mojprzepisna.pl | Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta kruchego, tym razem z formie małych tartaletek. U mnie wersja z budyniem pomarańczowym i
moj przepis naswojej strukturze. Sprawdzą się zarówno jako słodki obiad jak i deser. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ). Składniki na 10 knedli: 250 g twarogu 300 g ziemniaków 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 10 dużych truskawek 1 łyżka cukru Do podania: jogurt naturalny, śmietana, wiórki kokosowe, płatki migdałowe itp. Ziemniaki obrać u ugotować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę
My simple kitchenPolecam desery z kaszy jaglanej. Są zdrowe i na tyle sycące, że mogą stanowić odrębny posiłek... oczywiście jeśli po obiedzie będziemy w stanie powstrzymać się przed jego zjedzeniem, co zapewniam - jest bardzo trudne. :-) Dziś w wersji kokosowej, czyli popularne i lubiane przez wszystkich Rafaello. Smacznego! 100g suchej kaszy jaglanej 350 szklanki mleka do gotowania + 150ml do kremu 250ml wody
Szefowa kuchnijedynie 250 kalorii, dlatego polecam ją raczej na II śniadanie lub deser. Jeśli chcemy zjeść ją na I śniadanie, warto dodać porcję owoców/bakalii/płatków lub niewielką kanapkę, żebyśmy czuli się syci;) Składniki (2 porcje) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych/owsianych 8 truskawek 1 gruszka łyżka wiórków kokosowych 180 g jogurtu naturalnego szczypta imbiru szczypta cynamonu łyżka syropu z agawy
Powiedz dietom nieczymś słodkim na poprawę humoru. Jako, że jestem leniuchem, moje desery na ponure wieczory muszą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. I właśnie takie są pieczone jabłka. No i ten smak dzieciństwa... Potrzebne nam: - 2 lekko kwaskowe jabłka - kilka łyżeczek konfitury malinowej - 2 łyżeczki wiórek kokosowych Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Górę jabłek odkrawamy
W poszukiwaniu inspiracjizbyt rzadkie, dodajemy mąki. Jeśli się nie lepi, dodajemy łyżkę oleju kokosowego. Na papierze do pieczenia formujemy okrągłe placuszki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkufilantropię, przecież dzielę się z Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie Glaðar dansandi álfar (radosny taniec elfów). Składniki: zmielone nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejny przepis na rogaliki drożdżowe, tym razem z nieco egzotycznym nadzieniem. Ciasto jest puszyste, mięciutkie, idealnie łączy się z nieco kwaskowym, kokosowym nadzieniem
Rozpustne gotowanieDo przygotowania pysznego śniadania wystarczy jogurt, owoce i odrobina magii w postaci granoli, czyli płatków owsianych lub jęczmiennych uprażonych z dodatkiem migdałów, wiórków kokosowych i miodu
W SMAKUwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik
Tradycyjna KuchniaOstatnio się trochę rozleniwiłam jeśli chodzi o dodawanie przepisów. Ale obiecuję poprawę ;) Dziś startujemy od mojego dzisiejszego obiadu,a mianowicie kotlecików serowo-kokosowych na słodko ;) Nie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtrakcie gotowania). Agar-agar, roślinny środek żelujący, pozwala przygotować znakomity deser wegetariański. Puree z wcześniej upieczonych batatów pozwali zachować intensywnie pomarańczowy kolor, nie do uzyskania przy puree go towanym. Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie + tężenie Porcje: 10 Składniki: Krem: 1 batat, 5 pomarańczy, 400 ml mleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, agar-agar
SzczyptaSmaQSkładniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka
ClauditteMissCookingprzepis siostry Anastazji. Nieco zmieniony przeze mnie ;) 1. miała być galaretka w środku, o której zapomniałam... 2. zamiast polewy czekoladowej i wiórek kokosowych wierzch wykończyłam cienką
KasiekGotujemnie twarożek wymieszany z miodem i wiórkami kokosowymi. Zwijamy rogaliki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy jeszcze na ok. 30 minut do wyrośnięcia i pieczemy ok. 20 - 25 min. w 180 stopniach. Smacznego!!! PS. Przepis znalazłam na stronie: Przepisy na ciasto, desery... i nie tylko
Miksturownik