Składniki: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany 3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5
kgwjanczewoPrzedstawiam pyszne, dietetyczne ciasto marchewkowe z mąki razowej i bez cukru. Jest puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi marchewki i oleju kokosowego, który dodatkowo korzystnie wpływa
Pyry na Gazniedziela była dla nas dniem pod znakiem truskawki:) Zaczynając od śniadania a na deserze kończąc królowały truskawy w różnych postaciach. Najważniejsze, że smakowały i znikały z talerzy: Tysio i truskawkowe śniadanie: A teraz już czas na chłodnik truskawkowy przygotowany na bazie pozostałego po bitej śmietanie mleka kokosowego. Świetna propozycja na upalny dzień :) Składniki: mleko kokosowe (pozostałe po ściągnięciu śmietany
Magiczna kuchnia DariiTak zdecydowanie to jest czekoladowa piękność, a smakuje "nieziemsko" . Musicie spróbować! Składniki: ciasto 150 g mąki 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4
Niezły Młynektego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki odżywki białkowej (moja tym razem karmelowa) 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę, otręby, białko i proszek do pieczenia
sama złodyczmleko kokosowe i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej. Na macie bambusowej kładziemy liść nori, stroną błyszczącą (gładką) do dołu. Naładamy ryż (nie za grubo), zostawiając wolne 2cm od krawędzi. Układamy dodatki, zawijamy lekko ściskając przy użyciu maty. Bardzo ostrym nożem kroimy na 2 cm porcje. No i jak? Sushi na słodko, jako przystawka, czy deser
mojewypiekiinietylkoUpału ciąg dalszy. Nic i nikt nie zapowiada szybkich zmian. To nie kalejdoskop. To pogodowa afera, której nikt się nie spodziewał. Tylko kto zawinił? Która opcja
Mam To Na Widelcujaką używam do drożdżówek, tylko o wiele zdrowsza wersja. Połączenie ciepłego deseru z zimnymi lodami to był naprawdę trafny wybór. Spróbujcie sami! Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt Składniki: 1/2szklanki mąki pszennej, 3/4 szklanki orzechów włoskich, szklanka płatków owsianych, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 czubate łyżki ziaren słonecznika, 150g masła
Z miłości do słodkoścideser w trochę innej postaci trafiłam przypadkiem. Połączenie ziemniaków i kakao wydało mi się troszeczkę dziwne, więc postanowiłam spróbować. Rezultat okazał się ciekawy, na pewno warto było spróbować. Składniki: 200 g ziemniaków szklanka wiórków kokosowych szklanka cukru pudru ⅓ szklanki kakao 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy trochę ostygną obrać i przecisnąć przez praskę. Wiórki kokosowe
Mama Gotujegorzką czekoladą, mleczna również się sprawdzi. Proponuję ugotować większą ilość kaszy, ponieważ deser jest tak pyszny, że z pewnością zechcecie go przygotować jeszcze nie jeden raz :) Składniki : 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka krowiego, koziego lub w wersji dla alergików - sojowego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 kostka gorzkiej czekolady 200 g malin Maliny zmiksować i podgrzać
Chocolate Muffin Blogidealny jest do deserów a do tego szybki w przygotowaniu. Polecam wybierać ryż nieco droższy wtedy aromat będzie bogatszy. Jest to danie bezglutenowe o dużej zawartości białka, witamin z grupy B, miedzi czy wapnia. Zapraszam do przygotowania! Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: Ryż jaśminowy 100g Mango mało dojrzałe 1 szt. Olej kokosowy 1,5 łyżeczki Cukier
Kuchnia PROzdrowotnabitej śmietany i wodospadu czekolady. Będzie za to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych deserów: przepyszne trufle z suszonych owoców. Ich ogromną zaletą jest łatwość przygotowania, bo z przepisem poradzą sobie nawet osoby z dwoma lewymi rączkami w kuchni :) Trufle 50g suszonych fig 50g suchonych daktyli 100g wiórków kokosowych 100g nerkowców 3 łyżki gorzkiego kakao łyżka miodu łyżka masła orzechowego Do obtoczenia
sama złodyczmoże nawet w nocy, kiedy nikt nie widzi bym pochrupała ;) ) Desery i koktajle z ich dodatkiem goszczą u mnie kilka razy w tygodniu i każdy okazuje się prawdziwą petardą! Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie! CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY SKŁADNIKI: * miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * masło orzechowe – 1 łyżka * cukier puder(...)łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * śmietana 36% – 125 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do blendera wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella. Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną! Smacznego! Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego
Ostra na SłodkoSkładniki: 2-3 paczki krakersów (Ja używam krakersów Lajkonik) 1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem (może być również śmietankowy lub kokosowy) 2 łyżki mąki
The Sweet DamselKruche ciasto, czerwień skąpanych w słońcu sezonowych owoców, delikatny kremowy i rozpływający się w ustach budyń, na górze słodka, lekko chrupiąca, owiankowo kokosowa skorupka... To nie
Mój Smak na Życie