Pieczywo chrupkie zawsze było u nas w domu. Tak na wszelki wypadek jak zabrakło świeżego. Ja lubiłam je podgryzać między posiłkami. Gdy przeszłam na dietę bezglutenową musiałam je odstawić. Szukałam wersji bez glutenu ale nadaremnie. Pomyślałam, że spróbuję zrobić sama w domu. Okazało się, że jest to znacznie prostsze niż myślałam. Dodatkowa korzyść jest taka, że można zrobić wersję
Wiem co jempokazać łatwy i dosyć szybki sposób na syte i bardzo wartościowe śniadanie. Nie od dziś wiemy, że pierwszy posiłek w ciągu dnia powinien odgrywać kluczową rolę w naszej diecie, Przyznam szczerze, że sama często o tym zapominam. Przepis naszpikowany jest zdrowymi elementami a dodatkowo będzie doskonały dla osób mający problem z zaparciami. Przygotowując pudding skupiłam się na dużej zawartości
vaniliowoczekoladowajednym z ostatnich programów „Wiem, co jem na diecie” Kasia Bosacka zaprezentowała przepis na placuszki z cukinii . Akurat dziś nie miałem pomysłu na obiad, więc postanowiłem wykorzystać w/w przepis. Niestety jak to (zazwyczaj) bywa, nie miałem większości składników w domu. Otręby używam głównie do zanęt wędkarskich i nie miałem ani grama. Na pietruszkę także jeszcze nie czas, więc
Mr. Tastehansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kierowana siłą w yższą (stanem zdrowia ) na początku roku eksperymentowałam z diet ą typu Fodmap. Jednak b rak czegoś słodkiego d awał o sobie znać tak , że musiałam przygotować jakiś deser. Dobrym pomysłem okazały się lekkie muffinki śniadan iowe ( przepis
Bon appetit mon amienagród w konkursie! Zainspiruj się wiosną z Graal® i wygraj rower – KONKURS Chcąc zainspirować Polki i Polaków do zdrowego stylu życia i włączenia produktów rybnych do codziennej diety, Graal postanowił przeprowadzić konkurs „Zainspiruj się wiosną z Graal®”. Co tydzień, przez 9 odsłon konkursu, można wygrać rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon
Z Kuchni Do Kuchniblogu powinien znaleźć się dział z przepisami na potrawy bezglutenowe. Choruję na niedoczynność tarczycy, chorobę Hashimoto. Wszyscy specjaliści sugerują aby w celu lepszego funkcjonowania organizmu, samopoczucia, przejść na dietę bezglutenową. Ostatnio nadmierne zmęczenie i senność dają o sobie tak znać, że postanowiłam sukcesywnie ograniczyć jej spożywanie. Moja choroba wyszła zupełnie przez przypadek. Jedynym moim objawem było zmęczenie i ciągle
Pan i Pani Smith w kuchniNa kolację zacumowały u nas łódeczki Caprese , czyli trochę inne kanapki z sałaty rzymskiej, która doskonale nadaje się na tego typu przekąski. Polecam też przepis na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś na .obiad polecam grillowanego pstrąga.Oczywiście nie musi być akurat na dietę ,można go po prostu zrobić ot tak sobie na zwykły obiad.Pstrąg przyprawiony ,nadziany natką pietruszki i skropiony sokiem z cytryny.Lekki i smaczny obiad dla wszystkich. Danie ma 550 KCAL. 3 śr.wielkości ziemniaki 225 g. 1 łyżka natki posiekanej 3 g. 1 wypatroszony pstrąg
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprezentują się uroczo. Taki prezencik od serca spakowałam do słoika i przewiązałam kokardką. Tego typu podarunek z pewnością wywoła uśmiech na twarzy każdego obdarowanego! No, chyba że jest na diecie... Składniki na małą porcję- około 15 ciastek: 190g mąki krupczatki+odrobina do podsypania 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego dowolne nadzienie- dżem
Wrzosowa Polanatemu. W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła za potrawę ubogich. W Polsce niegdyś uprawiana jako roślina pastewna na długo została zapomniana. Dziś jest ulubienicą wegetarian, w których diecie z powodzeniem zastępuje mięso. Jest skarbnicą wielu składników odżywczych, źródłem dobrze przyswajalnego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, a także potasu, który obniża ciśnienie krwi oraz kwasu
Smakowity Blog Kulinarnyrazem takie piękne, zielone danie to propozycja na lekki obiad podczas wiosennego detoxu. To już 5 dzień odtruwania organizmu i trzymam się bardzo dobrze. Na wiosennej, lekkiej diecie jestem od 5 dni , ale słowo daję, że wcale nie chodzę głodna. Posiłki są tak skomponowane i porcje całkiem obfite, że jedząc co 3 godziny nie czuję głodu. Nie mam żadnych rewolucji
Smaczna PyzaJak przygotowywać Sałatki w słoiku opisałam rok temu, można je modyfikować na wiele sposobów, wykorzystywać składniki i dodatki takie na jakie mamy ochotę w danej chwili
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodrobiną skórki pomarańczowej obłędnie pyszny ;) Myślę, że to fajny pomysł na nadchodzącą Wielkanoc, gdzie pośród dosyć kalorycznych dań, jeszcze "jeden malutki kawałek serniczka" nie zrujnuje doszczętnie naszej diety ;) Polecam! ;) Składniki (tortownica o średnicy 21cm): Spód: 6 łyżek otrębów pszennych 3 żółtka 2 łyżki brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka Masa: 800g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru
Czerwona Porzeczkatatarskim sosie Okres postu, to czas kiedy na talerzu w moim domu królują ryby. Przyznam się szczerze, że ten rodzaj diety nie jest dla mnie wielkim wyrzeczeniem, a wręcz przeciwnie. Jeżeli już mowa o rybach, to przecież nie może tu zabraknąć prostych i smacznych
Miód i pieprznaszym kalendarzu pojawił się już marzec, a to oznacza, że wiosna coraz bliżej. I co za tym idzie, jak co roku, powoli będziemy się przerzucać na nieco lżejszą dietę. Na blogu pojawią się nowe, nieco odchudzone dania. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę z cieciorką, lub jak to woli, ciecierzycą. Wykorzystałam do niej granata, żeby się jeszcze nim nacieszyć, zanim
Kulinarne przygody Gatity