakowity, polecam. Rolada biszkoptowa śmietankowo - granatowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chipsy z jarmużu 190

Chipsy te nie wymagają sporo pracy jednak są zaskakująco pyszne. Bardzo popularne są w Kanadzie gdzie można je dostać niemal w każdym sklepie. Pokochają je nie tylko wegetarianie - również mięsożercy i dzieci, które na ogół nie lubią nic zielonego! Składniki; jarmuż, sól morska, oliwa Wykonanie; Jarmuż rozkładamy równomiernie na blaszce. Posypujemy solą i skrapiamy oliwą. Suszymy w piekarniku w temperaturze

Anioły w kuchni
Bęc! i Pęczotto na cydrze z pieczarkami i pomidorkami 114

wskazuje na powiększenie przedsionków serca. Badania typu echo serca, holtery i rozbudowana morfologia może wskażą czym spowodowana była moja utrata świadomości. Ech... Porzućmy jednak te ponure rozważania. Praca powoduje, że nie tak często jakbym chciała proponuję Wam smakowitości. Pęczotto jakie dzisiaj opiszę robiłam około tygodnia temu.  Jest sycące, pachnące i niezbyt trudne w przygotowaniu.  Przepis pochodzi z książki

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO KAWOWE Z WIŚNIAMI 132

Długo zastanawiałam się nad tym co dobrego przygotować na urodziny mojego mężusia.Tak,tak,jutro urodziny mojego Misiaczka. Miał być tort niespodzianka,związany z jego pracą....no ale koniec końców stanęło na puszystym wypieku.Przepis na to ciacho znalazłam parę lat temu w gazetce,trochę pozmieniałam no i jest....jedno z lepszych ciast,wprost rozpływa się ustach. Biszkopt kakaowy

Niespełnione zdolności kulinarne
Deser pełen zdrowia. Warstwowy pucharek z owocami i chrupiącą gryką. 107

Jesień, zimny wiatr, deszczowe dni... warto poprawić sobie nastrój zdrowym i szybkim deserem. Taki pucharek aż cieszy oczy, a pracy przy nim tak niewiele. Do stworzenia tego warstwowego deseru użyłam chrupiącej gryki z melasą i migdałami, którą ostatnio dostałam od rodziny. Z zaciekawieniem ją spróbowałam i... skomponowałam ten oto mały, lekki, zdrowy przysmak. Na pewno jeszcze nie raz będę

Słodkie okruszki
Ciasteczka cynamonowe jak francuskie 139

Uwielbiam ciasto francuskie, niestety przez to że jest tak bardzo pracochłonne jak na razie robiłam je tylko raz, ale jak tylko zobaczyłam ten przepis wiedziałam że muszę go wypróbować. Pracy przy nim niewiele, a ciasteczka rzeczywiście smakują jakby były z ciasta francuskiego. I jak dla mnie są tak obłędnie dobre, że nie można się od nich oderwać :) Przepis pochodzi

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania