desery kokosowe - 1609 przepisów (strona:41/108)

Pomarańczowy krem batatee 211

trakcie gotowania). Agar-agar, roślinny środek żelujący, pozwala przygotować znakomity deser wegetariański.  Puree z wcześniej upieczonych batatów pozwali zachować intensywnie pomarańczowy kolor, nie do uzyskania przy puree go towanym.   Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie + tężenie Porcje: 10 Składniki: Krem: 1 batat, 5 pomarańczy, 400 ml mleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, agar-agar

SzczyptaSmaQ
Rafaello w malinowej otulinie 129

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka

ClauditteMissCooking
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową 522

przepis siostry Anastazji. Nieco zmieniony przeze mnie ;) 1. miała być galaretka w środku, o której zapomniałam... 2. zamiast polewy czekoladowej i wiórek kokosowych wierzch wykończyłam cienką

KasiekGotuje
Ciasto drożdżowe z lodówki. Rogaliki z kokosowym twarożkiem. Niedzielne słodkości. 242

mnie twarożek wymieszany z miodem i wiórkami kokosowymi. Zwijamy rogaliki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy jeszcze na ok. 30 minut do wyrośnięcia i pieczemy ok. 20 - 25 min. w 180 stopniach. Smacznego!!! PS. Przepis znalazłam na stronie: Przepisy na ciasto, desery... i nie tylko

Miksturownik
Makowa baklava jest równie dobra jak makowiec, a może nawet i lepsza 238

Kiedyś pisałam, że w Kalifornii trudno o wypieki z makiem. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam makowiec. Chyba 5 lat temu, kiedy dostałam kawałek od mamy

Jem więc Jestem
Pudding chia z musem malinowym 196

śnaidanie lub serwować gościom jako pyszny deser. Tak więc odkryłam sposób na śniadanie idealne :) Szybkie w wykonaniu, pyszne, sycące i bardzo zdrowe. Przygotujcie się na więcej przepisów z wykorzystaniem chia, bo zamierzam trochę poeksperymentować z tymi cudownymi nasionkami! Składniki na 2 porcje: 3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej 1 szklanka mleka kokosowego Pół szklanki mleka krowiego 1 łyżeczka stevii (można zastąpić

Zawsze głodna!
Naleśniki ryżowe z twarożkiem, truskawkami i arbuzem oraz recenzja patelni Valdinox 183

owoców możemy przygotować nie tylko na śniadanie ale również na deser czy lekki obiad, u mnie często goszczą na stole mając w domu naleśnikożerców J Składniki: 1 szklanka mleka ryżowego 1 szklanka gazowanej wody mineralnej Szczypta soli 1 łyżeczka cukru 3 jajka 1 ½  szklanki mąki tortowej Olej kokosowy do smażenia Nadzienie: 35 dag kremowego twarożku 2 łyżki słodkiej śmietanki

Wanilia i Kardamon
Zapiekane banany 171

bananów -  chrupkie, wspaniale smakujące banany podane na ciepły deser, to prawdziwy rarytas... Składniki: 400 g  twarogu 2 łyżki miodu  2 jajka 1 cukier waniliowy 50 g roztopionego masła 4 banany sok z połowy cytryny Kruszonka 100 gram masła 4 łyżki płatków owsianych 70 g wiórków kokosowych Wykonanie: Banany obieramy przekrawamy wzdłuż, wykładamy na formę do zapiekania wysmarowaną

kgwjanczewo
Sernik na zimno! 180

upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA NR 1:  - 1 i  1/2 litra zmiksowanych zamrożonych truskawek - 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 150 ml jogurtu greckiego - opakowanie żelatyny  - słodzik ewentualnie cukier brązowy - biszkopty MASA NR 2. - 150ml mleka kokosowego - 30 ml syropu miętowego - żelatyna 1 łyżka WYKONANIE: - żelatynę rozpuść

SMYKWKUCHNI
Ekologiczne płatki quinoa Symbio z truskawkami 181

więc pyszny i zdrowy deser z truskawkami w roli głownej. Deser wegański, bez glutenu, bez laktozy, bez białej mąki, bez dodatku białego cukru i do tego ekspresowy. Polecam go również jako słodkie śniadanie :)   Składniki na jedną duzą porcję: 4 łyżki ekologicznych płatków quinoa  Symbio 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka ekologicznego karobu Symbio 1-2 łyżeczki syropu

Zawsze głodna!
Ptasie mleczko w trzech kolorach i Wedel może się schować!:) 307

ułatwiają życie:) A tym czasem zapraszam do spróbowania tego deseru:) Składniki: biszkopt: 2 jajka 3 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru masa: litr śmietany kremówki 30% galaretka owocowa truskawkowa  lub malinowa  2 czekolady mleczne 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżeczek cukru pudru dżem i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Crumble czyli sezonowe owoce pod chrupiącą pierzynką 168

bardziej, że można wyczarować z ich udziałem mnóstwo pyszności. Deser, który Wam dzisiaj polecam mimo, że jest banalnie prosty, smakuje wyśmienicie. Kto jeszcze nie próbował crumble, musi koniecznie je zrobić!  Składniki na dwie porcje: Kruszonka: 2 łyżki zimnego masła 1 czubata łyżka mąki 1 łyżka wiórków kokosowych 1-1,5 łyżki cukru Owocowy spód: 4 duże śliwki

Ze smakiem i z pasją
Kokosowe bułeczki francuskie z chia 193

stevią w proszku. Kokosowe bułeczki francuskie z chia to mój kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego. „ Nasiona chia są niesamowicie łatwe do włączenia do diety. Same nasiona są w smaku raczej nijakie, więc można dodać je prawie do wszystkiego. Można je jeść na surowo, namoczone w soku, jako dodatek do kaszek i deserów, lub dodane do pieczywa. Można również(...)Smakuje i wygląda jak zwykły cukier. Ma niski indeks glikemiczny [IG=7] i może być stosowany przez diabetyków, osoby cierpiące na insulinoodporność czy nietolerancję glukozy. Wydrukuj przepis The post Kokosowe bułeczki francuskie z chia appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Lody kokosowe bez maszynki i bez jajek 159

 Znów zrobiło się ciepło, przynajmniej na chwilę. Jak dla mnie to wystarczający powód, by przygotować lody. Tym razem postawiłam na mocno kremowe i bardzo kokosowe

W poszukiwaniu inspiracji
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 122

smaży się już w głębokim tłuszczu, unika tłuszczy zwierzęcych, a także stawia się na różnorodność tłuszczy roślinnych. Przetworzona margaryna jest passé, natomiast półki spożywcze (i kosmetyczne) podbija olej kokosowy , który dzięki stałej konsystencji może być zamiennikiem masła. Dalej rządzi naturalna oliwa z oliwek , ale w koszykach coraz częściej lądują też olej lniany, olej z pestek dyni, z awokado(...)kasza gryczana i jęczmienna perłowa są nadal mile widziane. Zaczęto jednak dużo mocniej doceniać cenne właściwości pęczaku i kaszy jaglanej . To właśnie kasza jaglana jest ostatnio hitem… w deserach. Przybyła także do nas egzotyka. Najpierw nieco obco brzmiące: kuskus , quinoa czy bulgur , po kilku latach obecności na rynku okazały się bardzo wszechstronnymi i prostymi do przygotowania. Idealne do sałatek

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania