Jeden z najszybszych deserów i słodkich smakołyków – kawałki jabłka posmarowane masłem orzechowym i posypane ulubionym dodatkiem. U mnie zwykle to są grubsze plastry. Ale jeśli chcecie uatrakcyjnić te orzechowe jabłka to można pokroić je na kształt paszczy potwora Wystarczy dodać zęby i potwornie pyszna i strasznie fajna przekąska gotowa Dzieciaki będą zachwycone – przynajmniej moje są Polecam! Składniki: jabłka
Lamarida.plBardzo lubię Raffaello, a przyznam, że to domowe bardzo mi smakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOdchodzę od mleka, podobno 1 kubek latte to do 400 kcal, a ja piłam nawet 3 dziennie. Szukam wegańskich smaków deserów, słodyczy itd. Przepisów na fantastyczne dietetyczne słodkości jest bardzo dużo wypróbowałam już kilka, dziś zrobiłam bounty. Muszę przyznać, że nie było to proste, mimo kilku składników trudno uzyskać właściwą strukturę. Składniki: Masa kokosowa: 100 gram wiórków kokosowych; Olej kokosowy
Smaki Przyprawy i Kolorysera białego - 5 żółtek - 10 dag cukru - 3 łyżki kwaśnej śmietany - wanilia lub cukier waniliowy Lukier cytrynowy: - 5 łyżek cukru pudru - sok z połowy cytryny Dodatki do ciast i deserów znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1. W 1 szklance mleka rozpuszczamy drożdże z jedną łyżeczką cukru, odstawiamy na ok. 10-15 minut, aby drożdże zaczęły pracować. Masło rozpuszczamy i ostawiamy
Apetyczna babeczkapyszny krem bawarski. Krem bawarski jest mimo swojej nazwy wynalazkiem francuskim.Od przeszło dwustu lata rozwoju sztuki kulinarnej jako jedyny najlepszy spośród tysięcy innych klasycznych kremów deserowych. Do deseru użyłam ciasteczek firmy BRZEŚĆ. Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową- klik. Zapraszam również do wypróbowania wyśmienitych orzeszków pistacjowych HELIO . Orzechy pistacjowe, których hinduska nazwa oznacza „śmiejące się orzechy
Sama słodycz i szczypta chilimiksując serek mascarpone. Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów. Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania amaretto. I gotowe :) krem można jeszcze schłodzić w lodówce
W Moim Magicznym Domubyć zapiekane jabłka z bezą, a jest budyń ;) No cóż, jakoś się nie poskładało :) Warto było jednak wybrać łatwiejszą drogę, bo w rezultacie udało mi się przygotować bardzo smaczny deser. O zaletach domowego budyniu pisałam już we wcześniejszych postach. Największa to szeroka gama smaków. Zamiast cynamonu można dodać wanilię, kawę, czekoladę czy też mleczko kokosowe. Zachęcam do szukania ulubionych smaków
zadanie-gotowanieMocno kokosowy pudding z musem mango, dla miłośników słodkich deserów :) SKŁADNIKI 1 puszka mleczka kokosowego 20-22% 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka cukru kokosowego 1 duże dojrzałe mango owoce (u mnie borówki) i mięta do dekoracji PRZYGOTOWANIE Połowę mleczka kokosowego mieszamy z jogurtem i chia. Resztę mleczka ubijamy z cukrem kokosowym jak śmietankę. Mango
Moje Kuchenne Rewelacjerównież smaczna, placki są puchate dzięki kaszy, słodkie od banana i ta orzechowa nuta😋 A jak wiadomo banan z masłem orzechowym to połączenie idealne💓 Doskonała propozycja na śniadanie czy deser a i na wynos do pudełeczka również się spakują😎 Polecam polać na koniec posypać cukrem pudrem i miodem, zapewniam Was, że to będzie dopełniający składnik racuchów idealnych😍 Składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuCroquembouche to nic innego jak mini ptysie wypełnione w środku kremem. Owinięte karmelowymi niteczkami. Prawdopodobnie deser wymyślił w roku 1700 francuski cukiernik Antoine Careme i był to tort weselny. Fantastyczna zabawa, ale i też wyzwanie. Trzeba upiec (w moim przypadku 130) mini ptysiów o takim samym rozmiarze, następnie używając szprycy cukierniczej nadziać je w środku. Układamy je przyklejając karmelem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDziś mam dla Was pyszną propozycję na jesienny deser – jaglany budyń z wanilią do tego duszone śliwki z pomarańczą i cynamonem. Palce lizać! :) Mój budyń ugotowałam takim prawdziwie babcinym sposobem: na mleku, z cukrem i z masłem, jeśli nie możecie lub nie chcecie używać któregoś z tych składników spokojnie można je zastąpić. Poprzedni budyń robiłam na mleku roślinnym
CiastkozercyAsia podała tytuł wydarzenia zaraz wiedziałam że będzie to sernik, a potem wymyśliłam te mini serniczki. Są mega waniliowe, kremowe, z czekoladowym spodem z masłem orzechowym. Idealny deser do szkoły, pracy czy w domu przy filiżance kawy czy herbaty. Polecam gorąco bardzo prosty przepis a i wykonanie szybciutkie. Mini serniczki waniliowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMoja mama robiła ten deser gdy byłam mała. Uwielbialiśmy chatkę. Składniki: 1 margaryna 1 żółtko 1/2 kg sera olejek cytrynowy 1 szkl cukru pudru 1 łyżka kakao 3 paczki herbatników 1 szkl mleka polewa czekoladowa – gotowa lub samodzielnie wykonana Ser przekręcam przez maszynkę. Wszystko oprócz herbatników ucieram na jednolitą masę. Dzielę masę na 2 części (1 większą, 2 mniejszą
MojaQchnia.plzrobić z taką piękną, wielką dynią? Zupę, drugie danie i deser Dzisiaj cudowne muffiny dyniowe Składniki: 150 g masła 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki gałki muszkatałowej skórka starta z 1 pomarańczy kilka kropli ekstraktu pomarańczowego (opcjonalnie) 2/3 szkl puree z pieczonej dyni (przepis na puree dyniowe poniżej) 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 jajka 2/3 szkl mąki pszennej
MojaQchnia.plSernik dyniowy to wspaniały deser, który posmakuje każdemu, jestem tego pewna ;) skoro Panu Ł. posmakował ;)Delikatny w smaku, kremowy i pięknie pomarańczowy. Na kolor duży wpływ ma rodzaj użytej dyni, nie pisałam w przepisie żeby nie ograniczać was do 1 odmiany, ponieważ każda się nada. Ja użyłam hokkaido, ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo lubię
Życie zaczyna się w kuchni