wpadłam na pomysł podania zwykłego jabłka w nieco inny sposób, jako formę przekąski lub zdrowego deseru. Staram się wybierać jabłka dość słodkie, wówczas dodatek cukru jest zbyteczny, jeśli jednak natrafimy na kwaśne sztuki, możemy dodać odrobinę cukru trzcinowego do smaku. Jabłka w wiórkach kokosowych są bardzo smaczne a i forma ich podania mi bardzo przypadła do gustu. Jabłka w kokosowej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipysznych okruszków. I wcale nie żałuję, że ciasteczka się nie udały, inaczej nie byłoby tego deseru. ;-) 50g ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 1 banan 2 łyżki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 400ml jogurtu naturalnego 100g ekologicznej konfitury z czarnej porzeczki Symbio 10 sztuk kruchych ciastek kokosowych 1. Przygotowujemy krem jaglany: kaszę jaglaną gotujemy z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Blendujemy
Szefowa kuchniZachęcam Was do zrobienia sobie i dzieciakom, Waszym gościom takiego deseru . To będzie strzał w dziesiątkę. Składniki -jabłka -kiwi -gruszka -miód -banan -sok z cytryny -masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu(...)mieszanki jabłka z ziarenkami. Wyrównaj i lekko docisnij. Na wierzch dodaj masło orzechowe z kokosem Primavika. Podczas zapiekania wytworzy się z niego taka chrupiąca skorupka, która będzie spodem naszego deseru. Będzie wyglądała tak po upieczeniu- Całość włóż do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piecz dotąd ,aż masło orzechowe zbrązowieje. Wyjmij z piekarnika...ale nie wykładaj deseru na talerz, poczekaj
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1,5 tabliczki tabliczki białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 200 g gęstego mleka kokosowego 2 nakrętki likieru śmietankowego
KreatywnePinyDzisiaj przepis z mojego starego zeszytu, a mianowicie przepis na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i masa kokosową. Pyszny! Puszysty biszkopt
Rozpustne gotowanieSkładniki: 4 białka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 100-150 g wiórek kokosowych Z białek i soli ubijamy pianę. Zawsze korzystam z miksera więc nie
prawdziwe jedzenieNie pamiętam kiedy piłam jakikolwiek koktajl. Zdaje mi się, że w wakacje. Szmat czasu... Miałam okazję przetestować wodę kokosową z firmy Decare . Szczerze nie mogę opisać
Truskawkowa Fiestapolewamy naszą chatkę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Chatka Puchatka, czy chatka baby jagi – jakby nie nazwał – smakuje tak samo pysznie. Można wprowadzać swoje modyfikacje przepisu, dając inne owoce, galaretkę… zamiast ciemnej polewy – białą. Możliwości jest bardzo wiele, a efekty będą zawsze pewne. To ciasto, sernik, deser – nie może się nie udać
mojewypiekiinietylkokwasów omega-6! To już tyle na temat czekolady teraz czas na szybki deser lub przekąskę. Pracy niewiele, a efekt bardzo fajny i smaczny. Potrzebujemy: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - kilka wykałaczek lub patyczków - owoce ( np. jabłko, banan) - dodatki na posypkę (np.wiórki kokosowe, orzechy) Owoce pokroić na kawałki (banan może być pokrojony nawet w plastry) i nabić na wykałaczki
Fit & Healthy Lifepołączeniu z kremowym serkiem i płatkami czekolady to prawdziwa eksplozja smaku, wręcz idealna na letni deser. Potrzebne nam: - około 60 dag truskawek - 3 łyżeczki miodu - spora szczypta imbiru - 1/2 szklanki wody - pół laski wanilii - serek homogenizowany o smaku waniliowym (ale może też być np. kokosowy) - odrobina czekolady startej na dużych oczkach lub za pomocą noża Przygotowanie: Truskawki umyć, osuszyć
W poszukiwaniu inspiracjimleka i do pracy. Jest świetne, proste w przygotowaniu i całkiem fit :) Lubimy takie desery! A owoce mogą być mrożone, teraz trochę słabo ze świeżymi wiśniami, a mrożone dały sobie radę. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100 g płatków migdałów 50 g wiórków kokosowych 1 szklanka mąki orkiszowej 5 łyżek płynnego miodu (może być więcej jeżeli lubicie słodko
Niezły Młynekkolejny deser, który można szybciutko zrobić, gdy mamy niespodziewanych gości albo ochotę na coś słodkiego. Z pewnością zadowoli on każdego łasucha oraz dzieciaków. Banany przed zawinięciem można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi albo zostawić oblane jedynie czekoladą. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Fabryka pomysłówkaloryczna od tej oryginalnej panny cotty na słodkiej śmietance. Deser bezmyślnie polałam wrzącym syropem i porobiły mi się lekkie bruzdy w miejscu gdzie spływał syrop, ale w smaku jest pyszna. Taki syrop pomarańczowy przygotowałam do tostów pomarańczowych , jest idealnym dodatkiem do dań.. Przygotowywałam już panna cotta na mleczku kokosowym. Panna cotta na kefirze z syropem pomarańczowym ma wspaniały smak(...)przelewamy do szklanych foremek. Zostawiamy do stężenia w lodówce na godzinę.. Gdy panna cotta stężała, przed wyjęciem z foremek wstawiamy na 10 sekund do wrzątku, po czym przekładamy deser na talerz. Polewamy syropem z pomarańczy. W rondelku umieszczamy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy, cukier, oraz skórkę otartą z połowy pomarańczy, całość doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki na ciasto kruche: 100 g masła 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj poszłam "za ciosem" i przygotowałam kolejna partię orzeszków, tym razem z moim ulubionym nadzieniem. Są pyszne!!! Słodkie, kokosowe, obłędne... Szkoda
Rozpustne gotowanie