do pracy - 13340 przepisów (strona:378/890)

Śnieżne kule z migdałami i czekoladą! 164

potknięć. Nie wierzymy w siebie, nie jesteśmy z siebie dumni i szukamy upadku u innego człowieka. Zderzamy się ze Świąteczną atmosferą. Pełną ciepła, migoczących świateł. Wracamy do domu po pracy, często w zupełnym mroku. Wita nas płomień świecy, melodia kolęd, przepiękna choinka. Czujemy zapach cynamonu, miodu i goździków. Nasze serce coraz mocniej uwrażliwia się na te świąteczne sygnały. Chcemy być

Kuchnia Pani Wiosny
Ale piernik! (druga część przepisu) 221

przed podaniem. Jest to więc ciasto, które przygotowujemy etapami, ale zapewniam, że za każdym razem nie potrzebuje bardzo dużo naszej uwagi. A w sumie naprawdę niewielkim nakładem pracy zyskujemy 3-4 spore pierniki (lub całą górę pierniczków), które smakiem wynagrodzą długie oczekiwanie na skosztowanie. Piernik staropolski przepis na 3-4 podłużne, przekładane pierniki Do piernika należy przygotować : surowe

Ratunku obiad
Grudniowe wyznania 185

tylko poproszę św. Mikołaja o maszynkę do mielenia mięsa i przydałoby mi się jeszcze żelazko, co samo prasuje – skoro ktoś wymyślił iRobota, to czas na kolejny wynalazek ułatwiający prace domowe

Niebieski kubek z kawa
Pierogi z makiem i bakaliami 153

pokrywa ponad 140% dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Mak zawiera też dużo żelaza, cynku, miedzi, manganu i fosforu. Z niebieskich ziaren maku lekarskiego wytłacza się olej, który wspomaga pracę wątroby i nerek oraz przyspiesza gojenie się ran. Żeby nie było tak wesoło, mak potrafi uzależnić, wprowadzić stany lękowe, depresyjne i psychozy. Oczywiście nie trafi nas po spożyciu makowca

ladykitchen
Świąteczna kuchnia staropolska – warsztaty kulinarne 156

pełne zaskoczenie. Na stołach czekały na nas bardzo różnorodne pyszności i przyprawy, które rzadko spotyka się już na naszych stołach. Po wstępie na temat kuchni staropolskiej zabraliśmy się do pracy. Takim też sposobem powstały przepyszne dania świąteczne inspirowane kuchnią staropolską: Karp w mleku po polsku Przepis dla 4 osób Składniki: 600 g filetu karpia 1 kg scorzonery 50 g cukru

karmelowy
Likier z cukierków raczków 253

szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus i mieszamy przez chwilę. Przelewamy do butelek i zostawiamy na 2-3 dni żeby się smaki przegryzły

Marder&Marder Manufacture
Barszcz wigilijny - bez zakwasu! 162

Kwestii Smaku - mam zaufanie do pani Asi, jeszcze nigdy nie zawiodłam się na jej przepisach. Spodobał mi się jej przepis na barszcz, bo nie wymaga przygotowywania zakwasu, więc pracy jest mniej. Oczywiście troszkę pozmieniałam i namieszałam i po swojemu doprawiłam. Barszcz wyszedł cudny! Rubinowy, klarowny, wyrazisty w smaku i obłędnie pachnący. Podam go z drożdżowymi pasztecikami pieczarkowymi . Wiem

Kulinarne Inspiracje
Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę 177

setki malutkich ciasteczek, nucąc sobie pod nosem świąteczne melodie, doszłam do wniosku, że czuję się jak elf przed świętami. Zapracowany, może trochę zmęczony; ale gdy tylko pomyśli, ile jego praca sprawi innym radości, od razu uśmiecha się od ucha do ucha, i z jeszcze większym zapałem wykonuje swoje zadanie. Co nie zmienia faktu, że cieszę się, że jeszcze tylko trzy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Granola korzenno - kawowa z orzechami 145

innego ;) Pomysł na świąteczne (i nie tylko) śniadanie. Pyszna, bardzo aromatyczna granola z dodatkiem korzennych przypraw, kawy, czekolady i orzechów włoskich. Najlepsza z jogurtem ;) Fajna jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły - wystarczy spakować ją do lunchboxa, razem z jogurtem, by cieszyć się smakiem świąt już teraz :) Ja tak właśnie robię, szczególnie odkąd dotarła do mnie przesyłka od http://babyandtravel.pl

Domowa cukiernia Ewy
Migdałowe dachówki 159

wpis na stronie akcji  "Świąteczne słodkości!" . Kod banerka znajdziecie również na stronie akcji. Aby poprawne wkleić kod banerka , przejdź do edycji posta. Poniższy kod HTML wklejamy w trybie pracy HTML edytora (ikonka HTML w lewym górnym rogu, obok napisu "Nowy Post"). Kod wklejamy na samym dole i zapisujemy

My Culinary Art
Produkty Bonduelle Polska . 111

Dostałam dzisiaj super paczkę świąteczną i wspaniały list od Bonduelle Polska :) Jak miło przeczytać coś takiego daje siły i napędu do dalszej pracy :) Bardzo dziękuję

Sama słodycz i szczypta chili
Jadalne prezenty: domowy ocet aromatyzowany (+ oczywiście gotowe etykietki) 152

ocet ze świeżymi ziołami i czosnkiem, a potem trzymać go w temperaturze pokojowej. Ocet, szczególnie jabłkowy, ma nie tylko zastosowanie kulinarne, ale też właściwości zdrowotne. Działa wzmacniająco, poprawia krążenie, pracę wątroby oraz trawienie, a dodatek odpowiednich ziół tylko wzmacnia jego efekt. Na tej stronie znajdziecie przykładowe receptury pomagające przy różnych dolegliwościach. W standardowej metodzie składniki powinny macerować się z octem

Chilli Czosnek i Oliwa
Cynamonowe Muffiny z Nutellą 147

Muffiny, nutella, cynamon – połączenie smaków doskonałe, a do tego lekko świąteczne. Szybki, smaczny deser, bez większego nakładu pracy. Cudownie umili Wam czas podczas rodzinnych, świątecznych spotkań. Ciasto muffinowe puszyste, korzenne, nie za słodkie. Idealnie współgra z rozpływającą się w ustach nutellą. Chrupiąca, cynamonowa posypka jest dopełnieniem całości. Bardzo polecam. Składniki na 10 sztuk: 210 g mąki pszennej

Made By Mom And Son
Gravlax, w marynacie z burakiem 154

dania z dodatkiem cytrusów-  klik . Gravlax to idealne danie imprezowe. Potrzebny jest kawałek łososia, sól gruboziarnista, cukier, burak i trochę czasu, aby ryba mogła się zamarynować. Mało pracy, a przekąska wyjątkowa! Może znajdzie się dla niej miejsce na Waszym świątecznym stole? Składniki: 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą 150 g gruboziarnistej soli morskiej 40 g brązowego

Smakowity Blog Kulinarny
Pudding z tapioki z karmelizowanymi orzechami 94

deser, a w grupie gotowałam razem z Pauliną i Anią. Trafił nam się pudding z tapioki z karmelizowanymi orzechami. Pierwsze spojrzenie na przepis – pestka! Ostatecznie okazało się, że pracy było trochę więcej, ale efekt był pyszny! I bardzo słodki, ale chyba o to chodzi w deserach?     Składniki (6 porcji): Pudding: 150 Czytaj dalej... Artykuł Pudding z tapioki

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania