Hummus nadaje się na kanapki, nawet te do pracy (z dużą ilością chrupiącej sałaty). Gwarantuję, że kolegom z pracy szczęka opadnie, kiedy zobaczą taką cudowną propozycję na drugie śniadanie. Hummus pasuje też do surowych warzyw na zdrową przekąskę (z marchewką, ogórkiem, selerem naciowym). Można go także jeść prosto ze słoiczka, tak jak robię to ja! Nasz dzisiejszy hummus
W kuchni Karmel-itkiCo dobrego dała nam covidowa rzeczywistość? Na pewno w znacznym stopniu zwiększyliśmy przygotowanie domowego pieczywa. Choć znacznie łatwiej jest kupić pieczywo w piekarni, to jednak takie
Smaki Na Talerzurazem w wersji na wielkanocny stół. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Proste składniki pasują do siebie idealnie. Polecam na każdą domową imprezę jak również na Wielkanocne śniadanie. Będzie pysznie
Swojskie jedzonkoKolejny tydzień przed nami. Zacznijmy go pysznym śniadaniem. Dziś pomarańcze, banany czyli zrobiło się bardzo tropikalnie, jakoś trzeba sobie umilić dzień. Pogoda nie rozpieszcza! Składniki; 2 banany 1 pomarańcz 2 łyżki masła 2 łyżki brązowego cukru odrobina cynamonu lub kardamonu bądź wanilii Przygotowanie: Na patelnie wkładamy masło, dodajemy cukier i cynamon lub inne przyprawy. Owoce dokładnie myjemy
Radość kipiąca uśmiechem.Dlatego część zjedliśmy od razu na kolację, część w pudełku będzie przechowywana w lodówce do 3-4 dni. Ostatnia część zapakowana w torebkę strunową pójdzie do zamrażarki na szybkie śniadanie lub kolację. Gofry u nas zjadane są i na ciepło (super z tostera) i na zimno, i na słodko i na słono (świetne jako grzanki z szynką i serem
Dorota SmakujePierwsza wersja "Kaszy na raz" bardzo przypadła mi do gustu. Pewnie dlatego, że jest z owocami i można ją jeść na słodko :). Myślę, że super sprawdzi się śniadanie, obiad, kolację, a nawet deser! Bardzo dużym plusem jest czas przygotowaniu, który nie przekracza 10 minut. Fajną opcją jest tez to, że można sobie do niej dodać ulubione
wegujemygeograficznej. Po wypunktowaniu najważniejszych zasad: odmierzaj dokładnie przyprawy i proporcje, odtwarzaj danie lub nie rób go wcale oraz po zapoznaniu się z kuchennym niezbędnikiem przechodzimy do przepisów. Zaczynamy od śniadań celujących w wiele gustów smakowych. Znajdujemy dania na ciepło z komosą, tofu, tacos, plackami owsianymi, goframi , czy też granolą. Należy wspomnieć, że przepisy te wymagają użycia różnych składników
wegujemyPyszny omlet z kiełbasą i marchewką z dodatkiem sera żółtego, to mój dzisiejszy przepis na smaczne śniadanie. Czasem tyle wystarczy, by dzień był piękniejszy. Składniki: 7 jajek 100 g białek cienkiej kiełbasy 50 g sera żółtego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka masło sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasiniej nadzienie z pora i szpinaku, doprawione czosnkiem, papryczkami chilli oraz aromatyczną oliwą GranFruttato od Monini. Szpinak świetnie komponuje się z jajkami, a taką pizzę możecie zaserwować na śniadanie. Pizzę zwieńczyłam dodatkami w iście włoskim stylu - szynką Prosciutto i serem Burrata, aby szły w parze z włoską oliwą. W ten sposób powstała piękna, kolorowa i sycąca pizza, którą spokojnie
Chilli Czosnek i OliwaBardzo wygodnym rozwiązaniem jest bez smakowy proszek, który można dosypać do przygotowanego posiłku wzbogacając go o niezbędne kalorie, witaminy i minerały. Można go aplikować zarówno do obiadu, deseru, śniadania, sałatki, czy koktajlu. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to aby posiłek był ciepły, a nie gorący, bo proszek straci swoje właściwości. Takie proszki np Trophic Basic Powder
Cynamonowe szczęścieJajka gotowane na twardo w przepysznym sosie tatarskim na bazie majonezu i pikli. Przystawka na wielkanocne śniadanie ale nie tylko świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju uroczystościach. Sos tatarski jest też świetnym dodatkiem do smażonych ryb i pieczonych mięs. 6 porcji 4 jajka 4 łyżki majonezu mały słoiczek (ok.160g po odsączeniu) marynowanych pieczarek lub grzybków leśnych
Andzia Pichciwielkim krokami! I choć w tym roku znów będą pewnie inne niż dotychczas, to na stole na bank nie zabraknie świątecznych wypieków, a w domu rodzinnej świątecznej atmosfery. Wielkanocnego śniadania, uśmiechu od ucha do ucha, pachnącego żurku z jajkiem i wielkanocnych kolorowych mazurków. I to właśnie na mazurek chciałabym Was dziś zaprosić! Zainspirowana kolejną współpracą z firmą BIELMAR , producentem
Ostra na Słodkowielkim krokami! I choć w tym roku znów będą pewnie inne niż dotychczas, to na stole na bank nie zabraknie świątecznych wypieków, a w domu rodzinnej świątecznej atmosfery. Wielkanocnego śniadania, uśmiechu od ucha do ucha, pachnącego żurku z jajkiem i wielkanocnych kolorowych mazurków czy świątecznych serników. I to właśnie na pysznego mazurka chciałabym Was dziś zaprosić! Przygotowałam go zainspirowana
Ostra na SłodkoUwielbiam tosty, uwielbiam awokado więc bardzo często na śniadanie ten duet się pojawia. Dziś dodałam jeszcze jajko i łososia - takie połączenia zawsze się sprawdzają 😍 Składniki: 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1/2 dojrzałego awokado 2 kawałki wędzonego łososia 1 jajko na twardo szczypiorek pieprz Gotujemy na twardo jajko,obieramy i kroimy na plastry. Chleb opiekamy w tosterze
Niespełnione zdolności kulinarnepolane sosem owocowym. Kluski te wykonane są dosłownie w 15 minut . Moja córka je uwielbia i przygotowujemy je bardzo często, zabiera je również ze sobą w pojemniku na 2 śniadanie do szkoły. Składniki na kluseczki z ricotty (porcja dla 2 osób): * 250 g ricotty * 55 g mąki pszennej+ odrobina do podsypania * 1 żółtko * szczypta soli * 1 litr wody
Zrób to smacznie