dipy - 3102 przepisów (strona:18/207)

Pikantne stripsy z kurczaka w stylu Nashville 305

chili (przed wlaniem, sos dokładnie wymieszać) i dokładnie wymieszać, tak aby każdy kawałek kurczaka pokrył się gorącym olejem z przyprawami. Kurczaki podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu, z ulubionym dipem. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 - 3 osób, w zależności od apetytów. Przygotowany w ten sposób kurczak jest chrupiący i słodko - pikantny w smaku. Stripsy(...)temperatura oleju powinna wynosić 180 stopni. W przypadku smażenia na głębokim oleju, na dużej patelni, należy często przewracać kawałki kurczaka podczas smażenia. Źródło przepisu: Macheesmo . Stripsy podaj z pikantnym dipem ketchupowo - majonezowym! Pikantny dip majonezowo - ketchupowy

Gospodyni Miejska
Dip z awokado i chilli a'la guacamole 98

prostu i jak już je odnalazłam, to było bardzo dojrzałe. Skórka momentami prawie czarna. Nie było jednak zepsute, więc postanowiłam szybko coś z niego zrobić. Padło na szybki dip, idealny na przykład do kruchych piwnych paluchów . Ten dip podobny jest do guacamole, jednak to nie do końca to samo 😊 Ten dip przygotujecie w kilka minut, zniknie pewnie tak samo szybko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowe nachosy 308

gorsze. Absolutnie. Po prostu smakują nieco inaczej. Zdecydowanie polecam do przetestowania. U nas z całą pewnością na stałe wchodzą do imprezowego menu. Wystarczy podać do nich jakiś dip (u nas nieustannie z pikantnym dipem serowym ) i imprezę mamy załatwioną. Trzeba tylko zadbać żeby i nachosów i dipu nie zabrakło, bo z całą pewnością będą one w centrum uwagi. A nawet

Marder&Marder Manufacture
ZIOŁOWE ZIEMNIACZANE ŁÓDECZKI 153

porcji 800 g ziemniaków 2-3 łyżki oliwy po 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, oregano, słodkiej papryki w proszku i granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli morskiej szczypta chili DIP 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki tabasco szczypta słodkiej papryki w proszku WYKONANIE DIP: wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. ZIEMNIAKI : Piekarnik rozgrzewamy do 210℃ z włączoną funkcją grzanie(...)minut, w zależności od wielkości i gatunku ziemniaków. W połowie czasu pieczenia mieszamy. Wykładamy na duży talerz, opcjonalnie posypujemy gruboziarnistą solą morską i słodką papryką w proszku. Podajemy z dipem

cool and minty
SATAJE Z KURCZAKA / CHICKEN SATAY 243

moim przypadku, na patelni grillowej, ale w sezonie letnim można na ruszcie. Łatwo je przygotować na większą ilość osób i można zrobić to wcześniej.  Podałam je z aksamitnym dipem z masła orzechowego i mleczka kokosowego oraz pysznym makaronem z chili, marchewką i prażonymi w miodzie orzeszkami ziemnymi.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka MARYNATA 2 ząbki czosnku / starte(...)łyżeczki nasion kuminu (kminu rzymskiego) 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta chili 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki sosu sojowego szczypta soli morskiej i pieprzu  DIP ORZECHOWY 125 ml mleczka kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu MAKARON 200 g pszennego makaronu Chow Mein 1 łyżka

cool and minty
Popularne dipy do warzyw i nachosów 202

Świetnie sprawdzają się na karnawałowych przyjęciach, grillach czy piknikach – wzbogacają imprezowe menu, będąc naprawdę prostymi w przygotowaniu. Oto kilka najpopularniejszych dipów do warzyw i nachosów! Artykuł Popularne dipy do warzyw i nachosów pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Nadziana pierś z kurczaka na zielonym, pietruszkowym dipie 169

złociste. Składniki na mięso: 3 piersi z kurczaka 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku sól świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka po węgiersku Składniki na dip: 125 gramów jogurtu naturalnego 1 garść natki pietruszki świeżo zmielony pieprz Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek  W środku każdej z nich(...)taki akurat miałam, choć lepszy jest rzepakowy), rozprowadzamy go pędzelkiem i smażymy na małym ogniu, na złoty kolor, z każdej strony, piersi z kurczaka Gdy piersi się smażą, przygotowujemy dip pietruszkowy: garść natki pietruszki przekładamy do wysokiego naczynia, wlewamy 125 gramów jogurtu naturalnego, wsypujemy świeżo zmielony pieprz i całość blendujemy na gładką masę Gdy piersi z kurczaka będą już gotowe

Szczęśliwa kuchnia
Pieczone podudzia 152

CZAS: 1-30 min       -PORCJE: 4  Pieczone podudzia PODUDZIA 4 podudzia z kurczaka papryka słodka przyprawa do kurczaka przyprawa kucharek sól pieprz DIP 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego DODATKOWO grzanki (lub chleb do usmażenia na patelni lub w tosterze) tłuszcz do smażenia Podudzia dokładnie wymyć, osuszyć, posolić, popieprzyć. Posypać przyprawą kucharek(...)patelkę także z drugiej. Na chwilę odstawić, aby przyprawy naciągnęły mięso. Na patelni rozgrzać tłuszcz i układać na niej przyprawione podudzia. Smażyć z obu stron aż będą miękkie. Zrobić dip: ketchup dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Upieczone podudzia podawać z gotowym dipem oraz grzankami

Gotuję Testuję
KOTLECIKI Z KALAFIORA 167

parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka drobno pokrojonej papryczki chili / można dać mniej sól, pieprz gałka muszkatołowa 1/2 szklanki bułki tartej 3 łyżki oliwy lub oleju kokosowego DIP POMIDOROWO-DYNIOWY 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki puree z upieczonej dyni 1 łyżka sosu sojowego 200 g krojonych pomidorów z puszki(...)łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, szczypta cukru i gałki muszkatołowej WYKONANIE DIP : Cebulę drobno siekamy, czosnek ścieramy na tarce. W rondelku rozgrzewamy oliwę i masło, dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie i zrobi się szklista. Dodajemy puree z dyni i łyżkę sosu sojowego. Smażymy 1 minutę, dodajemy pomidory z puszki oraz sól

cool and minty
FITBURGERY Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ 161

wszystkich poszukujących alternatywy dla tradycyjnego kotleta. Pyszne i zdrowe kotleciki z kalafiora i kaszy jaglanej podane w delikatnej i mięciutkiej bułeczce hamburgerowej z sezamem. Świetnie smakują z dipem z awokado, plastrem pomidora i sosem majonezowo-jogurtowym. Polubią je nawet fani wołowych burgerów i nie lubiące warzyw dzieci.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 bułeczki hamburgerowe np.  własnego wypieku(...)przekładamy do salaterki. Cebulkę jak najdrobniej siekamy i również przekładamy do salaterki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz po 2 łyżeczki soku z limonki i oliwy. Dokładnie mieszamy.   DIP MAJONEZOWY : W miseczce mieszamy miód z sokiem z cytryny i szczyptą soli. Dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy. BUŁKI kroimy na pół i lekko grillujemy lub krótko podgrzewamy w piekarniku

cool and minty
Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip 132

tabasco. Jeśli serwujecie go dzieciom, to pomijamy ten dodatek Sos świetnie sprawdza się do mięs grillowanych czy pieczonych warzyw, jajek, na kanapki, ale również jako dressing do sałaty czy dip na imprezę. Jeśli decydujecie się używać go jako dressing, dodajcie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki temu dodatkowi, dressing będzie nie tylko lżejszy w smaku, ale będzie miał również(...)związanych z sosem jest pewnie kilkanaście, ale ta brzmi całkiem przyjemnie Nie pozostaje mi nic innego, jak zaprosić Was na sosik. Drukuj Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 8 łyżek majonezu szczypta soli i pieprzu łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki ketchupu (ja daję 2 łyżki domowego + 2 łyżeczki tabasco) 1/2 łyżeczki musztardy

Mieszam w Garnku
MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM 203

Przy piątku rybka musi być obowiązkowo. Zwykły kawałek upieczonej ryby możemy wzbogacić podając go z fajnym dipem, u mnie dziś paprykowy. Zobaczcie sami. Składniki: pól kg filetu  z miruny sól,pieprz, słodka papryka dip: 2 papryki 1 cebula 1 ząbek czosnku sól,pieprz, cukier, sok z cytryny Wykonanie: Paprykę i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaję przeciśnięty(...)wkładam na niewielka ilość oleju na patelnię, smażę ok 4 minut doprawiam wg uznania. Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym.  Rybę upiekłam w torebce do pieczenia Gosia. Dzięki niej bez tłuszczu upieczemy soczyste ryby, mięsa, czy też pyszne warzywa

Z Majeczką w kuchni
Pomidorowo-ziołowy DIP 182

Wyjątkowo smaczny pomidorowo-ziołowy dip idealny do potraw z grilla Składniki: ¾ szklanki miodu 2 kg pomidorów z wyciętym rdzeniem, pokrojone w 2 cm kostkę ¼ filiżanki octu jabłkowego 2 łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki wędzonej papryki ¼ łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki drobno posiekanego oregano 2 łyżeczki drobno posiekanego rozmarynu Przygotowanie: W garnku na średnim ogniu podgrzać miód aż ściemnieje. Miód(...)czasu uzyskania konsystencji dżemu. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z oregano i rozmarynem i odstawić na co najmniej 4 godziny do lodówki. The post Pomidorowo-ziołowy DIP appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Dietetyczny snack dla kibicek na dzisiaj wieczór - Summer Rolls 185

pokrojona w słupki lub ogórek bez wodnistego środka. Często dodaje się też chrupkie kiełki soi lub miękkie awokado. Co kto ma i co kto lubi. Do tego lekki sos-dip na bazie słodkiego sosu chili i sosu sojowego i można byc na diecie przekanszając snaki i kibicować oczywiście. Wartości odżywcze na 1 porcję: 350 Kcal 915 mg natrium SKŁADNIKI(...)osób: na dip-sos: 50 g solonych orzeszków ziemnych 1 mała czerwona cebula drobno posiekana garstka siekanej świeżej kolendry lub natki pietruszki (ok. 15g) 100 ml tajskiego słodkiego sosu chili 1 duża limonka lub 1 mała cytryna 2 łyżki wody reszta składników: 80 g cienkiego makaronu ryżowego (mihoen) 25 g orzeszków ziemnych w całości 200 g grubej marchwi 2 łyżki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki z czosnkowym dipem 168

batata (klik!)   - tym razem również dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki. Mogą być świetnym warzywnym dodatkiem do dań - lub - jak w tym przepisie - pyszną przekąską - podane z czosnkowym dipem. SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 150g to 90 kcal, 100 g tylko 60 kcal :)) Frytki: 300 g marchewki 300 g pietruszki 2 łyżki oliwy 2 łyżki ziół prowansalskich(...)Dip: 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki  czosnku pieprz szczypta ulubionych ziół PRZYGOTOWANIE Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Warzywa obieramy i kroimy w słupki - na kształt frytek. W misce mieszamy je razem z oliwą i ziołami. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy warzywa. Pieczemy przez około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dip: jogurt mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania