kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie wieczory. Można zapakować ją do pudełka i zabrać do pracy i zajadać z pysznym, pełnoziarnistym pieczywem, nie ma nic lepszego. To zdecydowanie najzdrowsza opcja w porównaniu z gotowymi sałatkami w sklepach. Ostatnio miałam okazję kupić składniki do tej właśnie
Moja smaczna kuchniasmakują z dodatkiem świeżych owoców, najlepiej truskawek lub malin albo nawet bez żadnych dodatków, są puszyste, delikatne i mięciutkie. Po takim pysznym i sycącym śniadaniu można zabrać się do pracy ;) Zima zimą, ale przed wiosną trzeba zadbać o włosy. Hitem wśród moich koleżanek jest mleczko odbudowujące, nie można zapominać o porządnym szamponie i dobrej odżywce do włosów. A mamie kupiłam
Domowa cukiernia Ewyoryginalnym kształcie i smacznym jabłkowym nadzieniu. Ich wykonanie jest prostsze, niż mogłoby się wydawać. Przepis zaczerpnęłam z bloga OksanyBorisowej i wprowadziłam do niego nieznaczne zmiany, które ułatwiły mi pracę. Składniki na około 40 sztuk: 500 g mąki pszennej tortowej 200 g miękkiego masła 120 g cukru 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki proszek do pieczenia szczypta soli
Trzeci talerzpożywne i bardzo smakowite danie czy jest zimno czy jest śnieżnie czy może deszczowo. Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu. Można ją przygotować dzień wcześniej i podgrzać po przyjściu z pracy. Miłego zajadania. Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniegruszek to tylko 57 kalorii. Orzechy włoskie zawierają cenne kwasy omega 3, sterole roślinne i wartościowe białko. Dzięki zawartości fosforu, miedzi, manganu i kwasu linolenowego doskonale wpływają na pracę mózgu. Chronią układ krążenia, działają przeciwnowotworowo, leczą żylaki i hemoroidy. Orzechy włoskie bardzo dobrze wpływają na cerę - działają antybakteryjnie i ściągająco. Pomagają w kłopotach z układem pokarmowym
My Chcemy JeśćChyba każdy lubi takie przekąski. To jest moja propozycja karnawałowa, jednak tortilla świetnie nadaje się na śniadanie do pracy czy szkoły, jest bardzo lekka no i to co lubię najbardziej, szybka w wykonaniu:). Jeżeli macie więcej czasu to przygotujcie tortille sami :) Porcja dla 4 osób Składniki: 4 tortille pełnoziarniste 100 g wędzonego łososia 1 ogórek gruntowy serek
Niezły Młynekszarlotka jest nie tylko oszczędna w składniki, ale nie wymaga też dużo pracy. Dlatego proponuję ją na dobry początek tygodnia :) Składniki : (na formę o średnicy 26 cm) 250 g masła (bez dodatku oleju) 1/2 kg mąki 2 żółtka pół łyżeczki soli pół szklanki cukru pudru 100 ml zimnej wody
Proste Potrawywyszło tak jak trzeba. Może banany były za duże, albo cukinia zbyt soczysta, nie wiem... Wygląda jak zakalec ale smakuje wspaniale! dzieci się zajadały, ja również, i znajomi z pracy. Czyli potwierdza się porzekadło, że "wygląd to nie wszystko"! Chlebek bananowo-cukiniowy 1 mała cukinia ok 180 g 2 bardzo dojrzałe banany ok 250 g ze skórką 1 duże jajko
Dzieje kuchennej Wiewióryhakami. Gdy jajka zostaną wszystkie zużyte, a ciasto dokładnie wyrobione – przekładamy je do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdki. Odcinamy arkusz papieru do pieczenia. Aby sobie ułatwić pracę – rysujemy kwadraty o boku 9cm. Na każdy wyciskamy porcję ciasta formując okręgi. W płaskim rondlu lub wysokiej patelni rozgrzewamy olej do temp. ok. 175 ° C. Papier z ciastem rozcinamy
mojewypiekiinietylkoinne treści i informacje odnoszące się do działalności kampanii. Przed jedzeniem lub gotowaniem , obowiązkowo zajrzyj na fejsa, gdzie znajdziesz instrukcję prawidłowo mycia rąk WHO, a następnie bierz się do pracy! Nie zapominaj jak ważna jest higiena rąk i zadbaj o swoje zdrowie. Kampanię znajdziecie na Instagramie przy użyciu #myjemyrece A oto link, pod którym znajdziecie więcej informacji
Right Behind The KitchenWczoraj piąte urodziny bloga, więc nie mogło obyć się bez ciasta! Uznałam, że tort to za dużo pracy, ale razem z Mamą postanowiłyśmy upiec karpatkę, która choć pyszna robiona jest w naszym domu bardzo rzadko. No i widziałam, że Tata będzie bardzo zadowolony z tego wyboru, ponieważ uwielbia domową karpatkę! Przepis na karpatkę znalazłyśmy w maminym zeszycie
Pasja Smakuprzekrawać ciasto obetnij jego brzegi (ja zrobiłam to dopiero później) i zetnij górę. Ciasto podziej na dwie- trzy części, w zależności od tego ile warstw chcesz zrobić. Ułatwiłam sobie pracę za pomocą talerza. Okruchy ciasta rozdrobnij z dodatkiem masła kokosowego i wiórków. Warstwy ciasta posmaruj kremem, górna warstwę również i posyp kruszonką z ciasta. Radzę obkleić okruchami również boki
greenscarfpróbowałam tych klusek na mojej córki weselu w Białymstoku. Bardzo mi zasmakowały i niedawno przypomniałam sobie o nich. Tak doczekały się, że je zrobiłam. Trochę dużo przy nich pracy , ale cóż się nie robi, kiedy mamy ochotę na coś pysznego. Składniki 1 kg ziemniaków ugotowanych 1 kg ziemniaków surowych 1 łyżeczka soli 1 jajko 1 duża cebula 2 łyżki masła
O kuchni z uczuciemwyłączam grzanie i zostawiam jeszcze na chwilę bułeczki żeby nie opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację
Piekielna Kuchnia Patikoniec dodać podprażony słonecznik na suchej patelni. Przydatne: Czas przygotowania ok. 20 minut. Idealne na ciepło i na zimno. Jeśli mamy zamiar danie podgrzać np. na drugi dzień w pracy – wtedy należy skrócić czas gotowania zarówno kaszy jak i brokuła, kaszy ok. 2 minut niż w przepisie na opakowaniu a brokuła nie gotować dłużej niż 6 minut. Można podawać
rozgotowana