dip serowy - 211 przepisów (strona:9/15)

Kurki w sosie mascarpone 87

Czas czytania: 2 min Kurki w sosie mascarpone. Po letnich deszczach nastąpił wysyp grzybów w lesie podgrzybki, prawdziwki no i przepyszne kurki. To właśnie kurki wykorzystamy

SprawdzonaKuchnia.pl
Sos z batata 141

Niektórzy nazywają takie twory serem z ziemniaka, a w tym przypadku batata. Dla mnie to jest za mało serowe, aby tak nazywać i „ser z

Blendman
Przecier pomidorowy 78

Czas czytania: 2 min Przecier pomidorowy to lato zamknięte w słoiku, tego nie może zabraknąć w mojej kuchni! Domowy przecier różni się od przecieru kupionego w

SprawdzonaKuchnia.pl
Sos kurkowy z szałwią 88

Czas czytania: 2 min Sezon grzybowy rozpoczęty i będzie to chyba bardzo dobry rok dla grzybiarzy. W tej chwili jest ich całe mnóstwo kurki, podgrzybki, prawdziwki

SprawdzonaKuchnia.pl
Przecier pomidorowy II 81

Czas czytania: 2 min Przecier pomidorowy to przede wszystkim przepis na błyskawiczne wykonanie! Wiem, że wiele osób nie robi domowych przetworów z powodu długiego ich przygotowywania

SprawdzonaKuchnia.pl
Chutney ze śliwek 81

Czas czytania: 2 min Chutney ze śliwek to pewnego rodzaju wytrawne słodko-kwaśne powidła o korzennym smaku z wyraźną nutą smażonej cebuli, imbiru i pieprzu cayenne

SprawdzonaKuchnia.pl
Salsa arbuzowa 71

Czas czytania: 2 min Salsa arbuzowa w wersji pikantnej z dużą ilością aromatycznej kolendry oraz mięty. Salsa arbuzowa, to smak gorącego lata i zapach wakacji. Arbuz

SprawdzonaKuchnia.pl
Sos kurkowy 85

Czas czytania: < 1 min Rewelacyjny sos kurkowy idealny do pieczonych ziemniaków, makaronu, kopytek lub chleba. Najlepszy oczywiście ze świeżych grzybów prosto z lasu. Smak sosu

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus z dyni i cieciorki 69

Czas czytania: < 1 min Dziś hummus troszkę różniący się od klasycznego libańskiego hummusu,  do którego dodałam puree z dyni. Dodatek dyni sprawił, że ma

SprawdzonaKuchnia.pl
Falafel 93

Czas czytania: 3 min Próbowaliście już maleńkich wegetariańskich kotlecików przygotowanych z ciecierzycy zwanych falafel ? Jeśli jeszcze nie to nie zwlekajcie! Falafelki pochodzą z kuchni arabskiej, a

SprawdzonaKuchnia.pl
Majonez wegański 80

Czas czytania: 3 min Majonez wegański Alergie i diety bardzo często zmuszają nas do zrezygnowania z różnego rodzaju pokarmów i dodatków, które nas uczulają lub w

SprawdzonaKuchnia.pl
Chrupiące pierożki z serem i szpinakiem 128

posiekanego koperku oliwa sól, pieprz PRZYGOTOWANIE farszu szpinakowo-serowego do pierożków: Na oliwie przesmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy szpinak i chwilę przesmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do miski przekładamy przestudzony szpinak, dodajemy grecki ser twarogowy, doprawiamy rozdrobnionym kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie łączymy ze sobą składniki i odstawiamy. PRZYGOTOWANIE dipu jogurtowego do pierożków: Do miseczki przekładamy jogurt grecki. Dodajemy

kulinarnyJa
Dip jogurtowo – ogórkowy 79

Czas czytania: < 1 min Fantastyczny dodatek do pieczonych warzyw, mięs, placków i innych przysmaków. Do przygotowana dipu wykorzystałam gęsty grecki jogurt, mieszankę świeżych ziół i

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 79

Czas czytania: 2 min Dzisiejszy przepis na hummus pochodzi z kuchni libańskiej . Myślę, że większość z was wie, co to jest hummus, ale jeśli nie to

SprawdzonaKuchnia.pl