desery - 58579 przepisów (strona:1122/3906)

CIASTO Z KASZY JAGLANEJ (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 163

śniadanie lub podwieczorek.  A gdyby tak dorzucić do niej bakalie, posłodzić daktylami i zapiec w pyszne ciacho? Brzmi kusząco? Smakuje znakomicie!  Długo zastanawiałam się jak nazwać ten deser. Dla jednych to jabłecznik, dla innych keks, dla jeszcze innych ciasto czekoladowe, a po dodaniu przyprawy korzennej to piernik. Początkowo miała być to szarlotka, ale ... dorzuciłam bakalie, później fantazja nakazała

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik kokosowy 150

Delikatny i niezbyt słodki torcik kokosowy to deser, który mogą jeść nawet osoby będące na diecie bezglutenowej. Ciasto nie zawiera mąki pszennej. Wykonane jest z samych białek i wiórków kokosowych z odrobiną cukru, krem zaś, to połączenie serka mascarpone i śmietany. Jak przechować i co zrobić z białek jaja kurzego? Często po zrobieniu pączków lub ciasta kruchego zostają mi białka

Kuchcik gotuje
Ciastka kaszaki 119

większości znane ciasto Kaszak. W mojej wersji są to pojedynczo przekładane herbatniki masą kakaową z kaszy manny. Polałam je rozpuszczoną gorzką czekoladą, przez co wyszły takie łaciate krówki.😋 Taki deser sprawdzi się idealnie jako przekąska na przyjęcie. Często widuje, że poszukujecie przepisów na słodkości dla przedszkolaków i w takich przypadkach polecam właśnie ten przepis. Fajnie wygląda a każde dziecko

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chałka z kruszonką 207

jest najlepsza kruszonka na świecie i robię jej zawsze więcej. Trzymam w zamrażarce i jak nadchodzi wielka ochota, to zwykłe ciasto francuskie z kruszonką i powidłami robi za najlepszy deser na świecie. Chałka nie jest trudna do zrobienia, potrzebuje trochę cierpliwości i czasu. Ja swoje ciasto zagniotłam i wyrastałam w Tefal Companion, ale miska i siła rąk też się sprawdzi

ladykitchen
Budyń jaglany z daktylami i śliwką kalifornijską 152

450ml mleka – dowolnego (+zapas 80-100ml do blendowania) 85g kaszy jaglanej 10 daktyli suszonych bez pestek (12-15 jeśli wolicie bardzo słodkie desery) 8-10 śliwek kalifornijskich 7g oleju kokosowego (pełna łyżeczka) świeże owoce i zioła do dekoracji

Karo in the Kitchen
Tarta z twarożkiem oberlandzkim i ananasem 195

Tarta z twarożkiem oberlandzkim i ananasem Dziś zapraszam Was na pyszny deser, którym ostatnio częstowałam rodzinę i przyjaciół. Tarta z twarożkiem oberlandzkim i ananasem. Tak przygotowana tarta smakowała każdemu, zwłaszcza maluchom Kruche ciasta i wyjątkowa sernikowa warstwa zwieńczona słodkim ananasem. Dlaczego wyjątkowa? Nadzienie przygotowałam na bazie bardzo zdrowego i pysznego twarożku oberlandzkiego od Kozia Farma. Dlaczego polecam Wam ten twarożek

Słodkie okruszki
CRUMBLE z owocami 152

CRUMBLE  - owoce pod złocistą kruszonką - w sam raz gdy mają przyjść niespodziewani goście. Szybki, rozpływający się w ustach deser. Pyszny na ciepło jak i na zimno. Mi zostało troszkę kremu GANACHE, więc go wykorzystałam do zrobienia tej pyszności. O tym kremie napisze osobny post :) Składniki: 2 jabłka 1 gruszka garść mrożonych malin garść mrożonych jagód truskawki

Fiołkowe Talerze
Smoothie borówkowe z kokosem i płatkami owsianymi 123

Dzień dobry. Dzisiaj mam dla Was smoothie. Chodź nie mamy lata, ja chętnie przyrządzam sobie taki deser na drugie śniadanie.😋 No i przy okazji jest to dobry sposób na czyszczenie zamrażarki z mrożonych owoców.😅 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -150 g borówek mrożonych -80 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -2 łyżki miodu -3 łyżki płatków owsianych Przygotowanie: Wszystkie składniki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mini racuszki z Hiszpanii 139

Witam serdecznie w ten pochmurny styczniowy dzień. Mam przyjemność podzielić się dzisiaj z Wami bardzo prostym przepisem na racuszki tzw. bunuelos. Bunuelos jest to rarytas wśród hiszpańskich deserów. Ja nazwałam je racuszkami bo tak wyglądają. W smaku również przypominają nasze racuchy, ale są bez dodatku drożdży. Potrzeba niewiele składników i zupełny brak doświadczenia w kuchni, aby wyszła pyszna słodka przekąska

Różne smaki w kuchni
Pączki domowe 129

Pączki domowe to tani i łatwy do przygotowania deser. Dobre pączki po usmażeniu powinny być lekkie, puszyste, a po naciśnięciu wracać do pierwotnego kształtu, jeśli oczywiście nie przesadzimy z ilością nadzienia. Właśnie takie pączki otrzymacie z przedstawionego przepisu. Przygotowując pączki domowe, należy starannie zagnieść ciasto, pozostawić je w ciepłym miejscu, aby podwoiło swoją objętość. Cierpliwie pozwolić ciastu wyrosnąć, a później

Kuchcik gotuje
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i cynamonem 158

się zachciało czegoś dobrego i słodkiego i stąd ten deser powstał. Może idealnie służyć za śniadanie czy obiad, zależy to od waszych preferencji. Kasza jaglana zaspokoi głód i odchudzi, takie jej zadanie a jabłka zaspokoją zapotrzebowanie na błonnik. Polecam serdecznie. Kasza jaglana zapiekana z jabłkiem i cynamonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI! 148

mega pyszna! Tak jak obiecałam wrzucam dzisiaj przepyszny przepis na budyń jaglany z karmelizowanymi bananami. Proste, pyszne i nadaje się nie tylko jako propozycja na śniadanie, ale również jako deser! Kosmos! ;-) Zróbcie koniecznie. SKŁADNIKI: - 1/5 szklanki mleka kokosowego - 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (dobrej jakości) - 1/2 szklanki wody lub mleka krowiego lub roślinnego np. migdałowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżka

SMYKWKUCHNI
Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu truskawkowego (w 10 minut) 136

niego przygotować fantastyczne oraz pyszne rzeczy. Słomka ptysiowa również idealnie sprawdza się w różnego rodzaju pysznościach. U mnie przeważnie znika prosto z opakowania, ale uwielbiam dodawać ją do deserów ( klik ), czy ciast (tiramisu - klik ). Koniecznie spróbujcie takiego ekspresowego połączenia! Ja swoje ciasto/deser robiłam w kwadratowej blaszce, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyście użyli tortownicy, czy pucharków, miseczek... Polecam

Di gotuje
Babka czekoladowa 153

Zachwycająca i niezwykle pyszna BABKA CZEKOLADOWA to smakowity sposób na... Artykuł Babka czekoladowa pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cuppa cuppa cuppa cake... 166

dodatkowo: odrobina masła, do posmarowania foremki lody waniliowe albo ubita śmietana, do podania   Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wysmaruj dokładnie masłem. W sporej misce wymieszaj dokładnie składniki deseru. Gotowa masę wlej do foremki. Piecz około 20-25 minut, lub do czasu, aż będzie złotawo-brazowe i sprężyste w dotyku. Podawaj na ciepło z lodami i/lub bita śmietana

Lejdi of the house