do pracy - 13340 przepisów (strona:372/890)

BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 221

Lubię słodycze, a w szczególności czekoladę. Zresztą któż jej nie lubi? Najlepszy poprawiacz nastroju, humoru, co dostarcza potrzebnej w zimowe i długie popołudnia w pracy energii.       Miazga kakaowa jest bogata w magnez i wapń, a także śladowe ilości selenu, cynku czy żelaza. Selen i cynk wpływa na kondycję naszej skóry i paznokci, żelazo zaś zapobiega

W kuchni Karmel-itki
Śniadaniowe bułeczki scones 154

zrobić by dłużej pozostać w przytulnych czterech ścianach? Upiec sobie bułeczki na śniadanie ! O tak, to pomysł wprost doskonały. Fakt faktem, nie będziemy piekli ich o 5 rano, przed pracą. Takie wypiekanie zostawcie sobie na leniwe weekendy lub inne wolne dni. Scones to angielskie bułeczki śniadaniowe. Wyrabiać je możecie zarówno na słodko, jak i na słono. Słone doskonale sprawdzają się

kolorowotorcikowo
Sałatka z olejem lnianym, do pracy 182

sieci w poszukiwaniu inspiracji na danie z olejem lnianym natknęłam się na przepis na sałatkę i właśnie ona poszła na pierwszy ogień do wypróbowania. Sałatka w sam raz do pracy, jest dosyć sycąca - jeśli lubicie ten zdrowy olej - zachęcam wypróbowanie. Smacznego! Składniki: 2 garści rukoli 50 g makaronu, u mnie penne garść kiełków (u mnie kiełki brokułu) 3 pomidory suszone

psgotujemy
.1184. z nadzieją 107

też będzie...Trzymajcie kciuki :) I jak dobrze, że dzisiaj dzień wolny ♥ Strasznie ciężko wdrożyć mi się z powrotem w szkolny tryb :( Niby tylko dwa dni, a już prace domowe i zapowiedzi sprawdzianów :( A do ferii trzeba wytrwać jeszcze

breakfast of dreams
Półfrancuskie koperty z marmoladą 155

świąteczny poranek zapraszam na pyszne ciasteczka z marmoladą. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Każdy może je bez problemu upiec i będzie zadowolony z efektu końcowego. Do ciasta nie dodałam ani grama cukru, gdyż słodycz marmolady jest wystarczająca.  SKŁADNIKI: 200g margaryny, 2,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki śmietany 18%, szczypta soli, marmolada różana. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę łączę

Tradycyjna kuchnia Kasi
– 15 C czyli bieganie zimą 140

Moje bieganie w sumie gdyby pozbierać całość trwa rok. Biegam od września do marca, potem mam prace w ogrodzie itd. Chyba dziś po raz pierwszy biegałam przy tak niskiej temperaturze, czyli – 15 C. Ogólnie było ok, nie ma co bić rekordy czasowe o tej porze roku zimą, bo jest przede wszystkim ślisko i zimno. Mnie biega się dobrze

greenscarf
Chleb pszenny na drożdżach z oliwkami 154

były to wieki temu. Dlatego chlebek według Joasi nie dość, że wyglądał apetycznie, to też wydawał się prosty. Chlebek podbił wkrótce podniebienia mojej rodziny jak i koleżanek w pracy. Co tam, urządziłyśmy swojego czasu nawet wspólny pracowniczy wypiek tego chleba, ale o tym ciii…Doskonały jest jeszcze ciepły, z rozpływającym się na nim masełkiem. Ja do chleba dodaję jeszcze

Mieszam w Garnku
Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem 167

godzinkę do lodówki , po czym mieszamy ponownie i w razie potrzeby możemy dosolić wg.uznania . Orzeźwiająca sałatka jest gotowa , dobra na kolację lub śniadanie , a także do lunch boxa w pracy . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Orzeźwiająca sałatka z ravioli i ogórkiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety z gotowanych ziemniaków i cukinii. Doskonały recycling obiadowy. Danie pyszne, zdrowe, sycące i wegetariańskie. 369

nimi zrobić? Nic prostrzego, kotlety! Jeszcze kilka produktów i mamy znakomite, bardzo smaczne i sycące danie. Danie znakomite do szkolnej śniadaniówki, do roboczego lunch boksu jako obiad w pracy, świetnie smakują w podróży czy na pikniku. Zapraszam do dzieła. KOTLETY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I CUKINII Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 1 średnia cukinia pół opakowania sera feta 1 jajko

Naturalna Kuchnia
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 157

okazji Wigilii spędzanej w Polsce, mimo natłoku obowiązków, wszystkich tych przedświątecznych spraw ważnych i ważniejszych , pracy, która wypełnia większość dnia (a dzisiaj także część czasu wolnego), postanowiłam zabrać ze sobą słodkości, które dobrze zaprezentują się na stole w moim rodzinnym domu. Na pierwszy ogień poszedł piernik staropolski , o którego przygotowaniu marzyłam już od dawna. Udał się lepiej niż myślałam! Przygotowując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki kokosowe z bitą śmietaną 170

słodkiego podarunku dla moich dobrych znajomych. Nie wypada pojawić się z "pustymi" rękoma, upiekłam więc kokosowe babeczki. Przepis znalazłam w książce pt. "Encyklopedia kulinarna ciasta" i wzięłam się do pracy. Wykonanie proste, efekt pyszny. Składniki: 20 dag mąki pszennej 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 dag masła 1 szklanka wiórków kokosowych 3 łyżki cukru pudru

tojestpyszne.blogspot.com
Pieczone meksykańskie pierogi 169

Pieczone pierogi są świetną przekąską. Można zrobić ich większą ilość i zaraz po ostygnięciu zamrozić. Rozmrożone smakują jak świeże, stanowią świetny dodatek do warzywnych zup a zabrane do pracy uszczęśliwią nas bardziej niż zwykłe kanapki. :-) Swój intensywny, żółty kolor meksykańskie pierożki zawdzięczają kurkumie dodanej do ciasta. Przyprawa neutralna w smaku apetycznie je zabarwiła. Polecam kurkumę od Przyprawy Świata Gdynia . Ciasto

Szefowa kuchni
Naleśniki z mąki razowej 212

zdrowe, wywołuje uśmiech na mojej buźce :D U mnie te naleśniki królują na stole w każdą wolną sobotę. Czasem nawet, gdy nie mam czasu, robię je na obiad do pracy ;) Na zimno smakują tak samo dobrze, szczególnie w formie placuszków z kawałkami owoców :)   Składniki: 50g mąki żytniej razowej typ 2000 100ml maślanki 1 jajko (może być samo białko) opcjonalnie

Jak gotować i nie zwariować
Marchewkowe tacos 241

swobodnie formować :) A co wkładamy do środka? A to, co chcemy! Szynka, ser, warzywa, kurczak… wszystko pasuje :D U mnie wersja z kurczakiem, ogórkiem i pomidorem – jako lunch do pracy ;) Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Bajgle z parmezanem 139

następnie żydowscy emigranci przenieśli je na Manhattan. I dziś stolicą bajgli jest Nowy Jork. Od dawna się do nich przymierzałam i ciagle odkładałam pieczenie myśląć, że dużo przy nich pracy. Wymagają nie więcej zaangażowania czasowego co każde inne drożdżowe pieczywo. Obgotowywanie w wodzie to zaledwie kilka minut. Są pyszne - mięciutkie w środku, poprzez posypkę z parmezanu mają cudownie aromatyczną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania