desery - 58579 przepisów (strona:1136/3906)

Krucha szarlotka z krupczatki 210

Jesienią krucha szarlotka z krupczatki jest u mnie obowiązkowym ciastem na deser. Połączenie jabłek z kruchym ciastem smakuje rewelacyjnie i pozwala, choć na chwilę zapomnieć o zimnie i szarości za oknem. Szarlotka na kruchym cieście wbrew pozorom nie jest zbyt skomplikowanym ciastem do wykonania. Najwięcej czasu zajmuje obranie i pokrojenie jabłek, ale warto, gdyż efekt wynagrodzi włożony trud. Ciasto

Kuchcik gotuje
Brownie z fasoli 129

Staram się unikać cukru w diecie, ale czasem najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Staram się wtedy przygotowywać fit ciasta bądź desery. Dziś prezentuję Wam ciasto brownie w wersji fit. Składniki : 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 łyżki słodzika, ja używam erytrytolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sody aromat 3 łyżki ciemnego kakao 1 banan Przygotowanie: fasolę przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem 101

zapach roznosi się po całym domu. Zainspirowana popularnym ciastem marchewkowym postanowiłam przygotować muffinki, ale w wersji fit, bo bez mąki, a z płatkami owsianymi. Cierpliwie czekają na porę deseru, już dwie spróbowałam, jak były jeszcze ciepłe! Chrupiące z wierzchu, miękkie i wilgotne w środku, pięknie brązowe i bardzo eleganckie, jak na wersję fit! Dodałam kakao dla koloru i wyszło

Moja smaczna kuchnia
Jogurt z borówkami i płatkami ekspandowanymi 137

pojemności Waszego słoika. Na dno słoika nakładamy porcję płatków ekspandowanych a na nie wykładamy jogurt, który posypujemy owocami. Czynność powtarzamy. Polecam zjeść od razu, wtedy płatki nie rozmokną i deser będzie smaczniejszy

Mania Wypiekania
Sorbet z kiwi 135

Przed nami lato i pierwszy z serii chłodzących i zarazem zdrowych deserów – sorbet z kiwi. Zaczynam od tego sorbetu, bowiem kiwi praktycznie dostępne jest cały rok, a przygotowanie sorbetu to pestka. Możesz też spróbować przygotować moje sushi bananowe . Do przygotowania sorbetu niezbędny jest blender. ja używam kielichowy, bowiem świetnie rozdrabnia owoce. Zatem bierzemy się do dzieła. Przed rozpoczęciem warto

Kuchennyviral.pl
Racuchy drożdżowe z jagodami 132

złoto z obu stron. Gotowe. Zalecam racuchy drożdżowe z jagodami posypać cukrem pudrem, albo po prostu możecie zrobić też słodki jogurt z jagód i polać nim nasz deser. Koszt: 9 zł (5 zł gdy jagody zbierzemy sami) dla 3 osób Przygotowanie: 80 minut Racuchy drożdżowe z jagodami Racuchy drożdżowe z jagodami Racuchy drożdżowe z jagodami Artykuł Racuchy drożdżowe z jagodami

Kuchennyviral.pl
Deser ze śliwkami i gruszkmi pod kruszonką 114

chyba najszybszy deser jaki ostatnio zrobiłam. Śliwki i gruszki w syropie podkruszonką z herbatniików. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły. Składniki: 4 duże śliwki, jedna gruszka, 4 łyżeczki cukru, kilka hernatników Przygotowanie: Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Śliwki pozbawiamy pwstek i również w kroimy w kostkę. Owoce zasypujemy cukrem. Podgrzewamy przez około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Owoce powinny puścić

Lena Gotuje
Jabłuszka w karmelu z prażonym słonecznikiem 143

śmietana.Jabłuszka myje wycinam gniazdka i kroje w drobna kosteczkę,prażę na patelni z cukrem trzcinowym i ostudzone kładę na śmietanę,dekoruję obranym winogronem i resztą prażonego słonecznika. Schładzam deser i podaję. Pyszny i jeszcze raz pyszny

Różowa kuchnia
Bananowy pudding chia z musem z mango 215

poświęcać trylionów godzin, tysięcy PLNów, ani też być artystą. Wystarczy kilkanaście minut, kilka złotych, trochę chęci i mamy pyszne, sycące śniadanie na dobry początek dnia, zdrową przekąskę lub fit deser, który zjemy bez wyrzutów sumienia, a do tego estetycznie i wygodnie podany. Składniki (2 porcje): Pudding: 3 łyżeczki nasion chia 1 banan 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki mleka

Fitsweet.me
Bananowe risotto 126

Risotto robiłam niedawno po raz pierwszy, ze szparagami a teraz polecam risotto na słodko. Jako deser z dodatkiem bananów jest przepyszne. Polecam spróbować. składniki: 3/4 szklanki ryżu do risotto ok 3 szklanek mleka 1/3 szklanki wody 1 łyżka masła 2 duże banany sok z cytryny lub limonki do skropienia bananów 2 łyżki cukru waniliowego 1 laska wanilii ( może być

Monia miesza i gotuje
Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu na żeliwną patelnię 202

Moja żeliwna patelnia służy mi cały czas. Przygotowałam w niej dzisiaj słynny francuski deser tarte tartin. Wybrałam jednak brzoskwinie, bo to już ich ostatki. Tarte tatin z jabłkami jeszcze zdążę zrobić, bo jabłka dostępne przecież przez cały rok. Przepis pochodzi od znanego francuskiego cukiernika osiadłego w Szwecji Sébastien Boudet . Przepis dostosowałam do moich potrzeb, bo zamieniłam jabłka na brzoskwinie. Francuską

codojedzenia
Czekoladowy suflet z Nutelli 171

można sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie

Ciastkozercy
dyniowe muffinki z czekoladą! Najlepsze! 119

Ostatnio czytałem, że blogi paleo schodzą na psy bo kręcą się tylko wokół słodkości i wypieków. Co o tym myślicie? Więcej słodkiego? Mniej? Obiady? Desery? Boczek? Poniekąd to Wy decydujecie co pojawi się na blogu. Jeśli chcecie czegoś innego to dajcie znać w komentarzach na blogu albo na facebooku, na naszym instagramie (jak jeszcze nie obserwujecie to zapraszam TUTAJ najładniejszy

PaleoLife
Szarlotka w pucharku 176

Rzeszowie ciapie od rana, w domu ciemno niestety. Mam nadzieję, że to minie i będzie jeszcze piękna słoneczna jesień. Na pocieszenie mam dla Was dzisiaj przepis na pyszny deser a'la szarlotka, tylko że w pucharku. Miłej środy Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: około 24 sztuki słomki ptysiowej z cynamonem Brześć 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka

kruche babeczki
Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) 401

miodem możemy taki budyń podać po ukończeniu 1 roku życia. Do przygotowania tego budyniu użyłam domowego mleka owsiano-daktylowego , przygotowanego z bezglutenowych płatków owsianych. Świetnie sprawdza się ono do deserów, bo jest gęste i lekko słodkie. Takie mleko nawet bez dodatku skrobi ziemniaczanej zaczyna gęstnieć w rondelku, więc udany budyń murowany. Jeśli jednak macie w domu inne mleko roślinne, także

Dieta bez mleka