śmietana.Jabłuszka myje wycinam gniazdka i kroje w drobna kosteczkę,prażę na patelni z cukrem trzcinowym i ostudzone kładę na śmietanę,dekoruję obranym winogronem i resztą prażonego słonecznika. Schładzam deser i podaję. Pyszny i jeszcze raz pyszny
Różowa kuchniapoświęcać trylionów godzin, tysięcy PLNów, ani też być artystą. Wystarczy kilkanaście minut, kilka złotych, trochę chęci i mamy pyszne, sycące śniadanie na dobry początek dnia, zdrową przekąskę lub fit deser, który zjemy bez wyrzutów sumienia, a do tego estetycznie i wygodnie podany. Składniki (2 porcje): Pudding: 3 łyżeczki nasion chia 1 banan 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki mleka
Fitsweet.meRisotto robiłam niedawno po raz pierwszy, ze szparagami a teraz polecam risotto na słodko. Jako deser z dodatkiem bananów jest przepyszne. Polecam spróbować. składniki: 3/4 szklanki ryżu do risotto ok 3 szklanek mleka 1/3 szklanki wody 1 łyżka masła 2 duże banany sok z cytryny lub limonki do skropienia bananów 2 łyżki cukru waniliowego 1 laska wanilii ( może być
Monia miesza i gotujeMoja żeliwna patelnia służy mi cały czas. Przygotowałam w niej dzisiaj słynny francuski deser tarte tartin. Wybrałam jednak brzoskwinie, bo to już ich ostatki. Tarte tatin z jabłkami jeszcze zdążę zrobić, bo jabłka dostępne przecież przez cały rok. Przepis pochodzi od znanego francuskiego cukiernika osiadłego w Szwecji Sébastien Boudet . Przepis dostosowałam do moich potrzeb, bo zamieniłam jabłka na brzoskwinie. Francuską
codojedzeniamożna sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie
CiastkozercyRzeszowie ciapie od rana, w domu ciemno niestety. Mam nadzieję, że to minie i będzie jeszcze piękna słoneczna jesień. Na pocieszenie mam dla Was dzisiaj przepis na pyszny deser a'la szarlotka, tylko że w pucharku. Miłej środy Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: około 24 sztuki słomki ptysiowej z cynamonem Brześć 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka
kruche babeczkimiodem możemy taki budyń podać po ukończeniu 1 roku życia. Do przygotowania tego budyniu użyłam domowego mleka owsiano-daktylowego , przygotowanego z bezglutenowych płatków owsianych. Świetnie sprawdza się ono do deserów, bo jest gęste i lekko słodkie. Takie mleko nawet bez dodatku skrobi ziemniaczanej zaczyna gęstnieć w rondelku, więc udany budyń murowany. Jeśli jednak macie w domu inne mleko roślinne, także
Dieta bez mlekaProsty deser do popołudniowej kawy , z przepysznym musem jeżynowym , skropiony chlustem alkoholu i z lodami malinowymi. pojemnik jeżyn miód lody malinowe bita śmietana kakao lub wiórki czekoladowe koniak dla smaku ********************************* Jeżyny włożyć do malakserze ,kilka zostawić do przystrojenia , dodać odrobinę miodu i koniaku,wszystko razem zmiksować na gładki mus. Ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru.Lody wyjąć z zamrażalnika
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne i lekkie desery na jogurcie z batonikami zbożowymi i malinami. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek, polecam. Składniki : 200 gram malin 1 banan 250 ml. jogurtu naturalnego 4 batony zbożowe Helio 2 łyżki płatków owsianych Sposób przygotowania: Batony kroimy w drobną kostkę, na dnie szklanki lub pucharka wsypujemy po łyżce płatków owsianych oraz układamy pokrojone batony wykładamy połowę
Bajeczna Kuchniaczekoladą. Gotowe ciastka wstawiamy do lodówki. Błyskawiczne eklerki w czekoladzie możemy przygotować w różnej wersji. Z masą, jaką lubimy, z dodatkiem sezonowych owoców, czy też zmieniając czekoladę na białą. Deser bardzo prosty, szybki w przygotowaniu i bez użycia piekarnika. Jeśli chcecie zabłysnąć przed rodziną lub gośćmi – zróbcie błyskawiczne eklerki w czekoladzie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Na blogu znajdziecie podobne
mojewypiekiinietylkolodówki. W innym przypadku może wyjść nam zakalec! Składniki na formę 20x27cm: – 350g mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista) – ok. 300g brzoskwiń z puszki (resztę możemy wykorzystać do deseru) – 250ml maślanki o temperaturze pokojowej – 3 łyżki ksylitolu – 45ml oleju – 2 jajka o temperaturze pokojowej – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy – płatki
Be Fit Be Strongrazy: 8 sztuk w dużej blasze oraz 7 w tortownicy o średnicy 25 cm). Bułki podane w misie ze Sklep10x.pl Szybkie bułeczki drożdżowe z malinami Bułki idealne na deser Bułki, maliny i drewniana misa Smacznego!!! Justyna
Relaxtimeowsiane jest moim ulubionym napojem roślinnym. Do tego jego przygotowanie jest nie tylko szybkie i proste, ale także tanie. Mleko z tego przepisu doskonale sprawdzi się do przygotowywania słodkich deserów dla dzieci – na przykład budyniów, czy kaszek. Moje dzieci piją je też często z dodatkiem karobu. Mleko owsiano-daktylowe ma delikatny, lekko słodki smak i jest dosyć gęste
Dieta bez mlekawierzch. Wstaw do piekarnika, piecz około 30 minut, aż wierzch pięknie się zarumieni. Do pieczenia wykorzystałam miseczki ceramiczne zamiast mało oryginalnych kokilek. Myślę, że to ciekawa alternatywa, a deser w takiej miseczce prezentuje się doskonale! Ceramika ma to do siebie, że można w niej piec i zapiekać, można też zmywać ją w zmywarce. Ceramikę znajdziecie tutaj - klik: ( ceramika użytkowa
Garniec MagalieCiasto ze śliwkami z nutą orzechów włoskich to pyszne, szybkie i aromatyczne ciasto nie tylko do kawy ! Koniecznie spróbujcie bo jest smaczne ! Myślę, że na deser sprawdzi się idealnie! :) Składniki: 3/4 szklanki orzechów włoskich uprażonych lekko na patelni i drobno posiekanych 600 g śliwek 170 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru + 2 x po 2 łyżki do śliwek 1 łyżeczka
Gotuj z Mąką