desery - 58579 przepisów (strona:1125/3906)

Pierożki z ciasta francuskiego z serem 189

Pierożki z ciasta francuskiego z serem Pierożki z ciasta francuskiego z serem, to wyśmienita przekąska, lub deser do kawy, do tego wyjątkowo prosta i szybka w wykonaniu przy założeniu, że użyjemy gotowe ciasto francuskie, a które kupimy w większości sklepów za kilka złotych. Pierożki z ciasta francuskiego z serem Składniki na 14-15szt: 1 płat ciasta francuskiego 300g sera

Księga-Smaku
pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem... 133

210C, grzanie góra/dół, jabłka piec około 40-50 minut po wyjęciu z piekarnika puszczonym sokiem z dna formy mocno polać każde jabłko - najpyszniejsze jabłuszka pieczone na deser, na kolację, są bardzo zdrowe, lekkostrawne, bardzo aromatyczne, smakują na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mus kakaowy z awokado i owocami leśnymi 176

Kochani! Dzisiaj mam propozycję na ekspresowy deser, bo obecnie tylko takie mam siłę robić. Mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni, bo tak bardzo tęsknię za garami :(. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 łyżeczki ciemnego kakao 3 łyżeczki miodu płynnego 1 szklanka mrożonych owoców leśnych lub malin Wykonanie: Awokado obrać, pokroić w kostkę.  Dodać kakao oraz miód, zmiksować blenderem

Trufelkowo
Ciasteczka z płatków ryżowych 151

Chrupiące ciasteczka z płatków ryżowych to pyszny i zdrowy deser zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Bardzo łatwe i szybkie przygotowanie jest niewątpliwie dodatkową zachętą do ich wykonania. Jeśli dodamy do ciastek proszek do pieczenia bez mąki, to będą one bezglutenowe i do zjedzenia przez osoby nietolerujące w swojej diecie glutenu. Znudziłam się dodawaniem płatków ryżowych do musli

Kuchcik gotuje
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 160

przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste, smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Camembert z orzechami w miodzie 138

domyślacie tajemnica smaku tkwi w tym co jest na serze. A to istna uczta! Podprażone nerkowce zatopione w miodzie i soku z mandarynek..obłęd!😵 Idealnie sprawdzi się w roli deseru dla gości. Na pewno będą pozytywnie zaskoczeni smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 ser camembert -mała garść nerkowców -łyżka miodu -sok z 1 mandarynki Przygotowanie: 1. Ser owijamy folią aluminiową

Zdrowie i pysznie na talerzu
Rozgrzewająca czekolada z chilli i imbirem 177

małym ogniu, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj, dodaj przyprawy, jeszcze raz wymieszaj wszystko razem, podgrzej wszystko razem dobrze przelej do ulubionego kubka spożywaj z przyjemnością a jeśli lubisz czekoladowe desery, koniecznie wypróbuj moje brownie, na które przepis znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczona jaglanka z jabłkami 233

Pieczona kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami jest przepyszna, bardzo szybko się ją przyrządza, wystarczy wszystkie składniki ze sobą wymieszać i wstawić do piekarnika. Idealna na drugie śniadanie lub deser. Składniki: 100 gram prażonej kaszy jaglanej Cenos 250 ml. mleka 1 jabłko 50 gram rodzynek 30 gram płatków migdałów 1 łyżeczka cynamonu Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i ścieramy na tarce

Bajeczna Kuchnia
Deser czekoladowo wisniowy – pianka czekoladowo wisniowa 220

Bardzo prosty w przygotowaniu, bez sztucznych dodatków, pyszny, delikatny deser. Pianka czekoladowo wiśniowa z nutą chili. Pianka kakaowa: 300 ml mleka, 2 łyżki kakao, 4 łyżki cukru, 12 g żelatyny, 200 ml mleka skondensowanego (zagęszczonego) niesłodzonego, pianka wiśniowa: 300 ml soku wiśniowego, 2 plasterki chili, 12 g żelatyny, 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, Pianka kakaowa: Mleko zagotować. Kakao wsypać

królestwo garów
Tiramisu w kieliszkach 254

niż z tym tradycyjnych. Łatwiej przygotować, zjeść i podać, tak, by prezentowało się ładnie. I chociaż wiem, że to bardziej wariacja na temat tiramisu, niż idealne odwzorowanie włoskiego deseru to lubię takie eksperymenty. Podane w ten sposób tiramisu świetnie sprawdzi się na mniejszych spotkaniach i romantycznych kolacjach. *Wpis powstał przy współpracy z marką Breville.     Składniki /4 porcje

Pasja Smaku
Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 150

proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kuchennych eksperymentów. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki mąki kokosowej

Fitsweet.me
Sylwester 2017 254

Sylwester tuż tuż! W Sylwestra blog Moja smaczna kuchnia obchodzić będzie swoje 8 urodziny! Potem Karnawał, będzie zabawa, będzie się działo! A co dobrego przygotujecie na zabawę? Sałatki, pyszne desery i nie tylko, zobaczcie sami! Udanej zabawy! Bellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną

Moja smaczna kuchnia
Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 158

proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kuchennych eksperymentów. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki mąki kokosowej

Fitsweet.me
Eklery orzechowe 109

czwartkowe popołudnie prezentuję przepis na pyszne eklery z kremem orzechowym. To pyszny deser dla całej rodziny. Nikt im się nie oprze. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka wody, 100g margaryny, 200g mąki, 6 jajek, szczypta soli, Krem: 200g zmielonych orzechów włoskich, 200ml mleka, 1 szklanka cukru, 200g masła, Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, 30g posiekanych orzechów włoskich. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fondant czekoladowy 209

przed Sylwestrem zaproponuję dziś czekoladowy fondat, czekoladową lawę na talerzu. Deser obłędny w smaku, goraca lawa wyciekająca z wnętrza czekoladowej babeczki. Polecam gorąco, na pewno zaskoczycie swoich gości nie tylko zresztą w Sylwestra. Przepis znaleziony na blogu u Kuby Kuronia . Fondant czekoladowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie